от много време имам един личен проблем, който може би занимава и други, но не ми остава време да прочета нищо по въпроса.
Това е дължа ли такса смет, ако контейнерът е сложен пред входната ми врата и пред входната ми врата е постоянно сметище?
Вярно е че има сметосъбиране и сметоизвозване, за което формално трабва да плащам, но всички съседи си изхвърлят какви ли не боклуци до контейнера-дори джибрите и не знаете каква смрад е.
В един ден от месеца мога да се радвам на чистота, точно когато е минала почистващата фирма и после пак същото.
Искам да доуточня, че изхвърлянето на контейнера става регулярно, но на боклука до контейнера не по-често от един път в месеца. за мен виновник за ситуацията е Общината-досега никой не е глобен за боклука а сметопочистващата фирма няма в договора си задължение да почиства до контейнера / за което не съм 100% сигурен но е много вероятно/.
Всичката смрад влиза в градината ми и общинските служби не правят и не искат да направят нищо.
Имам ли право да откажа да платя такса смет и на какво основание?
- Дата и час: 20 Ное 2024, 15:29 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
такса смет и още нещо
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
такса смет и още нещо
Последна промяна pitasht на 07 Дек 2009, 16:08, променена общо 1 път
- pitasht
- Активен потребител
Re: такса смет
пак на тази тема -та платих си такса смет за тази година.
но понеже нямам тротоар за моя сметка насипах камъни на мястото на тротоара чудя се дали да се занимавам да съдя общината да ми плати и имам ли шанс? Защото скоро насипаното и оправено място ще се покрие с нови отпадъци и при загребване на боклуците около контейнера моят труд ще бъде похабен Имате ли идеи?
но понеже нямам тротоар за моя сметка насипах камъни на мястото на тротоара чудя се дали да се занимавам да съдя общината да ми плати и имам ли шанс? Защото скоро насипаното и оправено място ще се покрие с нови отпадъци и при загребване на боклуците около контейнера моят труд ще бъде похабен Имате ли идеи?
- pitasht
- Активен потребител
Re: такса смет и още нещо
И сега като останах по-свободен,реших да ти пиша!
Обикновено във форума на въпроса се отговаря- иди при адвокат!
А може ида пуснеш някой лев на ...... и да ти преместят кофите далеч от теб!
А ако продължават да си слагат торбичките пред вратата, значи бъркат мястото!
Сложи табелка "ТУК НЕ ......" Ако не се получи-обади се!
Обикновено във форума на въпроса се отговаря- иди при адвокат!
А може ида пуснеш някой лев на ...... и да ти преместят кофите далеч от теб!
А ако продължават да си слагат торбичките пред вратата, значи бъркат мястото!
Сложи табелка "ТУК НЕ ......" Ако не се получи-обади се!
- todorst
- Потребител
Re: такса смет и още нещо
сетих се ще пиша жалба до Риокоз
- pitasht
- Активен потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|