- Дата и час: 20 Ное 2024, 13:36 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Протокол от НАП относно дерегистрация на фирма
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
Протокол от НАП относно дерегистрация на фирма
Имам неплатен ДДС и срокът за плащане изтече.След направена от НАП проверка,изготвиха протокол,в който е написано,че предвид наличните активи,договорите и т н ,не са налице основания за дерегистрация.Притеснява ме това,че поне още една седмица няма да мога да платя сумата,която дължа,на стойност 4000 лева и малко отгоре.Бихте ли ми казали,този протокол за какъв срок от време важи.Много съм притеснена.Благодаря предварително.
- Fermina
- Нов потребител
Re: Протокол от НАП относно дерегистрация на фирма
Аз не съм търговец.Забавила съм срока на плащане,защото съм вложила средства в нещо,което ми помага за развитието на фирмената ми дейност.Не съм от тези,които търсят безплатни консултации,само защото са безплатни.Чета и оставам с впечатление,че помагате с компетентни въпроси на много от питащите.Благодаря за помощта.
- Fermina
- Нов потребител
Дон Жуан, "фирмата" може да е "ДЗЗД"
Fermina, трупат ви се лихви, нищо друго не става.
Fermina, трупат ви се лихви, нищо друго не става.
- prnedev
- Активен потребител
Fermina , не се пали, това по-горе е автоматично излизащ банер. Но често е прав.
Във въпроса ви има няколко неточности. Първо, не е ясно дали вие искате дерегистрация, дали данъчните, каква е връзката с протокола и отказа. Пък и протоколът си важи по принцип, след определено време не изфирясва.
В ЗДДС няма глоба за общия случай на невнасяне на ДДС от регистрирано по ЗДДС лице. Това си е данъчно задължение и се третира по общия ред.
Във въпроса ви има няколко неточности. Първо, не е ясно дали вие искате дерегистрация, дали данъчните, каква е връзката с протокола и отказа. Пък и протоколът си важи по принцип, след определено време не изфирясва.
В ЗДДС няма глоба за общия случай на невнасяне на ДДС от регистрирано по ЗДДС лице. Това си е данъчно задължение и се третира по общия ред.
- SashkoS
- Потребител
Не,аз не искам дерегистрация.В протоколът,който ми е направен от НАП е написано,че няма основание за дерегистрация.Но аз много се притеснявах ,поне така ми обясни моят счетоводител-че съм застрашена от такава.За мен дерегистрацията ще бъде направо пагубна,аз ще си платя задълженията,но поне ми трябва още една седмица,за да реагирам.Притесних се за това,каква е годността на този протокол.Да не би на едната седмица да ти го издават,а след няколко дни да преминат към други по-крути мерки.Имам и адвокат,с който мога да се консултирам,но не искам да го питам за това,а не,че не искам да плащам и търся безплатна консултация.Ето защо ви попитах вас.Изобщо,за всичко,което съм питала тук,своевременно съм се обръщала и към адвокат по тези въпроси.SashkoS,благодаря ви.
- Fermina
- Нов потребител
Протоколът най - вероятно е съставен във връзка с наличие на основания за прекратяване на регистрацията по инициатива на ортан по приходите, във връзка с чл176 т.4 от ЗДДС. И тъй като е установил, че данъчните Ви задължения - 4 000 лв.,ненадхвърлят стойността на активите Ви, намалени със задълженията Ви, органа по приходите е заключил, че на са налице основания за дерегистрация.От тук нататък, върху задължението Ви за ДДС се начисляват само лихви, неследва никаква друга санкция.
- roro
- Младши потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|