Здравейте,
смених седалището на фирмата си трябва ли да сменя картата на булстата, на която е записан стария адрес и данъчната регистрация не сън развивал дейност но сега мисля да почна бизнес има ли срокове за смяна на адреса в данъчното и булстат ,адреса го смених декември 2007 но от тогава не съм развивал дейност, да отворя ли нова или да продължа със старата .
Как се извършва самата смяна ,никога не съм развивал дейност със тази фирма.
- Дата и час: 20 Ное 2024, 13:24 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
смяна на седалище
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
10 мнения
• Страница 1 от 1
Re: смяна на седалище
Вече нямате Булстат,а ЕИК.Това е така ,защото вече сте в партидата на ТР.
А това е така,защото е невъзможно да сте сменили седалището си,без фирмата ви да не е пререгистрирана.
А това е така,защото е невъзможно да сте сменили седалището си,без фирмата ви да не е пререгистрирана.
- punisher
- Потребител
значи не трябва да правя нищо повече така ли , да сменя ли регестрацията в данъчното тоес в друго ТД
- kokopati
- Младши потребител
от АВ служебно си изпращам инфото в НАП-а.
Вече старите процедури ги няма.А и това е целта на този публичен регистър.
Вече старите процедури ги няма.А и това е целта на този публичен регистър.
- punisher
- Потребител
Значи след като съм си сменил
седалището в съда всичко е наред със фирмата ми така ли
седалището в съда всичко е наред със фирмата ми така ли
- kokopati
- Младши потребител
Не съм сигурна, че даваме съвсем правилни насоки на питащия... Вписването на нови обстоятелства е станало през декември, 2007, което ще рече, че е било извършено по стария ред. Тогава тази информация не се подаваше служебно към Булстат, а търговците сами заявяваха промените за вписване.
Аз бих Ви посъветвала да си подадете документи за пререгистрация в Агенция по вписванията - Търговски регистър, ако все още не сте го сторили.
Аз бих Ви посъветвала да си подадете документи за пререгистрация в Агенция по вписванията - Търговски регистър, ако все още не сте го сторили.
- g.atanasova
- Младши потребител
адреса го смених декември 2007 но от тогава не съм развивал дейност,
О,това е нещо различно.Вие сте още по стария ред.Или това,което ви е посъветвала g.atanasova или потърсете адвокат.
Извинете ме,не съм догледала.
- punisher
- Потребител
Първо уточнете дали фирмата е пререгистрирана в ТР. Ако не е, както съдя от дискусията редно е (но не е спешно) да се пререгистрира.
Трябвало е да си смените картата на Булстат, не знам дали сега може да се направи, възможно е да не е необходимо.
Спомнете си дали сте подавали данъчна декларация за 2007 г. и в коя ТД на НАП. Можете и на място да отидете и да проверите дали ви водят в новата ТД.
Теоретично при смяна на седалище и съответно на НАП-а не е необходимо да се подава нищо. На практика обаче си вадите актуално състояние от ТР и отивате да ви "отбележат" защото им е зле връзката на НАП-а със ТР...
Трябвало е да си смените картата на Булстат, не знам дали сега може да се направи, възможно е да не е необходимо.
Спомнете си дали сте подавали данъчна декларация за 2007 г. и в коя ТД на НАП. Можете и на място да отидете и да проверите дали ви водят в новата ТД.
Теоретично при смяна на седалище и съответно на НАП-а не е необходимо да се подава нищо. На практика обаче си вадите актуално състояние от ТР и отивате да ви "отбележат" защото им е зле връзката на НАП-а със ТР...
- SashkoS
- Потребител
ne sam podaval deklaracia nikade zashtoto ne sam imal deinosth dosega ot 2000 godina e firmata , samo sam ia regestriral v tD mladost 2000 godina i adresa na kartata na bulstata e maladost moga li da pochna deinost sega v tova sastoianie na firmata
2007 dek i smenih sedalishteto v sada
2007 dek i smenih sedalishteto v sada
- kokopati
- Младши потребител
Ами аз мисля, че ясно го казах - проверете в Регистър Булстат и в НАП.
За декларациията би трябвало да сте се посъветвали със счетоводител дали сте длъжни да подавате. Може да е трябвало, зависи от фирмата.
За декларациията би трябвало да сте се посъветвали със счетоводител дали сте длъжни да подавате. Може да е трябвало, зависи от фирмата.
- SashkoS
- Потребител
10 мнения
• Страница 1 от 1
|
|