начало

Прокуратурата иска по-тежко обвинение за мъжа, който прегази момче на пешеходна пътека Прокуратурата иска по-тежко обвинение за мъжа, който прегази момче на пешеходна пътека

ПОМОЩ ДАНЪЧНИ -АГЕНЦИЯ ЗА ДЪРЖАВНИ ВЗЕМАНИЯ

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

ПОМОЩ ДАНЪЧНИ -АГЕНЦИЯ ЗА ДЪРЖАВНИ ВЗЕМАНИЯ

Мнениеот catch22 » 03 Юли 2008, 10:10

Здравейте ,
Моля ви за малко помощ .Казуса е по уплетен заради това , че засяга дълъг период от време през който са се сменили 3 закона ЗДП ДПК и ДОПК.Случая е следния :Става въпрос за Данъчно облагателен акт от 1999 г който е направен с/у събирателно дружество в което и аз участвам.В края на 99 г данъчните правят ДРА и по свое усмотрение начисляват данък .Стигаме до 2008 г когато те предприемат действия слагат възбрана в/у един имот управителя на дружеството който е баща ми .Забравих да спомена , че той до този момент не ми е споменавал за проблема.Много се рових по въпроса проверих за 5 год давност , но след проверка на делото се оказа , че без да знае той през 2004 г са му изпращали съобщение за доброволно изпълнение и после 2-пъти са го посетили на адрес без да го намерят и по този начин прекъсват давността.Въпросите ми са следните :
Данъчната ревизия която са му направили обхваща периода от 1995-1998 като за отделните години са му направили съответните ДОА .Когато периодите за задълженията са различни ралични ли са и периодите за давностните срокове т.е. ако задължението е за 1995 давностния срок не трябва ли да тече и по кой закон от 1996 или съответно 1997 -2007(говорим за 10 абсолютна давност ДПК казва с изтичането на 10 годишен период се погасяват всички данъчни задължения независимо от спиранията и прекъсванията , но не казва от кога започва да тече докато ДОПК казва същото , но давността започва да тече от 1 януари на годината следваща год когато е трябвало да се палти задължението или от датата на влизане на решението от Търновския съд .Как трябва да се брой по кой закон ........
Пропуснах да кажа че ДРА е обжалван и е потвърден 2001 с решение на Търновския съд.
Също така пуснахме жалба за 5-год давност , но ни отказаха да прекратят действията .

Моля помогнете защото аз знам какво е СД но по ТЗакон рано или късно ще стигнат до мен ......35 000 лева ...
catch22
Нов потребител

Re: ПОМОЩ ДАНЪЧНИ -АГЕНЦИЯ ЗА ДЪРЖАВНИ ВЗЕМАНИЯ

Мнениеот DEKAH » 03 Юли 2008, 13:53

catch22 написа:Здравейте ,

Моля помогнете защото аз знам какво е СД но по ТЗакон рано или късно ще стигнат до мен ......35 000 лева ...

И вие очаквате някой тук да ви помогне? В интернет?

Наистина ли сте толкова зле, че сте опряли до интернет форум, където можете да бъдете подведен от лице, с неизяснени качества.

Казусът ви е сериозен. По възможност ВЕДНАГА се консултирайте с ваш познат адвокат, или препоръчан от ваши роднини. Той поне може да ви упъти към човек, който е добър в тази материя.

Пригответе си добра сума пари, защото ако не искате да платите 35 хил. лева с лихви, някой трябва да се погрижи за това и да му се заплати.

БЕЗПЛАТНОТО излиза поне 1000 пъти по-скъпо. Повярвайте ми.
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Мнениеот catch22 » 03 Юли 2008, 13:59

да ви кажа опрях до форума защото го търся този адвокат не ми е за парите които ще палтя , но не го намирам.След като в среща с няколко такива адвокати аз знаех повече от тях..........как да разчитам.Вие кажете някой....
catch22
Нов потребител

Мнениеот monamoneva » 03 Юли 2008, 15:27

ах, то пък като знам 90 % от адвокатите какви "адекватни" съвети дават на длъжниците, направо ми дожалява за тях. била съм свидетел на не една и две смешки, включително и позоваване на ЗЗД относно изтекла давност по данъчни/осигурителни задължения :lol:
единствената цел на огромна част от тях е, да приберат парите на жертвите си.
моят съвет е да се обърнете към адвокат, който е работил в системата и който да се запознае с всички документи по делото на место. и да се молите да бъде читав човек. щото не са много човеците сред тях, тъй като гледам...
monamoneva
Младши потребител

Мнениеот catch22 » 03 Юли 2008, 15:42

Няма ли все пак някой който да даде адекватен правен съвет.Според това което разбирам понеже ЗДП предвижда по дълги срокове за приключване на нещата по давност 15 години абсолютна давност а ДПК вече приема 10 год абс давност разбрах че при такива случаи влиза в сила закона който предвижда по малки срокове а именно ДПК.Има малка разлика обаче между чл.141 и 171 ал 2 на ДПК и на ДОПК единия казва :С изтичане на 10-годишния давностен срок се погасяват всички данъчни задължения, независимо от броя на спиранията и прекъсванията на давностния срок (чл.141, ал.2 от ДПК).
А ДОПК казва че давноста се брой от годината следваща годината когато е трябвало да се плати задължението.
Ако се приеме , че за случая важи ДПК(принципа на неретроактивност на законите за вече заварени случаи )и малката дори незабележима разлика в текстовете на 2-та закона , то би следвало ако задължението е за 1998 ,10 год давност по ДПК да изтича .......кога края на 2008 а по ДОПК края на 2009 та .
Може ли някой да каже това???
catch22
Нов потребител

към NEWPROXY

Мнениеот catch22 » 04 Юли 2008, 13:48

Виж сега PROXY наел съм адвокат да ми движи делото и си плащам колкото трябва не съм във форума да спестя пари , НО не съм уверен че адвокатите с които се срещах 2-3 пак казвам знаят за какво става въпрос.Затова ако знаеш отговора кажи като си толкова отворен или просто се правиш на такъв .Аз така или иначе ще стигна до него с или без теб...
catch22
Нов потребител

към proxy

Мнениеот catch22 » 04 Юли 2008, 16:21

еми дай да ти платя ако можеш да помогнеш ...........:)
ако това е проблема , но досега нищо смислено не си казал само показваш мускули.........а и доста си скучен
catch22
Нов потребител

Назад към Данъчно право