- Дата и час: 19 Ное 2024, 23:21 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
ипотека
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
9 мнения
• Страница 1 от 1
ипотека
"Купувача плаща дълга направо на банката, като се прави уговорка да бъде вдигната ипотеката." Ако куповача не е знаел, че жилището е вече ипотекирано и плаща парите на брокера/ строителния предприемач и получава предварителен договор без нотариален акт и после въпросния човек от който е закупено жилището се скрива и оставя ипотеката. Има ли шанс да си получим жилещето обратно?
- rururury
- Нов потребител
Re: ипотека
Да- след като предприемете по съдебен ред разваляне на предварителния договор
- georgi123456
- Нов потребител
Кога сте го придобили, че да го получавате обратно?
И въобще, кои сте вие? Продавачи или купувачи? Защото не става много ясно.
И не ми се обиждайте, но като ви чета въпроса съм сигурен, че без адвокат няма да се оправите. Даже не знам какво още чакате да се случи, за да предприемете нещо.
А и това е юридически форум, а не безплатна правна помощ. Няма да си решите проблема пишейки тук.
И въобще, кои сте вие? Продавачи или купувачи? Защото не става много ясно.
И не ми се обиждайте, но като ви чета въпроса съм сигурен, че без адвокат няма да се оправите. Даже не знам какво още чакате да се случи, за да предприемете нещо.
А и това е юридически форум, а не безплатна правна помощ. Няма да си решите проблема пишейки тук.
- taen
- Младши потребител
Пишете по ясно - така, не става ясно кой на кого е правил ипотека.
Вашият случай се нарича евикция.
Но за да разберем кой е евинцирания, трябва да почнете от А-Б.
Вашият случай се нарича евикция.
Но за да разберем кой е евинцирания, трябва да почнете от А-Б.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
Аз съм купувач! Извинявам се за начина по който съм описала случая, но не съм адвокат и не разбирам. Купихме жилището на "зелено" и на няколко вноски. След първата вноска стройтелния предприемач е ипотекирал жилището без наше знание и така ние си платихме всички вноски и когато си поискахме нотарианлия акт се оказа, 4е предприемача се е покрил и не можем да го открием. Оказа се че това с ипотекирането при него било доста честа практика. Когато проверихме в агенцията по вписванията се оказа, че апартамента е ипотекиран и някой трябва да изплати ипотеката, ако не се изплати, апартамента ще се обяви на търг и продаде и ние оставаме на улицата. И какво да правя аз се пита в задачата. Извинявам се, но виждам, че все пак отговаряте и на други такива въпроси и си помислих, че ще благоволите и на мен, но явно не! Все пак ви благодаря!
- rururury
- Нов потребител
От допълнението Ви става ясно, че нотариален акт за покупко-продажба все още не е сключен и не сте придобили собственост върху имот.
Конкретните Ви права в случая ще зависят от клаузите на предварителния Ви договор и относимите разпоредби на закона - Дали продавачът, най-общо казано, се е задължил да не обременява имота с вещни права на трети лица и да Ви го прехвърли чист от тежести; включително ако такива са налични към датата на изповядване на сделката, ангажирал ли се е да предприеме необходимото за заличаването им преди или след изповядване... Въпрос на текст.
Тук обаче няма как да се прочете договора Ви, следователно незабавно Ви съветвам с договора и документите за плащане да се консултирате на място с адвокат.
Конкретните Ви права в случая ще зависят от клаузите на предварителния Ви договор и относимите разпоредби на закона - Дали продавачът, най-общо казано, се е задължил да не обременява имота с вещни права на трети лица и да Ви го прехвърли чист от тежести; включително ако такива са налични към датата на изповядване на сделката, ангажирал ли се е да предприеме необходимото за заличаването им преди или след изповядване... Въпрос на текст.
Тук обаче няма как да се прочете договора Ви, следователно незабавно Ви съветвам с договора и документите за плащане да се консултирате на място с адвокат.
- fani_i
- Потребител
В ход е дело за нотариален акт, но адвоката ми искаше да започне три дела срещу банката и още две, който не бяха така любезни да ми обяснят! Става въпрос съда да вземе решение да ми се прехвърли ипотеката и да я изплатя, това са много пари. А аз попитах какво правим с парите който сме дали на стройтеля и адвоката ми каза ми забраветве за тях за момента. в предварителния ми договор пише , че може да се счита за окончателен , ако аз от своя страна сум била прилежна и съм си платила всичките вноски. Какво ми помага договора в момента и ако стане окончателен какво да правя. адвоката ми избягва тези въпроси или не ги изяснява
- rururury
- Нов потребител
Договора е написан така, 4е да няма право да прехвърля собствеността и т.н В смисъл договора е изряден и няма такива уложки. В смисъл няма право да го ипотекира и такива неща
- rururury
- Нов потребител
Извинявам се не проверявам никого! Аз съм клиент и съм на път да загубя жилище за което меко казано 20 години са събирани пари! Мисля, че съм длъжна да проверя всички варианти. И си мисля, че няма как да "проверя" адвоката си в този форум. Има неща, който не искат да ми обяснят точно , за това исках да ви попитам. Извинявам се много за "наглостта" си, но да си напът да си загубиш единственото жилище не "приятно"
- rururury
- Нов потребител
9 мнения
• Страница 1 от 1
|
|