- Дата и час: 20 Ное 2024, 11:51 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
мога ли да се пенсионирам
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
13 мнения
• Страница 1 от 1
Аз съм на 49год. има 10 години без няколко дни подземни/вътрешни/ първа категория и имам 90 точки. Искам да знам дали мога да се пенсионирам сега и ако немога сега кога ще бъде възможно това. Благодаря предварително!
- 8703070953
- Нов потребител
а какво мислите за възможността за пенсия от Професионален Пенсионен фонд
- 8703070953
- Нов потребител
И за такава сте доста млад все още. Иска се възраст с 8 години по-ниска от тази за редовно пенсионираня, която е 63 години. Значи трябва да сте поне на 55 години (ако смятам правилно).
- rumi_r
- Потребител
Re: мога ли да се пенсионирам
8703070953 написа:Аз съм на 49год. има 10 години без няколко дни подземни/вътрешни/ първа категория и имам 90 точки. Искам да знам дали мога да се пенсионирам сега и ако немога сега кога ще бъде възможно това. Благодаря предварително!
Не съм наясно ,но първа категория не беше ли свързано нещо със здравето което може да ви пострада?
Каква е била професията ви?
- izymena
- Потребител
izymena написа:8703070953 написа:Аз съм на 49год. има 10 години без няколко дни подземни/вътрешни/ първа категория и имам 90 точки. Искам да знам дали мога да се пенсионирам сега и ако немога сега кога ще бъде възможно това. Благодаря предварително!
Не съм наясно ,но първа категория не беше ли свързано нещо със здравето което може да ви пострада?
Каква е била професията ви?
КУ-КУ-КУ-КУ................ЧУК , ЧУК , КОЙ ЧУКА?
- REVOLUTION
- Активен потребител
имам 10 години подземен миньор както и 2 години в ДМЗ леярна като и двете се водят екстра категория
- 8703070953
- Нов потребител
Белодробно консултирали ли сте се с домашния ви лекар,но имайте предвид че като споделите с него за какво се отнася или че искате да пробвате в телк за евентуално пенсиониране поради болест,може да ви открият и страшни други заболявания Това е тежка професия и с рискове за здравето,затова имате първа категория,но ако имате няколко заболявания може да получите инвалидна пенсия.
Вие сте си в правото да поискате нужната ви консултация към джипито,обяснете съмненията относно и професията ви и др.каквото се съмнявате и не се притеснявайте,толкова много млади хора от тежка работа са се пенсионирали,изпоразболя се тоя народ бе ей..
Не съм лекар,но белодробно,евентуално слух,тежка работа/вече и прешлените са ви изхабени явно/,ако отдавна сте безработен,може и кръвното да ви се е вдигнало,ма проверете здравето си,все пак е тежка категория труд и то физически
Вие сте си в правото да поискате нужната ви консултация към джипито,обяснете съмненията относно и професията ви и др.каквото се съмнявате и не се притеснявайте,толкова много млади хора от тежка работа са се пенсионирали,изпоразболя се тоя народ бе ей..
Не съм лекар,но белодробно,евентуално слух,тежка работа/вече и прешлените са ви изхабени явно/,ако отдавна сте безработен,може и кръвното да ви се е вдигнало,ма проверете здравето си,все пак е тежка категория труд и то физически
- izymena
- Потребител
Няма ли кой да махне това Изумено същество от тук !!! Отначало като четях глупостите му и аз изумявах, но сега просто ми става смешно.
blagodarq vi o6te vednaj
- 8703070953
- Нов потребител
13 мнения
• Страница 1 от 1
|
|