- Дата и час: 20 Ное 2024, 13:35 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Ще бъда ли здравно осигурен, ако ме осигуряват на 4 часа?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
Ще бъда ли здравно осигурен, ако ме осигуряват на 4 часа?
Също така искам да запитам, ако работя в две фирми, в едната от които ме осигуряват на 8 часов работен ден, а в другата на 4 - какви ще бъдат последствията? В смисъл коя от двете фирми ще накажат и с какво? И кога следва наказание - при внезапна проверка или това, че работя по 12 часа на ден ще "лъсне" веднага? А и фирма "B" какво е виновна, че не съм я информирал, че работя и във фирма "А", където ме осгуряват на 8 часа?
- atkinson
- Нов потребител
На въпроса - имате си осигуровките. А този за четиричасов договор първата фирма не знае ли? Имайте предвид, че данъчните веднага ще кажат на втория ви работодател, че работите на друго място. В смисъл ще кажат на счетоводителя, че работите на друго място, като отиде да обявява този трудов договор за сключен
- prnedev
- Активен потребител
prnedev написа:На въпроса - имате си осигуровките. А този за четиричасов договор първата фирма не знае ли? Имайте предвид, че данъчните веднага ще кажат на втория ви работодател, че работите на друго място. В смисъл ще кажат на счетоводителя, че работите на друго място, като отиде да обявява този трудов договор за сключен
Ще обесня по-нагледно въпроса.
В момента работя във фирма "А" на 8 часов трудов договор. Тази седмица отидох във фирма "Б", където ме одобриха и към момента работя без договор, но шефа ми иска в най-скоро време да озаконим нещата (демек да сключа договор). Аз съм го информирал, че вече работя за фирма "А" на 8 часов трудов договор и ми каза, че трябва договора ми с фирма "А" да се промени на 4 часа, в противен случай ще се съберат по 12 часа работа на ден, което е нарушение. Та интересува ме, ако си бях премълчал, че работя и на друго място на 8 часов трудов договор какво щеше да стане? Също така ме интересува по кой член ще има нарушение, ако ми се събират по 12 часа работа на ден (събота и неделя са ми почивни дни).
- atkinson
- Нов потребител
Възможно е нещата да се оформят и без Вие или някоя от фирмите да сте в нарушение - обърнете се към юриста на някоя от фирмите.
Не се сърдете, че не Ви отговарям подробно, но не е толкова просто и зависи много неща ... Желания от Вас отговор би изглеждал като монография - 1. ако ...., то е необходимо: .... ; 2. ако .... и т.н.
Не се сърдете, че не Ви отговарям подробно, но не е толкова просто и зависи много неща ... Желания от Вас отговор би изглеждал като монография - 1. ако ...., то е необходимо: .... ; 2. ако .... и т.н.
- rts
- Активен потребител
Е то от фирма "Б" ми казаха, че са проучили въпроса и няма как да съм в едната фирма 8 часа а в другата 4, защото се събират 12 часа и няма да имам 12 часа почивка, която се изисква от закона. Попитах дали не може двете смени да са залепени, т.е. във фирма "А" примерно да съм от 8 до 16, а във фирма "Б" да съм от 16 до 20, ама така пък излиза, че едва ли не се телепортирам от едното работно място на другото.
- atkinson
- Нов потребител
Здравей! Надявам се, че ще ти дам идея :http://www.bgstuff.net/content/view/3676/457/.
Надявам се да ти помогне!
Надявам се да ти помогне!
- schussy
- Нов потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|