начало

Марин Маринов е избран за председател на апелативния съд във Варна Марин Маринов е избран за председател на апелативния съд във Варна

плащане на осигуровки

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

плащане на осигуровки

Мнениеот Петя78 » 09 Фев 2005, 18:23

Моля Ви да ми помогнете . Регистрирала съм фирма тук в България , но ми се налага да отида да живея в друга държава за няколко години т. е. фирмата няма да е действаща има ли някакъв начин да не си внасям осигуровки ?
Петя78

Re: плащане на осигуровки

Мнениеот 789 » 15 Фев 2005, 20:53

заявявате в данъчното и нои , че фирмата Ви няма да осъществява дейност.
789

Мнениеот shveda » 15 Фев 2005, 22:05

Подайте декларация по образец в НОЙ, че временно преустановявате дейност.
shveda
Потребител

Мнениеот Ivan Mihalev » 15 Фев 2005, 23:28

Извинявам се, че публикувам тук този въпрос, но целта ми е да получи малко повече публичност.

На няколко пъти задавам въпрос във форума на НЗОК и всеки път ми го трият без да ми отговорят. Въпроса ми е свързан със задължението за плащане на невнесени вноски. От НЗОК твърдят, че съгласно ДПК, тези вноски са публично държавно вземане и подлежът на съдебно изпълнение. В ДПК обаче пише, че такова вземане може да са задълженията към държавни и общински органи и организации. Съгласно ЗОО, НЗОК е юридическо лице с публична форма на управление (т.е. Управителен и Надзорен съвет и още нещо си там) в която държавама участва със свои представители. Бюджета на НЗОК се формира основно от нашите вноски и от допълнителни източници (напр. заем от държавата). При това положение, според мен НЗОК няма как да е държавен или общински орган, което от своя страна означава, че те нямат право да събират вноските като такива органи, а само по общия ред (дело-съд-присъда-съдия изпълнител). Аз не съм юрист и затова задавам въпроса и в този форум, с надеждата, че ще се намери компетентен човек който да ме подкрепи или обори. Не забравяйте, че от отговора на този въпрос зависи спокойствието на много хора, за съжаление и такива на които не им се полага, но какво да се прави, както се пита в една известна пиеса. Предварително благодаря.
Ivan Mihalev

Назад към Данъчно право