- Дата и час: 20 Ное 2024, 11:32 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Моля ви помогнете- зем. производител, майчинство, усложнения
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
Моля ви помогнете- зем. производител, майчинство, усложнения
Моля ви за помощ и съвет. Осигурявам се като земеделски производител. 2007 година родих и излязох в майчинство. Полагаха ми се две години майчинство. От декември 2006 г. (6 месеца) внасях допълнителни вноски към осигуровките така че съгласно новият закон да взимам 90 процента от брутната заплата. Всичко си беше наред, досега. Поради голяма и глупава грешка изпуснах срока за пререгистрация като земеделски производител. С мъжа ми ходихме по различни инстанции, но отказаха да ме регистрират за тази година. Вероятно ще загубя майчинството си за втората (2008) година. Но една счетоводителкща е казала на мъжа ми, че вероятно ще трябва да връщаме парите от майчинството, които сме взели досега. Това истина ли е? Хич не ми се вижда честно. Моля ви който знае пишете? Ще си загубя ли майчинството за 2008 година и ще трябва ли да връщам това, което съм взела досега?
- mamaia
- Нов потребител
Най-добре отидете да питате в НОИ . те изплащат болнични и майчински от 2007 година и не е работа на счетоводителите да се занимават с това. на фона на всички други закони, наредби и т.н. които се налага да четем , не се затормозяваме с излишна информация. Юрист да рови в тази материя също не му е работа .
Затова отидете да питате в НОИ.
Затова отидете да питате в НОИ.
- tany_ivanova
- Потребител
днес отидох. От НОИ казаха, че няма да връщам пари и ме пратиха при земеделските, оттам пък съм под друг параграф и при липса на нова пререгистрация, няма да взимам никакво майчинство от този месец, нито за сегашната първа година, нито разбира се за втората. Искам да попитам сега като един вид безработна в течащо майчинство без заплащане (няма изтекла година, а само месеци откакто родих), имам ли право на помощ за безработни, ама че объркана работа
- mamaia
- Нов потребител
Съвет от препатила майка - намерете си фирма, която да ви назначи, ще трябва да се водите на работа 10 дни там, за да ви разрешат ползване на отпуск за отглеждане на дете до 2 години и ще трябва да им плащате евентуално само здравните осигуровки. По този начин ще имате гарантирано майчинство за 2 години, като ще пропуснете само месеца, през който ще се водите че работите, но пред останалата переспектива......
- stupy
- Младши потребител
Няма такова нещо ,като работа 10дни Достатъчно е само един ден да ви водят на работа ,за да може да възникне трудовото правоотношение и от втория ден ден да излезнете майчинство.
Но само ако са минали 315-те дни по чл.163 от КТ.
Но само ако са минали 315-те дни по чл.163 от КТ.
- tania_gan
- Младши потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|