- Дата и час: 20 Ное 2024, 02:07 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
камери в парцел със съсобственост на сгради
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
камери в парцел със съсобственост на сгради
Здравейте,бих желал да ви помоля за съвет относно един казус,за което предварително ви благодаря.Състой се в следното:имаме къща,която е в парцел със съсобственост,с доброволна делба е,ние сме задната къща и естествено имаме път,който минава през двора на предната къща,той е единствен за нас,защото сме задна къща и няма от къде другаде да минаваме.Ясно е,че пътя е и на другата къща и той може да се използва от собственика й,почти не го използва,защото му се пада заден вход.С предишния собственик сме нямали никакви проблеми,но след като си продаде къщата до нас дойдоха нови собственици,които наслагаха навсякъде камери по целия път и входа ни от към улицата(портата).Нямаме нищо против камерите,но нека си ги насочат срещу тяхната къща и прозорци,а не директно срещу пътя и входа,защото това ни е единствен вход за нас,докато те си имат и друг ,пред самата им къща,който им е техния основен път и вход и гараж.Но както в повечето случай става те не са съгласни и казали на майка ми да подадяла жалба срещу това.Камерите ще работят денонощно и записите ще се пазят 3-5г.,защото искат да я правят аг клиника за прегледи.Когато дойдоха бяха мили душици,докато майка ми и баща ми не разписаха ,че са съгласни да пристроят още 2 стай над терасата си,но после както обикновенно става се промениха коренно.Кажете моля ви кой е с правото си и ще имам ли шанс ако подам жалба против това,че ми нарушават частната собственост и спокойствие,благодаря ви отново за отговорите.
- venko37
- Нов потребител
Как АГ клиника в частен дом!
Не съм специалист по тези работи, ама ми се струва ,че няма как да им разрешат.
Не съм специалист по тези работи, ама ми се струва ,че няма как да им разрешат.
- sunrise
- Активен потребител
-
bebitor - Активен потребител
Благодаря Ви за коментарите,казвам се Божидар Иванов и съм брат на момчето,което е задало въпроса,искам да доуточня,че това не е обществена улица,а вътрешен път,част от вътрешен двор,на който сме съсобственици както ние,така и те,и за да се получи това тяхно желание мисля,че трябва и ние да си дадем съгласието,защото освен нас и евентуално те от време на време други не влизат и не минават по този път,тъй като главния им вход е отпред,очевидно е,че нашето семейство,нашите приятели и гости ще бъдат главните герой на кино лентата...ясно е,че безплатни консултаций няма,ако се стигне до адвокат ще се плаща,но все пак нали форума е за съвети и мнения,благодаря Ви ...ето какво пише в конституцията ни:
Чл. 32. (1) Личният живот на гражданите е неприкосновен. Всеки има право на защита срещу незаконна намеса в личния и семейния му живот и срещу посегателство върху неговата чест, достойнство и добро име.
(2) Никой не може да бъде следен, фотографиран, филмиран, записван или подлаган на други подобни действия без негово знание или въпреки неговото изрично несъгласие освен в предвидените от закона случаи.
Чл. 32. (1) Личният живот на гражданите е неприкосновен. Всеки има право на защита срещу незаконна намеса в личния и семейния му живот и срещу посегателство върху неговата чест, достойнство и добро име.
(2) Никой не може да бъде следен, фотографиран, филмиран, записван или подлаган на други подобни действия без негово знание или въпреки неговото изрично несъгласие освен в предвидените от закона случаи.
- bojoto
- Нов потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Съсобственост и делба
|
|