начало

Марин Маринов е избран за председател на апелативния съд във Варна Марин Маринов е избран за председател на апелативния съд във Варна

Обезпечителна мярка

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Обезпечителна мярка

Мнениеот 4erepaha » 30 Май 2008, 12:53

Здравейте ! Имам следния проблем: собственици сме на 4/5 ид. части от имот. В имота живее собственика на 1/5 ид. част. Искаме да заведем дело за делба, но този с 1/5 живее в имота и целенасочено го уврежда. Каква е подходящата обезпечителна мярка в случая ?
4erepaha
Младши потребител

Мнениеот inspectora » 31 Май 2008, 01:05

Освен някакво наказателно производство ... там нали имаше някакви състави за увреждане на имущества ... то май се прилагаха и по отношение на собствени такива при определени случаи (а този мисля, че ще попадне между тях) ... колегите пеналисти по-добре ще знаят ;)
Вижте и ЗС ... там по линия на управление на съсобствена вещ не мже ли нещо да се измисли ;)
inspectora
Активен потребител

Мнениеот 4erepaha » 02 Юни 2008, 09:06

Благодаря за отговорите.
Лицето живее в целия имот. Пуска наематели, с които правят оргии. Разкопали са целия двор, чупят стъкла и т.н. Идеята ми е по какъв най - бърз начин да се отстрани цялото това народонаселение от имота- те си имат адресни регистрации, комшиите си траят, защото ги е страх. Добре ще ги съдим за обезщетение, но само толкова, не може ли да бъдат извадени от имота по административен ред ?
4erepaha
Младши потребител

Мнениеот dino6506 » 07 Юли 2008, 20:51

и защо да не е по СЪДЕБЕН РЕД :( - е пробвайте се , ама съда си има функции - ползвайте ги/бе да не би претенциите ви , да не са много основателни.../
dino6506
Потребител

Назад към Съсобственост и делба