начало

Прокуратурата иска по-тежко обвинение за мъжа, който прегази момче на пешеходна пътека Прокуратурата иска по-тежко обвинение за мъжа, който прегази момче на пешеходна пътека

коносамет-митнически нарушения

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

коносамет-митнически нарушения

Мнениеот alveliki » 01 Май 2009, 17:33

помощ, помощ, ама доследните 2 пъти сам си направих нещата.Повтарям тук не е акцентът мързел, а "съпикясване", дет каа-т бабите.Намам практика още.Но за въпроса сега:казусът е има Р. за промяна митнич.ст. на ЕАД, обжалвано е, потвърдено е, идва 1-во с.з.Става дума за митнич.измама-адм.нарушение.Извън прав.аспект-"не приемай , че пък точно е измама, стават и др. неточ. с докум./Та при послед.мит. проверка, те се хващат за стойности посочени в про-форма фактура, има и търг. фактура.Проформата не е офиц.счетов докум, а е вид оферта, пък и има втора с израз "преработено копие " с по.-м. цена.Ням да описвам всичко.Стоката е превозена с кораб от Юж.корея.Хванах се за чл.35 и сл., цл.84 исл- ЗМ и има и коносамент/чл.103 от КТК.След като коносамента е условие за действителност на превоз. дог. и отразените тонове там отговарят на др.ЕАД, а пък в митнич. преписка грам няма позоваване, а само е приложен последния, има ли опит някой в този вид адм. дела.а видът на поисканата съд. експертиза съд.-стоковедна. Идея за коносамента по -различна от моята
alveliki
Младши потребител

Re: коносамет-митнически нарушения

Мнениеот Melly » 01 Май 2009, 19:02

Едвам те прочетох, alveliki. :roll: :roll: :roll:
Идеята ми е: Направо къртиш миФки....... :D
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот DEKAH » 01 Май 2009, 22:15

А теб как по-точно те назначиха на длъжността, която заемаш????
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Мнениеот peter8777 » 03 Май 2009, 12:27

Ох!Всички ли юристи пишат така, защото това е по-сложно и от рецептата, изписана ми от личния лекар!
peter8777
Нов потребител

Мнениеот Гост. » 03 Май 2009, 14:07

alveliki написа:помощ, помощ, ама доследните 2 пъти сам си направих нещата.

То и така ще се научиш, гарантирам ти го.
Сега, защото наистина вече изпитвам разни чувства към положението ти- дай коректно фактите. Освен, че има проблем с митническата стойност и последващ контрол върху декларирането, нищо не ми се изяснява.../ залитах в хипотезите- дали е НАХД или АД/
Ти си в производство по чл. 220 или по 225? :roll: че са две различни производства... Кое решение е потвърдено?По какво дело е първото съдебно заседание?
Като те чета- по вероятно е да е по АПК, но моля не ни карай да гадаем- просто изложи фактите.
Обаче, колкото повече чета- ми се чини да е НАХД, ама и в това не съм сигурна!
Ням да описвам всичко.

Никой и не ти го иска, но ако се нуждаеш от помощ/ а това е очевидно/, се следва коректно излагане на проблема. Обаче и ти си прав- като не знаеш, кое е същественото, като как да ни го посочиш.
И спри да съкращаваш!

В противен случай- отново сам ще си оправяш нещата!

п.п. И се стягай!
Гост.
Старши потребител

Назад към Данъчно право