начало

13 съдии са повишени в Гражданската колегия на ВКС 13 съдии са повишени в Гражданската колегия на ВКС

спортен казус

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

спортен казус

Мнениеот vanina65 » 28 Апр 2008, 20:24

здравейте всички
благодаря на всички предварително които имат желание да споделят мнението си.казусът е следния:спортист се осигурява като безработен/чл.40 ал.5 от ззо-6.60 лв на м./ за периода 01.01.2007-30.09.2007г/.през м.10.2007 печели маратон и получава като награда лек автомобил от известен вносител на марката.подписва и граждански договор със същия вносител за спортни консултации и срок 01.10.2007-31.03.2008г.възнаграждението по договора е изплатено цялото през м.10.2007г.задължен ли е да прави годишно изравняване на зо по таблица 2 към гдд./попълнено е приложение 6 към гдд за получената
награда/. :roll:
vanina65
Потребител

Мнениеот vanina65 » 30 Апр 2008, 09:10

ставаше дума за ЧОВЕК не за безплатни версии на програми.консултирах БЕЗПЛАТНО лицето и му ПОМОГНАХ за годишното изравняване.за всички които се интересуват от казуса-направих запитване до нап -не се прави годишно изравняване.благодаря на всички които "помогнаха".
vanina65
Потребител

Мнениеот prnedev » 02 Май 2008, 07:58

Лютий, в случая не си прав. До момента Ванина пуска все интересни казусчета, където човек има за какво да се заинтригува да се порови.
Освен това и помага с нейни решения (сигурен съм, че си проверил повечето от 125-тях мнения ;-) )
Колкото до тази тема... съжалявам, че не ми остана време преди 30 април да се поразровя и да разгледам как стоят нещата ;-)

Дай да го направим, както те помолих... пускай някоя половин дума като насока по темата, а нататък твоите приказки ;-), с които в повечето случаи съм съгласен.
Иначе съвсем ми е ясно, че крайния клиент възприема вашата работа само в частта "процесуално представителство" и не му се плаща за превантивни консултации. Да не казвам, че го има и "страха" как да иде да си поговори с адвокат, като последния може и нищо да не каже, пък да си прибере парите ;-). Но за радост лека полека хората вече започват да се престрашават и виждат, че не е толкова страшно ;-)
Поотплеснах се леко. Та молбата ми е към теб, ако можеш давай по въпроса едно-две изречения тип "Симеончо ІІ", пък ако не се сети човек за какво става дума - да си поръча индивидуална консултация.
prnedev
Активен потребител

Мнениеот vanina65 » 02 Май 2008, 14:23

благодаря Ви за подкрепата г- Недев.весели празници на всички. :roll:
vanina65
Потребител

Назад към Данъчно право