начало

13 съдии са повишени в Гражданската колегия на ВКС 13 съдии са повишени в Гражданската колегия на ВКС

Регистрация на ООД в НАП

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Регистрация на ООД в НАП

Мнениеот ms7171 » 28 Юли 2008, 13:33

Здравейте!
Преди седмица си вземах удостоверението от АП и служителката там ми каза че в едноседмичен срок трябва да регистрирам ООД-то и в данъчното. Отидох в НАП и там ми казаха че няма никакви срокове, а в сайта им намирам някаква декларация на която пише, че се подава в 14 дневен срок. Моля някой запознат да ми каже какъв е реда. Има ли наистина някакви срокове и какви. Предватително Ви благодаря за полезната информация.
ms7171
Нов потребител

Мнениеот prnedev » 28 Юли 2008, 20:00

Няма такова деклариране доста отдавна.
Служителката от АВ най-вероятно е имала нещо друго предвид, но това няма нищо общо с ООД-то.
prnedev
Активен потребител

Мнениеот gasho » 02 Авг 2008, 18:59

prnedev, е прав ...
но и служителката от АВ е права.
За ЕИК на фирмите регистрирани след 01.01.2008 г. има проблем да се прехвърлят служебно от АВ в данъчният регистър на НАП.
Може да си снимате Удостоверението и с него да отидете в НАП, да го подадете по пощата, или по електронен път. Декларация или някакъв друг документ не се изисква.
Аз, поне имах тези проблеми преди няколко дни. Трябваше да подам Уведомление по чл.62, но не ми го приеха защото не си носех Удостоверението за ЕИК на АВ.
gasho
Нов потребител

Re: Регистрация на ООД в НАП

Мнениеот reverse6 » 07 Авг 2008, 09:55

ms7171 написа:Здравейте!
Преди седмица си вземах удостоверението от АП и служителката там ми каза че в едноседмичен срок трябва да регистрирам ООД-то и в данъчното. Отидох в НАП и там ми казаха че няма никакви срокове, а в сайта им намирам някаква декларация на която пише, че се подава в 14 дневен срок. Моля някой запознат да ми каже какъв е реда. Има ли наистина някакви срокове и какви. Предватително Ви благодаря за полезната информация.

А на Вас не ли Ви е неудобно да просите непрекъснато безплатни консултации, каквито не Ви се полагат ?
Вероятно през цялото време на търговската си дейност ще досаждате по този начин ?!...
reverse6
Нов потребител

Назад към Данъчно право