- Дата и час: 20 Ное 2024, 21:30 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Условно предсрочно освобождаване
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
10 мнения
• Страница 1 от 1
Условно предсрочно освобождаване
Значи моя проблем е следния;Брат ми е в затвора излежава 2 присъди едната е за 1год.(нея вече я излежа)а другата която излежава в момента е за 8 месеца.По закон на условно предсрочно има право след излежани 4 месеца.юли месец по прицип трябва да мине на комисия.И тук идва проблема.Комисията ще бъде на 15юли,а той придобива право на 18 юли.Само три дни.Август месец почиват неможе да стане и остава за септември докато го пуснат става октомври и после няма да има нужда да използва условно предсрочно освобождаване за 20-ина дена.Има ли възможност да подаде молба или нещо такова за да може юли месец комисията да разгледа и неговото освобождаване,защото става въпрос за 3 дни.Иначе за поведение няма проблеми нито наказания на лек режим е.Ако може да се напише някаква молба към кого трябва да бъде и има ли някакъв срок сега ли или юни месец да речемЛошото е че не работи в момента защото кризата както знаете е в разгара си и предприятието в което работеше го закриха.Не се знае дали ще започне работа изобщо.Благодаря на всички които могат да ми помогнат.
- Neprimirima
- Младши потребител
Re: Условно предсрочно освобождаване
уважаема госпожо ,
условно предсрочното е възможност , а не норма;
казано е да е излежал поне половината от наложеното наказание , а вие смятате да се спазарите да не пропуснете с три дена срока-несериозно е;
но дето се казва , кой не е пробвал той не е разбрал дали пък няма да се получи-има възможност /отново не е норма!/ , с която можете да поискате прекъсване домашен отпуск и там да натамъните дните?! питайте адвокат, той ще ви обясни какво точно ви обяснявам сега;
и накрая за да съм коректна , при две последващи една след друга присъди , всяка от които не по-голяма от 12 месеца , + това е на лек режим- възможността да му приложат условно предсрочно клони към нула , и единственото за което може да се молите е да напънат ПАРИТЕ на ЕС ,определени за нови затвори и ремонти на старите затвори и арести към сметките на министерство на правосъдието-тогава верно може да пуснат доста хора .Не за друго , ами няма да има къде да ги местят като пешки;
Но след изборите едва -сами разбирате, че до тогава поради популизъм дори амнистията се разбра че е невъзможна
условно предсрочното е възможност , а не норма;
казано е да е излежал поне половината от наложеното наказание , а вие смятате да се спазарите да не пропуснете с три дена срока-несериозно е;
но дето се казва , кой не е пробвал той не е разбрал дали пък няма да се получи-има възможност /отново не е норма!/ , с която можете да поискате прекъсване домашен отпуск и там да натамъните дните?! питайте адвокат, той ще ви обясни какво точно ви обяснявам сега;
и накрая за да съм коректна , при две последващи една след друга присъди , всяка от които не по-голяма от 12 месеца , + това е на лек режим- възможността да му приложат условно предсрочно клони към нула , и единственото за което може да се молите е да напънат ПАРИТЕ на ЕС ,определени за нови затвори и ремонти на старите затвори и арести към сметките на министерство на правосъдието-тогава верно може да пуснат доста хора .Не за друго , ами няма да има къде да ги местят като пешки;
Но след изборите едва -сами разбирате, че до тогава поради популизъм дори амнистията се разбра че е невъзможна
- miriam
- Потребител
Може би аз не се изразих правилно едната е условна и понеже в нея е извършено друго престъпление затова казвам две.Защото се лежат по отделно.Само нещо да добавя;С никого не смятам да се пазаря и двете престъпления са доста смешни наистина и са извършени преди 7 години дребни кражби.През тези седем години брат ми си е плащал данъците като вас работел е и дори не му е минавала мисълта че може да влезе в затвора създал е семейство и одавна беше забравил за стари дела.И така дойде ден в който (никого не искам да обиждам но адвоката помогна за това) му сложиха ефективна присъда за нещо което е извършил в юношеството.Повтарям ви че нямам намерение да се пазаря с никой просто на цялото семейство ни се иска ужаса да свърши.
- Neprimirima
- Младши потребител
ако извършеното е било в "юношеството" , условната присъда в чиито изпитателен срок е извършено второто деяние е можело и да не се приведе в реално изпълнение и ефективно изтърпяване.
за данъците -добре е плащал , някои от нас разбира се са се разсейвали по темата , но всички знаем че ще "излежим" някой ден тази си фриволност към бюджета
така е , всяка фриволност води до лежане-важи и обратното понякога;
адвокатът е търсимо право , а не носимо , явно брат ви не се е родил с раница на гърба , а вътре като полузаспала коала вкопчен подходящият за него адвокат-следвало е да намерите добър , или пък други възможности?!
Но като се замисля , от предишния ми пост към вас лъхти само неоправдан оптимизъм-жалко че не сте го осъзнала .....
за данъците -добре е плащал , някои от нас разбира се са се разсейвали по темата , но всички знаем че ще "излежим" някой ден тази си фриволност към бюджета
така е , всяка фриволност води до лежане-важи и обратното понякога;
адвокатът е търсимо право , а не носимо , явно брат ви не се е родил с раница на гърба , а вътре като полузаспала коала вкопчен подходящият за него адвокат-следвало е да намерите добър , или пък други възможности?!
Но като се замисля , от предишния ми пост към вас лъхти само неоправдан оптимизъм-жалко че не сте го осъзнала .....
- miriam
- Потребител
Може ли някой точно и конкретно да ми отговори просто трябва ли да подаде молба някъде и към кого да е тя.Когато се обърне колата пътища много.Знам добре вече какво е можело да се направи и къде е имало пропуски.Просто вече искам да не пропускаме всяка една възможност която може да бъде пропусната а съществува.Тука има много умни глави затова се надявам някой да ми помогне със съвет.Благодаря ви за отделеното време.
- Neprimirima
- Младши потребител
Държавата в която живеем се нарича Абсурдистан. Преди известно време,живеехме със съпруга ми в чужбина,
един ден се оказа че той има задочно издадена присъда от 6 години ,след което го доведоха тук,в Абсурдистан.
Вече 3 години чакаме да свърши този кошмар,като се надяваме да бъде освободен условно предсрочно,излежава присъдата си в З.О. Казичене,преди няколко дена бях в затвора и лично разговарях с ИСДВР от затвора,попитах ги кога могат да предложат съпругът ми за УПО ,изсмяха ми се и казаха че те ще решат,ОК. Режима му е общ,попитах ги след като не е наказван и е с добро поведение защо не му сменят режима поне на комисията която мина на 21 септември,нагло ми отговори ИСДВР то,че той режими не свалял. След като за сетен пат се убедих че цар далеко и бог високо решихме да се обърнем към прокуратурата,а именно да подадем молба за УПО. Статистиката за шансовете ни са 0000000. Оказва се че за 8 години в този затвор където се намира той,са освободили само 1 човек които е бил син на не знам си кой големец. Това ли е държавата в която да растат децата ни ?????
Без законието и шуробаджанащината изгони голяма част от младите хора,това очаква и нас. Като българка,се срамувам от това което се случва. Хора осъзнайте се, ДО КОГА разни комплексари ще си играят със съдбите ни??? Какво трябва да сторим за да се оттървем от това нещо наречено правосъдие ???
Нямам думи .... Дано никои не изпада в моето положение, съветвам ви да напуснете тази страна възможно най-бързо и да видите че в чужбина ни смятат за хора колкото и да сме чужденци за тях,а в собственната ни страна ни третират като ЖИВОТНИ.
един ден се оказа че той има задочно издадена присъда от 6 години ,след което го доведоха тук,в Абсурдистан.
Вече 3 години чакаме да свърши този кошмар,като се надяваме да бъде освободен условно предсрочно,излежава присъдата си в З.О. Казичене,преди няколко дена бях в затвора и лично разговарях с ИСДВР от затвора,попитах ги кога могат да предложат съпругът ми за УПО ,изсмяха ми се и казаха че те ще решат,ОК. Режима му е общ,попитах ги след като не е наказван и е с добро поведение защо не му сменят режима поне на комисията която мина на 21 септември,нагло ми отговори ИСДВР то,че той режими не свалял. След като за сетен пат се убедих че цар далеко и бог високо решихме да се обърнем към прокуратурата,а именно да подадем молба за УПО. Статистиката за шансовете ни са 0000000. Оказва се че за 8 години в този затвор където се намира той,са освободили само 1 човек които е бил син на не знам си кой големец. Това ли е държавата в която да растат децата ни ?????
Без законието и шуробаджанащината изгони голяма част от младите хора,това очаква и нас. Като българка,се срамувам от това което се случва. Хора осъзнайте се, ДО КОГА разни комплексари ще си играят със съдбите ни??? Какво трябва да сторим за да се оттървем от това нещо наречено правосъдие ???
Нямам думи .... Дано никои не изпада в моето положение, съветвам ви да напуснете тази страна възможно най-бързо и да видите че в чужбина ни смятат за хора колкото и да сме чужденци за тях,а в собственната ни страна ни третират като ЖИВОТНИ.
- milazakk
- Нов потребител
Горният пост определено ме заинтригува.
Уважаема госпожо,
бихте ли споделили с нас защо съпругът ви е получил тази тежка присъда? Не мога да повярвам, че 6 години лишаване от свобода се налагат за нищо, но предплагам може и да ме опровергаете
Уважаема госпожо,
бихте ли споделили с нас защо съпругът ви е получил тази тежка присъда? Не мога да повярвам, че 6 години лишаване от свобода се налагат за нищо, но предплагам може и да ме опровергаете
- afro_u
- Младши потребител
ооо да живеем във абсурдистан така е напълно сам съгласен защото и аз се сблъсках със невероиатни абсурди такава ни е съдебната система и не само тя но да ви кажа че във всеки затвор различни порядки ако можете преместете го във ст.загора там триабва да има адресна регистрациа или варна това ви е шанса
- krastan1
- Нов потребител
milazakk написа:Държавата в която живеем се нарича Абсурдистан. Преди известно време,живеехме със съпруга ми в чужбина, един ден се оказа че той има задочно издадена присъда от 6 години ,след което го доведоха тук,в Абсурдистан.
....... Това ли е държавата в която да растат децата ни ?????
Без законието и шуробаджанащината изгони голяма част от младите хора,това очаква и нас. Като българка,се срамувам от това което се случва. ..... съветвам ви да напуснете тази страна възможно най-бързо и да видите че в чужбина ни смятат за хора колкото и да сме чужденци за тях,а в собственната ни страна ни третират като ЖИВОТНИ.
ИзпаднАх в умиление! Така не съм плакал, откак на Али Раза му взеха къщата!
Скъпа Мила (или както се казваш, все едно)! Аз пък се обзалагам, че "нещастният" ти съпруг не е получил тази присъда, задето е чоплил семки на някой мач и е меко казано цинично от твоя (и негова) страна да хленчите и да роните крокодилски сълзи, че видиш ли "без законието" е прогонило младите хора. И ви пожелавам искрено там, "в чужбината" в която живеете, да не стъпвате накриво, че тогава ще разберете какво означава да те третират като чужденец и животно .....
"Quis custodiet ipsos custodes?"
- kuzdov
- Потребител
kuzdov написа:milazakk написа:Държавата в която живеем се нарича Абсурдистан. Преди известно време,живеехме със съпруга ми в чужбина, един ден се оказа че той има задочно издадена присъда от 6 години ,след което го доведоха тук,в Абсурдистан.
....... Това ли е държавата в която да растат децата ни ?????
Без законието и шуробаджанащината изгони голяма част от младите хора,това очаква и нас. Като българка,се срамувам от това което се случва. ..... съветвам ви да напуснете тази страна възможно най-бързо и да видите че в чужбина ни смятат за хора колкото и да сме чужденци за тях,а в собственната ни страна ни третират като ЖИВОТНИ.
ИзпаднАх в умиление! Така не съм плакал, откак на Али Раза му взеха къщата!
Скъпа Мила (или както се казваш, все едно)! Аз пък се обзалагам, че "нещастният" ти съпруг не е получил тази присъда, задето е чоплил семки на някой мач и е меко казано цинично от твоя (и негова) страна да хленчите и да роните крокодилски сълзи, че видиш ли "без законието" е прогонило младите хора. И ви пожелавам искрено там, "в чужбината" в която живеете, да не стъпвате накриво, че тогава ще разберете какво означава да те третират като чужденец и животно .....
Еййййй, kuzdov, отдванан не се бях хилила така на коментар във форума, това за къщата на Али Раза беше върхът.
А пък иначе, сте прав, че ако отиде жената в чужбина, в Холандия или Германия особено, в нея изведнъж ще се зароди дълбок патриотизъм и ще заобича Майка България от все сърце!
- nk7702n
- Старши потребител
10 мнения
• Страница 1 от 1
|
|