- Дата и час: 20 Ное 2024, 13:30 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
минимален осигурителен доход за юристи 2009 г
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
11 мнения
• Страница 1 от 1
минимален осигурителен доход за юристи 2009 г
Някой може ли да ми помогне. Интересува ме, ако искам да назнача юрист на трудов договор, какъв е осигурителния минимум и колко ще са осигуровките му на месец. Знам че за 2009 г. има изменения, но разбрах че за юристите е по различно, а не съм никак наясно.
Благодаря ви предварително!
- infobase
- Нов потребител
Re: минимален осигурителен доход за юристи 2009 г
А каква е дейността на предприятието Ви?
- e.i.t.
- Младши потребител
рекламна фирма
- infobase
- Нов потребител
на трудов или граждански догоовр....минималния праг е 240 максималния е 2000лв...повечето адвокати се осигуряват на минималния......
- vasko_bg
- Нов потребител
Няма разлика, ако назначите на трудов договор юрисконсулт, особено пък младши - той си е редови служител.
Ако искате да обслужва обаче не само една, а две или три фирми, трябва адвокат. Адвоката обаче се осигурява сам, така че нямате грижа за осигуровки, а трябва да сключите абонамент с него. Ако му осигурите работа може да се споразумеете за цената.
Ако искате да обслужва обаче не само една, а две или три фирми, трябва адвокат. Адвоката обаче се осигурява сам, така че нямате грижа за осигуровки, а трябва да сключите абонамент с него. Ако му осигурите работа може да се споразумеете за цената.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
Няма разлика, ако назначите на трудов договор юрисконсулт, особено пък младши - той си е редови служител.
Имаш примерно регистрирано търговско дружество което сключва трудов договор с лице имащо юридическа правоспособност.....размер на трудово възнаграждение е ориентировачно 500 лв....тук юристконсулта на това ТД ще се осигурява на 500 лв.....има разлика за юристконсулт в частна фирма или юристконсулт държавен служител.....там са ранговете..младши и т.н......така че определящо е трудовото правоотношение,изибирате размер ,съответно по него ще определят данък,осигурителни вноски..и т.н.не съм счетоводител...но колегата е прав ако искате обслужване на повече ТДруж.обърнете се към адвокат,който се самооисгурява,само ще сключите съответните догвори за правно обслужване с него...той ще оправя осигурителните си вноски,плоски данъци и т.н...... сега като се замисля че трябва да подавам данъчна декларация ми става лошо...
Имаш примерно регистрирано търговско дружество което сключва трудов договор с лице имащо юридическа правоспособност.....размер на трудово възнаграждение е ориентировачно 500 лв....тук юристконсулта на това ТД ще се осигурява на 500 лв.....има разлика за юристконсулт в частна фирма или юристконсулт държавен служител.....там са ранговете..младши и т.н......така че определящо е трудовото правоотношение,изибирате размер ,съответно по него ще определят данък,осигурителни вноски..и т.н.не съм счетоводител...но колегата е прав ако искате обслужване на повече ТДруж.обърнете се към адвокат,който се самооисгурява,само ще сключите съответните догвори за правно обслужване с него...той ще оправя осигурителните си вноски,плоски данъци и т.н...... сега като се замисля че трябва да подавам данъчна декларация ми става лошо...
- vasko_bg
- Нов потребител
Защо ми се струва, че трябва да го осигурявате върху реалната заплата, то и без това тази година сте допълнително облегчени.
Пък и така и така трябва да проверите минималните осигурителни прагове за всички служители.
Пък и така и така трябва да проверите минималните осигурителни прагове за всички служители.
- dimist
- Потребител
Много благодаря на всички за съдействието! Може да не съм разбрала правилно но ми казаха, че когато юристконсулт е на трудов договор, не може да се осигурява на минималната заплата/240/, а минимума за тази длъжност е 500 лв. от 01.01.2009 г.Намерих един сайт за квалификация на професиите и минималните им прагове, но там е описано само за 2008 г, явно не са го актуализирали. Извинете ме, че снощи като сте писали не успях да се включа, при условие че проблема е мой, но нямах възможност. Още веднъж Благодаря на всички. За пръв път се допитвам във форумите и ми е много приятно, че има толкова хора които биха си помогнали един на друг.
- infobase
- Нов потребител
Ако дейността Ви е рекламна и се класифицира като : издаване на каталози, фотографии, гравюри, илюстровани пощенски картички, поздравителни картички, формуляри, плакати, художествени репродукци, рекламни материали, други печатни произведения и издаване на статистическа и друга информация - тогава НКИД 2008 е 58.19 и минималният осигурителен праг за юрисконсулт по трудов договор е 285 лв.
- e.i.t.
- Младши потребител
Относно осигурителните вноски, от значение за определянето е годината на раждане.
- e.i.t.
- Младши потребител
МНОГО ВИ БЛАГОДАРЯ ОТНОВО !
Годината на раждане е 1976, а фирмата ни освен печатната реклама, продава и електронни магазини. Интернет реклама.
Бяхте много мили!
Благодаря
Годината на раждане е 1976, а фирмата ни освен печатната реклама, продава и електронни магазини. Интернет реклама.
Бяхте много мили!
Благодаря
- infobase
- Нов потребител
11 мнения
• Страница 1 от 1
|
|