- Дата и час: 20 Ное 2024, 02:25 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
прехвърляне дял от съсобствен имот
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
прехвърляне дял от съсобствен имот
Здравейте! При двама съсобственици на имот,може ли единия да прехвърли/продаде,дари/своята част на сина си,/единствен наследник/без знанието на другия? И каква полза би имал от това?
- yusla
- Нов потребител
Въпросът Ви е изключително комплициран и насочен към тесни специалисти в съответната област на правната наука. Единственият който тук може да Ви помогне е lord_k и мисля той с радост ще го направи.
- ytrewq
- Потребител
Може, и то само по един единствен начин, стига съсобствениците да не са съпрузи. Всеки нотариус ще ви каже и ще ви изготви документите, това може да направи и адвокат.
И сигурен ли сте, че този син е единствен наследник!!!!!!!!!
И сигурен ли сте, че този син е единствен наследник!!!!!!!!!
- imesa
- Нов потребител
imesa написа:... стига съсобствениците да не са съпрузи...
При съпрузи съсобственост НЯМА! Има бездялова ОБЩНОСТ. Съсобственост в този случай възниква едва след развода.
За питащия- адвокатът ще ви разясни правните възможности.
Rara avis in terris
-
bebitor - Активен потребител
Благодаря на всички,които са отговорили. Двамата съсобственици са две сестри.Едната е прехвърлила своята част на сина си,единствен наследник. И аз се питам правилно ли е това, и каква полза от това,като тя няма други наследници,нали пак той ще я наследи? А аз съм дъщеря на другата сестра, затова се интересувам по въпроса.
- yusla
- Нов потребител
Ще Ви отговоря малко грубо, но и въпросът Ви е твърде грубичък: твърде рано прикачвате на хората определението: наследник. Надявам се, че леля Ви си е още жива, както и майка Ви. На този етап нямате правен интерес от имота.
- rts
- Активен потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Съсобственост и делба
|
|