Здравейте:)
иска ми се да попитам някой по - наясно с материята от мен колега - къде следва да се обяви променен адрес за кореспонденция? Преди - в БУЛСТСТАТ, сега трябва да е в ТР. Обачее... на заявленията няма място за вписване на подобно обстоятелство.. Има ли отделно заявление конкретно за такава промяна? Благодаря предварително
- Дата и час: 20 Ное 2024, 13:21 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
промяна на данъяен адрес/ адрес за кореспонденция
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
16 мнения
• Страница 1 от 1
Аз не разбрах Промяна на седалище и адрес на управление ли имате предвид?
От две злини, изберете по-интересната.
- milletti
- Потребител
Мнеее.. Промяна на адрес за коресп./данъчен адрес/адрес по ДДС.. По различен начин го наричат, но НАП много го обичат Най- често е адреса на счет. къща, преди в БУЛСТАТ е имало бланка, с изрично упоменати и двата вида адреси.. сега в ТР на заявлението има само седалище и упр. Имало някакво заявление, на място в АВ да си питам, но реших преди това дали не мога да си спестя една разходка:)
- antri
- Потребител
Здравейте,
според едно писмо на министъра на икономиката (бивш) от октомври 2007-ма, адресът за кореспонденция вече трябва да съвпада с адреса на управление. надявам се по-късно да успея да изровя и писмото. Та...вече повечето данъчни служби в София не търсят фирми на обявен адрес за кореспонденция, ако е обявен след датата на това писмо (тяхна си логика някаква).
И на въпроса - в заявленията пред ТР няма място за такова обявяване, съответно-няма такса.
Приятен ден.
П.П. може би ще трябва да се смени адресът на управление....
според едно писмо на министъра на икономиката (бивш) от октомври 2007-ма, адресът за кореспонденция вече трябва да съвпада с адреса на управление. надявам се по-късно да успея да изровя и писмото. Та...вече повечето данъчни служби в София не търсят фирми на обявен адрес за кореспонденция, ако е обявен след датата на това писмо (тяхна си логика някаква).
И на въпроса - в заявленията пред ТР няма място за такова обявяване, съответно-няма такса.
Приятен ден.
П.П. може би ще трябва да се смени адресът на управление....
- ania
- Потребител
Хм.. Както по- горе посочих, повечето фирми обявяват адрес за кореспонденция на счетоводната къща, която ги обслужва.. Все пак не рядко адреса на управление е подаден при първоначалната регистрация, фирмата е стартираща /например/, и почти винаги е или на някое магазинче/офис под наем, или на ЕТ - то/едноличният собственик на капитала.. И най- често е различен от адреса, на който м/у 9 и 17 може да бъде намерен човек, който да получи съответните данъчни известия..
- antri
- Потребител
За ЕТ ли става дума? Ако да, достатъчно е да се смени личната карта. Вижте мнението на данъчните
- prnedev
- Активен потребител
Благодяря, Недев, но става въпрос за ООД.. Имам предвид следната част
Как така ем е вписан адрес на управление, ем ако е вписан друг адрес на управление?? Струва ми се /още повече, че съм го и чела така, пък е и логично/, че второто трябва да е адрес за кореспонденция
Знам, че има "някаква декларация", с която се обявява новият адрес за кореспонденция в ТР, тази декларация може и да ми я даде някой в АВ, исках да знам просто дали се е сблъсквал някой от форума с подобна промяна:) Намерих подобно завление, но там изрично си пише, че промяната се вписва в регистър БУЛСТАТ.. Явно или за ТР не е предвидена, или само на място я дават..Когато изнамеря въпросната декларация/заявление, обещаван да я постна
Съгласно чл. 28, ал. 1, т. 2 от ДОПК, адресът за кореспонденция е адресът на управление за местните юридически лица и клоновете на чуждестранни лица, освен ако в търговския регистър не е вписан друг адрес на управление
Как така ем е вписан адрес на управление, ем ако е вписан друг адрес на управление?? Струва ми се /още повече, че съм го и чела така, пък е и логично/, че второто трябва да е адрес за кореспонденция
Знам, че има "някаква декларация", с която се обявява новият адрес за кореспонденция в ТР, тази декларация може и да ми я даде някой в АВ, исках да знам просто дали се е сблъсквал някой от форума с подобна промяна:) Намерих подобно завление, но там изрично си пише, че промяната се вписва в регистър БУЛСТАТ.. Явно или за ТР не е предвидена, или само на място я дават..Когато изнамеря въпросната декларация/заявление, обещаван да я постна
- antri
- Потребител
Ъъъъм.. Вече явно няма такова понятие.. Както ме насочи Недев, за кореспонденция се приема адреса на управление.. Кофти.. И както винаги става въпрос за 30-те лева такса промяна на обстоятелства..
- antri
- Потребител
Значи, в Регистър Булстат и сега можеш да посочиш няколко адреса. Но доколкото са ми казвали, при Търговския регистър не е предвидена такава възможност.
- prnedev
- Активен потребител
Вече няма адрес за кореспонденция ... всъщност има го като законово понятие, но нищо повече - адрес на управление = адрес за кореспонденция и това е ... не може да се сменя адреса за кореспонденция по никакъв начин, освен със смяна и на адреса на управление (т.е. реално си сменяш адреса на управление и "автоматично" това става и адрес за кореспонденция - не може да са различни двата адреса ...)
- inspectora
- Активен потребител
Re: промяна на данъяен адрес/ адрес за кореспонденция
На тази страница може да видите всички ОРИГИНАЛНИ ОБРАЗЦИ на заявления ,които се подават до АВ във връзка със ТР - http://www.schetovodstvo.info/drubrika.php?g=40
- Sarkis_999
- Потребител
Аз си реших проблема с едно заявление, в което описах, че имам лоши съседи,които умишлено възпрепятстват нормалното получаване на пощата ми, поради което се позовах на следното Съгласно чл. 28, ал. 2 от ДОПК, всяко лице има право да посочи пред органите по приходите електронен адрес за получаване на съобщения с уговорката.
Друг е въпросът, дали мога да променям компетентна ТД на НАП, без да променям адреса на управл. и седалището?
Според вас колеги,
може ли с нарочно заявление до ТД на НАП да се разреши подобен казус, някакъв опит?
Друг е въпросът, дали мога да променям компетентна ТД на НАП, без да променям адреса на управл. и седалището?
Според вас колеги,
може ли с нарочно заявление до ТД на НАП да се разреши подобен казус, някакъв опит?
[b]Може би не знаете, но вечер Боко Тиквата се прибира самотен от работа, сваля уморено костюма си и влиза в топла вана, с томче на Лилиев в ръка. И плаче, плаче… Така му се иска да разбира това, което чете![/b]
-
palimsest - Активен потребител
Чл. 28. (1) Адресът за кореспонденция е:
1. (изм. - ДВ, бр. 34 от 2006 г., в сила от 01.01.2008 г.) постоянният адрес - за физическите лица, ако не е посочен писмено друг адрес, за регистрираните в регистър БУЛСТАТ лица - вписаният в регистъра адрес за кореспонденция, а за едноличните търговци - адресът на управление
(3) В случаите на започнало производство по този кодекс, за което лицето е редовно уведомено, то е длъжно да съобщи писмено на водещия производството орган по приходите в тридневен срок от предприемане на действия за промяна на адреса си за кореспонденция. В противен случай всички актове и документи в това производство се прилагат към преписката и се смятат за редовно връчени.
1. (изм. - ДВ, бр. 34 от 2006 г., в сила от 01.01.2008 г.) постоянният адрес - за физическите лица, ако не е посочен писмено друг адрес, за регистрираните в регистър БУЛСТАТ лица - вписаният в регистъра адрес за кореспонденция, а за едноличните търговци - адресът на управление
(3) В случаите на започнало производство по този кодекс, за което лицето е редовно уведомено, то е длъжно да съобщи писмено на водещия производството орган по приходите в тридневен срок от предприемане на действия за промяна на адреса си за кореспонденция. В противен случай всички актове и документи в това производство се прилагат към преписката и се смятат за редовно връчени.
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
https://www.16personalities.com/infj-personality
- kalahan2008
- Активен потребител
Само да допълня, че за регистрираните за подаване на данни в НАП с електронен подпис има възможност в ел. форма да се укаже и адрес за кореспонденция. Това е единственият познат ми начин да се заяви някакъв друг адрес, освен адресът на управление. Просто в ТР няма други адреси, а НАП се ръководят от него.
Другата възможност е свързана с подаване на различни документи - в декл. по ДДС има поле за адрес, където можете да добавите и друг адрес, телефон и това работи, защото за проверки по ЗДДС данъчните често гледат какво пише в декларацията.
Другата възможност е свързана с подаване на различни документи - в декл. по ДДС има поле за адрес, където можете да добавите и друг адрес, телефон и това работи, защото за проверки по ЗДДС данъчните често гледат какво пише в декларацията.
- SashkoS
- Потребител
16 мнения
• Страница 1 от 1
|
|