Здравейте ,
Моля ви за малко помощ .Казуса е по уплетен заради това , че засяга дълъг период от време през който са се сменили 3 закона ЗДП ДПК и ДОПК.Случая е следния :Става въпрос за Данъчно облагателен акт от 1999 г който е направен с/у събирателно дружество в което и аз участвам.В края на 99 г данъчните правят ДРА и по свое усмотрение начисляват данък .Стигаме до 2008 г когато те предприемат действия слагат възбрана в/у един имот управителя на дружеството който е баща ми .Забравих да спомена , че той до този момент не ми е споменавал за проблема.Много се рових по въпроса проверих за 5 год давност , но след проверка на делото се оказа , че без да знае той през 2004 г са му изпращали съобщение за доброволно изпълнение и после 2-пъти са го посетили на адрес без да го намерят и по този начин прекъсват давността.Въпросите ми са следните :
Данъчната ревизия която са му направили обхваща периода от 1995-1998 като за отделните години са му направили съответните ДОА .Когато периодите за задълженията са различни ралични ли са и периодите за давностните срокове т.е. ако задължението е за 1995 давностния срок не трябва ли да тече и по кой закон от 1996 или съответно 1997 -2007(говорим за 10 абсолютна давност ДПК казва с изтичането на 10 годишен период се погасяват всички данъчни задължения независимо от спиранията и прекъсванията , но не казва от кога започва да тече докато ДОПК казва същото , но давността започва да тече от 1 януари на годината следваща год когато е трябвало да се палти задължението или от датата на влизане на решението от Търновския съд .Как трябва да се брой по кой закон ........
Пропуснах да кажа че ДРА е обжалван и е потвърден 2001 с решение на Търновския съд.
Също така пуснахме жалба за 5-год давност , но ни отказаха да прекратят действията .
Моля помогнете защото аз знам какво е СД но по ТЗакон рано или късно ще стигнат до мен ......35 000 лева ...
- Дата и час: 20 Ное 2024, 14:28 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
ПОМОЩ ДАНЪЧНИ -АГЕНЦИЯ ЗА ДЪРЖАВНИ ВЗЕМАНИЯ
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
Re: ПОМОЩ ДАНЪЧНИ -АГЕНЦИЯ ЗА ДЪРЖАВНИ ВЗЕМАНИЯ
catch22 написа:Здравейте ,
Моля помогнете защото аз знам какво е СД но по ТЗакон рано или късно ще стигнат до мен ......35 000 лева ...
И вие очаквате някой тук да ви помогне? В интернет?
Наистина ли сте толкова зле, че сте опряли до интернет форум, където можете да бъдете подведен от лице, с неизяснени качества.
Казусът ви е сериозен. По възможност ВЕДНАГА се консултирайте с ваш познат адвокат, или препоръчан от ваши роднини. Той поне може да ви упъти към човек, който е добър в тази материя.
Пригответе си добра сума пари, защото ако не искате да платите 35 хил. лева с лихви, някой трябва да се погрижи за това и да му се заплати.
БЕЗПЛАТНОТО излиза поне 1000 пъти по-скъпо. Повярвайте ми.
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
-
DEKAH - Активен потребител
да ви кажа опрях до форума защото го търся този адвокат не ми е за парите които ще палтя , но не го намирам.След като в среща с няколко такива адвокати аз знаех повече от тях..........как да разчитам.Вие кажете някой....
- catch22
- Нов потребител
ах, то пък като знам 90 % от адвокатите какви "адекватни" съвети дават на длъжниците, направо ми дожалява за тях. била съм свидетел на не една и две смешки, включително и позоваване на ЗЗД относно изтекла давност по данъчни/осигурителни задължения
единствената цел на огромна част от тях е, да приберат парите на жертвите си.
моят съвет е да се обърнете към адвокат, който е работил в системата и който да се запознае с всички документи по делото на место. и да се молите да бъде читав човек. щото не са много човеците сред тях, тъй като гледам...
единствената цел на огромна част от тях е, да приберат парите на жертвите си.
моят съвет е да се обърнете към адвокат, който е работил в системата и който да се запознае с всички документи по делото на место. и да се молите да бъде читав човек. щото не са много човеците сред тях, тъй като гледам...
- monamoneva
- Младши потребител
Няма ли все пак някой който да даде адекватен правен съвет.Според това което разбирам понеже ЗДП предвижда по дълги срокове за приключване на нещата по давност 15 години абсолютна давност а ДПК вече приема 10 год абс давност разбрах че при такива случаи влиза в сила закона който предвижда по малки срокове а именно ДПК.Има малка разлика обаче между чл.141 и 171 ал 2 на ДПК и на ДОПК единия казва :С изтичане на 10-годишния давностен срок се погасяват всички данъчни задължения, независимо от броя на спиранията и прекъсванията на давностния срок (чл.141, ал.2 от ДПК).
А ДОПК казва че давноста се брой от годината следваща годината когато е трябвало да се плати задължението.
Ако се приеме , че за случая важи ДПК(принципа на неретроактивност на законите за вече заварени случаи )и малката дори незабележима разлика в текстовете на 2-та закона , то би следвало ако задължението е за 1998 ,10 год давност по ДПК да изтича .......кога края на 2008 а по ДОПК края на 2009 та .
Може ли някой да каже това???
А ДОПК казва че давноста се брой от годината следваща годината когато е трябвало да се плати задължението.
Ако се приеме , че за случая важи ДПК(принципа на неретроактивност на законите за вече заварени случаи )и малката дори незабележима разлика в текстовете на 2-та закона , то би следвало ако задължението е за 1998 ,10 год давност по ДПК да изтича .......кога края на 2008 а по ДОПК края на 2009 та .
Може ли някой да каже това???
- catch22
- Нов потребител
към NEWPROXY
Виж сега PROXY наел съм адвокат да ми движи делото и си плащам колкото трябва не съм във форума да спестя пари , НО не съм уверен че адвокатите с които се срещах 2-3 пак казвам знаят за какво става въпрос.Затова ако знаеш отговора кажи като си толкова отворен или просто се правиш на такъв .Аз така или иначе ще стигна до него с или без теб...
- catch22
- Нов потребител
7 мнения
• Страница 1 от 1
|
|