здравеите, с мои близак сме сасобствемици на къща с равни дялове
как наи евтино мога да придобиа неговата част имам предвит такси , нотариуси и др. такива и каква е разликата в това което 6те заплатя при
покупка,прехварлиане или дарение.
благодариа предварително
- Дата и час: 20 Ное 2024, 02:43 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
как мога най евтино да придобия частта на моя близнак?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Най-евтиното, едва ли е най-удачния вариант, когато става въпрос за собствеността върху собственото Ви жилище /т.е. половината/.
От две злини, изберете по-интересната.
- milletti
- Потребител
смисала на въпроса ми е каква е разликата в нот. такси които се плащат
при покупка и прехварляне.
и дали е вазмоно просто да ми прехварли своите дялове,целтами е след това да взема ипоте4ен кредит за ремонт и преустроиство на същия имот
при покупка и прехварляне.
и дали е вазмоно просто да ми прехварли своите дялове,целтами е след това да взема ипоте4ен кредит за ремонт и преустроиство на същия имот
- MILENABON
- Нов потребител
Здравейте,
Разбира се, че най-евтино ще Ви излезе с дарение - най-вече заради това, че няма да плащате за покупко-продажба...
Но тъй като ми се струва, че имате нещо друго предвид , помислете дали не е добре да направите една по-подробна консултация извън форума със специалист.
УСПЕХ!
Разбира се, че най-евтино ще Ви излезе с дарение - най-вече заради това, че няма да плащате за покупко-продажба...
Но тъй като ми се струва, че имате нещо друго предвид , помислете дали не е добре да направите една по-подробна консултация извън форума със специалист.
УСПЕХ!
- p_n_n
- Потребител
За да се даде отговор на този въпрос са необходими още много подробности. Аз също смятам, че едва ли тук ще получите задоволителен отговор. Според мен водещият принцип трябва да бъде не кое е най-евтино, а кое е най-сигурно. Освен това отговорът зависи от това как е възникнала между вас съсобствеността, това поделяем имот ли е или не, женени ли сте с вашия близнак, съпругите имат ли някакъв принос в придобиването на това имущество, евентуално ако имате съпруги желаете ли това имущество да си остане Ваша индивидуална собственост и т.н. Необходимо е да се направите консултация с всички документи при адвокат, с който ще обсъдите всички тези неща и ще Ви се предложи подходящ вариант. Дори бих си позволила да твърдя, че е нужна консултация с адвокат, а не нотариус. Адвокатът знае по-добре при евентуално съдебно оспорване какви опасности има.
- vili
- Потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Съсобственост и делба
|
|