Ако може няйкой да помогне ще съм благодарен!
През 1996г. баща ми (който към този момент е вдовец) почива. Като единствени наследници на апартамента който е на негово име сме аз и брат ми. Апартамента към днешна дата не е прехвърлен на двама ни.
Сега може ли да прехвърлим апартамента на мен и брат ми и по какъв начин може да стане това? Какви документи трябва да си подготвим? Ще има ли някаква наказателна такса затова че не е извъшено по-рано?
Предварително благодаря за отговорите ви!
- Дата и час: 20 Ное 2024, 02:07 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Въпрос за наследствен апартамент?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Уважаеми господине, въпросния апартамент по силата на закона е наследен от Вас и брат Ви - т.е. не е необходимо да правите нищо. Ако желаете, можете да се снабдите с констативен нотариален акт за притежаваните от Вас идеални части - това обаче не е задължително. Единственото Ви задължение е да си подадете данъчната декларация за придобитото от вас по наследство.
- rts
- Активен потребител
Данаците по апартамента са плащани редовно. Когато въведоха декларациите които се подаваха в данъчното с брат ми се подали две отделни декларации. Когато плащаме данъка излиза на две отделни партиди, съответно на негово и мое име.
Въпроса ми е данъчната декларация за придобитото по наследство късно ли е ако се подаде сега (след 11год.)? И какъв налог ще дължа за придобития имот?
Трудно ли ще бъде да се издаде нотариален акт на нас с брат ми?
Въпроса ми е данъчната декларация за придобитото по наследство късно ли е ако се подаде сега (след 11год.)? И какъв налог ще дължа за придобития имот?
Трудно ли ще бъде да се издаде нотариален акт на нас с брат ми?
- superfly
- Нов потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Съсобственост и делба
|
|