начало

Марин Маринов е избран за председател на апелативния съд във Варна Марин Маринов е избран за председател на апелативния съд във Варна

Да настъпя малко котката по опашката...

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Да настъпя малко котката по опашката...

Мнениеот prnedev » 29 Фев 2008, 16:34

Става дума за масовата практика... та как мислите... Сумичките обявени в Тарифата за нотариалните такси към ЗННД и Тарифата за таксите и разноските към ЗЧСИ, с включено ДДС ли са или без?
Практиката е, че ДДС-то е отгоре, ама чл.67 ал.2 от ЗДДС казва друго (Когато при договаряне на доставката не е изрично посочено, че данъкът се дължи отделно, приема се, че той е включен в договорената цена.):wink:

А, да.... и в случая, практическата страна ;-) Към кого да се обърне човек? Към комисията за защита на потребителите?! Звучи идиотско
Данъчните този въпрос няма да ги заинтригува, щото те си прибират, каквото им се полага ;-)
prnedev
Активен потребител

Мнениеот portokal » 29 Фев 2008, 16:44

Данъчните този въпрос няма да ги заинтригува, щото те си прибират, каквото им се полага

Че и отгоре си прибират. ;-)
ДДС върху основа 3 лева е 60 стотинки.
А когато 3 лева е цялата сума, от нея ДДС е 50 стотинки.
:lol:
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот gudio » 29 Фев 2008, 17:28

Е-е-е-й, мед ви капе на сърцето и на двамата, нали ?
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот donna » 29 Фев 2008, 17:48

gudio написа:Е-е-е-й, мед ви капе на сърцето и на двамата, нали ?

Е добре при ЧСИ -ДДС ,при ДСИ няма,не е справедливо.
За мен нормално е върху 3лв да се начисли 60 ст ДДС , така правят и нотариусите .
donna
Старши потребител

Мнениеот prnedev » 29 Фев 2008, 19:19

donna написа:За мен нормално е върху 3лв да се начисли 60 ст ДДС , така правят и нотариусите .

Ми то че си е нормално, нормално си е :-))) ама да се напише в тарифата, та да е и законно :P
prnedev
Активен потребител

Мнениеот prnedev » 29 Фев 2008, 19:39

Мда... същата работа като тока и цигарите... твърда крайна цена ;-)
Пък ако иска човек да ползва услугите :lol:
Ама пък ето повод да се пипнат тарифките. Така де, не върви да се набутват хората...
prnedev
Активен потребител

Мнениеот prnedev » 29 Фев 2008, 19:50

Хахахахаха, яко :-)))) Ми да го подкарваме значи и закона :-))))

Иначе виждаш, на адвокатите нищо не казвам :-))) там си е до пазарлък работата ;-)
prnedev
Активен потребител

Мнениеот ivarbanov » 29 Фев 2008, 19:52

Това е много по важен въпрос: за ролята на ддс като данък за потребление и върху какво да се начислява. В момента работим с лекарствата по рецепти на НЗОК с около 13% надценка /средно, обаче правим отстърка 10 % върху частта, която клиента доплаща/ А данъка е 20% !!!!
ivarbanov
Младши потребител

Мнениеот ivarbanov » 29 Фев 2008, 20:12

В някои случаи без лекарства пък съвсем не може!

Извинявам се, че аз като фармацевт се намесвам така, в този форум, но въпросът е принципен!

Какво да кажем тогава - отказ от здравеопазване
И двете области се не по малко важни
ivarbanov
Младши потребител

Мнениеот vanina65 » 02 Мар 2008, 16:07

здравейте на всички
ЧЕСТИТА БАБА МАРТА ДА СТЕ БЕЛИ И ЧЕРВЕНИ И МНОГО ЗАСМЕНИ.
имам издадена фактура от нотариус с дата 26.02.2008г. за сделка с недвижим имот на територията на община царево.ддс-то е начислено върху изчислената по тарифата такса.мисля че това е правилния начин-никъде не е упоменато в тарифата че таксите са с включен ддс. :roll:
vanina65
Потребител

Мнениеот prnedev » 04 Мар 2008, 11:56

vanina65 написа:...за сделка с недвижим имот на територията на община царево.ддс-то е начислено върху изчислената по тарифата такса.мисля че това е правилния начин-никъде не е упоменато в тарифата че таксите са с включен ддс. :roll:

Именно де, Ванина, но затова пък е споменато в ЗДДС ;-) чл.67 ал.2 Когато при договаряне на доставката не е изрично посочено, че данъкът се дължи отделно, приема се, че той е включен в договорената цена.
prnedev
Активен потребител

Мнениеот zvezda » 04 Мар 2008, 12:31

Че тук има ли място за договаряне въобще ? Тарифата на нотариусите е твърда, т.е., не е за минимални възнаграждения, както е при адвокатите. Определени са таксите от държавата, а не от нотариусите, които фактически извършват услугата. Кой с кого и за какво се договаря ?
Всичко, от което се нуждаеш, е любов.
zvezda
Потребител

Мнениеот inspectora » 04 Мар 2008, 13:32

prnedev "кефиш" с тая тема :twisted:

Обаче отговорът на всички поставени въпроси е един и същ ...
Отдавна не ни е ПРАВОВА държавицата ... още от времето на Хановете и Царете
:lol: :lol: :lol:

Едно наръка какви закони се "измислят" ...
Второ как се прилагат ...
Трето и четвърто и пето ... спирам дотук, че в тоя ред на мисли може да забия към Глава Първа от особената част на НК :lol:
inspectora
Активен потребител

Мнениеот prnedev » 04 Мар 2008, 14:44

zvezda написа:Че тук има ли място за договаряне въобще ? Тарифата на нотариусите е твърда, т.е., не е за минимални възнаграждения, както е при адвокатите. Определени са таксите от държавата, а не от нотариусите, които фактически извършват услугата. Кой с кого и за какво се договаря ?

:? :? Ми то и при цигарите няма договаряне ;-) Каквото пише на бандеролчето, толкова ;-Р, а не върху бандеролчето на цигарките още ДДС 8)
prnedev
Активен потребител

Назад към Данъчно право