- Дата и час: 20 Ное 2024, 11:46 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Въпрос за връщане на надвзет ДДФЛ....
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
Въпрос за връщане на надвзет ДДФЛ....
Здравейте, миналия месец подадох декларация по чл. 50 от ЗДДФЛ. Според това което съм попълнил излиза, че от НАП трябва да ми бъде възстановена известна сума заради надвнесен данък. Доколкото разбрах тия дни, за да съм сигурен, че от НАП няма да ме разиграват (да ме мотаят прекалено дълго) е трябвало да подам с декларацията и "Искане за прехващане или възстановяване". Само, че не съм го направил. Въпроса ми е мога ли тези дни (преди да са разгледали от НАП декларацията дали е вярна или не) да подам това искане? Ако да, какво да пиша в приложени документи - имам само един входящ номер за декларацията?
- little_android
- Нов потребител
Можеш.Парите се възстановяват след извършване на проверка от данъчните.Ако има нещо нередно проверката прераства в ревизия.Нямаш ли екземпляр от декларацията?
- The_Night_Rider
- Младши потребител
Нямам копие от декларацията, тъй като е направена на Word. Не ми стана много ясно какви документи да приложа към това искане? Първия път подадох освен декларарацията и "приложение 1", "приложение 3", копие от ТЕЛК решение, и двете служебни бележки (по 1 към всяко от приложенията)
- little_android
- Нов потребител
Здравей,
нищо страшно не се е случило! Най-вероятно инспекторът, който ти проверява декларацията ще ти се обади да ти каже в колко часа да се явиш и какво да му занесеш. Разбира се, че няма да те мотаят, и те работа вършат. Ако нещо е сгрешено, ще ти помогнат да се изясни и да се коригира. Поне си спомни кои приложения си попълнил! Не мисля, че ще е необходимо искане за прихващане и възстановяване, ако нямаш нещо да внасяш, естествено, и то задължението трябва да е изискуемо към момента. В противен случай, ако е точно изчислена сумата, ти се превежда по банковата сметка, след около месец най-късно.
Ако си направил дарение, и си ползвал данъчно облекчение за деца, трябва да се приложи решението от ТЕЛК на човека, на който си дарил парите или вече зависи за какво друго дарение става въпрос, така също и документ за извършеното дарение, и приложението за децата, дори и работодател да е правил преизчислението/ тогава се прилага копие/, ако е нещо друго питай... Не съм данъчна, но имам виждания и съм запозната. Хубав ден!
нищо страшно не се е случило! Най-вероятно инспекторът, който ти проверява декларацията ще ти се обади да ти каже в колко часа да се явиш и какво да му занесеш. Разбира се, че няма да те мотаят, и те работа вършат. Ако нещо е сгрешено, ще ти помогнат да се изясни и да се коригира. Поне си спомни кои приложения си попълнил! Не мисля, че ще е необходимо искане за прихващане и възстановяване, ако нямаш нещо да внасяш, естествено, и то задължението трябва да е изискуемо към момента. В противен случай, ако е точно изчислена сумата, ти се превежда по банковата сметка, след около месец най-късно.
Ако си направил дарение, и си ползвал данъчно облекчение за деца, трябва да се приложи решението от ТЕЛК на човека, на който си дарил парите или вече зависи за какво друго дарение става въпрос, така също и документ за извършеното дарение, и приложението за децата, дори и работодател да е правил преизчислението/ тогава се прилага копие/, ако е нещо друго питай... Не съм данъчна, но имам виждания и съм запозната. Хубав ден!
- farfalla
- Нов потребител
Вече може и в http://www.tax.bg
Само ще помоля без офтопици... на Командер постинга е много на място.
От друга страна, питащият съвсем спокойно може да подаде до 30 април нова декларация, която ще коригира предходната.
- prnedev
- Активен потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|