начало

Марин Маринов е избран за председател на апелативния съд във Варна Марин Маринов е избран за председател на апелативния съд във Варна

Как да си потърся правата.

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Как да си потърся правата.

Мнениеот vasiags » 11 Фев 2008, 16:30

Здравейте. Става дума за следния проблем. Аз съм майка на 5 годишен младеж :D и 3 месечно бебенце. Ползвам болнични за бременност и майчинство , които обаче не получавам.Ето защо :

Поради развод си смених името , поради тази причина НОИ са ми върнали болничните за периода от април2007 до декември2007 , за които не съм получила нито един лев. След като счетоводителката на фирмата ми каза за проблема - аз взех от нея целия куп болнични и хукнах да коригирам името по доктори и болници.Това се случи на 28 декември - точно преди Нова година.Аз - с бебе под мишница успях да обиколя навсякъде и да коригирам всички болнични за бременността , раждането и т.н.

Връчвам болничните на счетоводителката ни и започвам да си чакам бленуваните пари. Днес следкато виждам , че все още нямам дори и нищожен превод , .......... решавам да и звънна/на счетоводителката/ , при кето разбирам ,че тя още не ги е занесла в НОИ , била много заета и бла бла............

Кажете ми как мога да си потърся правата в този случай.
vasiags
Нов потребител

Мнениеот Trapped » 11 Фев 2008, 16:36

Може и да ви объркам, но мисля, че в разните общини и кметства вадят едни т. нар. "Удостоверения за идентичност на имена " - с печатче, с подписче (както си му е реда). Не сте ли питала дали едно такова няма да Ви свърши работа, вместо с бебето по болниците?:)

Повече инфо:
http://www.obshtestvo.net/?p=2894
Аватар
Trapped
Потребител

Мнениеот vasiags » 11 Фев 2008, 16:42

Не може , защото всъщност от НОИ са поискали корекция на самите болнични.Аз иначе бях предала такава декларация за съответствие на имената , но не им вършела работа.Въпросът ми е : как да накарам счетоводителката да занесе вече коригираните документи в НОИ? Има ли някакви санкции и т.н.??
vasiags
Нов потребител

Мнениеот Trapped » 11 Фев 2008, 16:53

Санкции? Нова счетоводителка или просто още една счетоводителка. Или дори само по-млада счетоводителка. "Нямам време, върнаха ме, не разбрах защо" - това са аргументи на уморени хора, които трябва да си починат. Болнични, отпуск...Да.
Аватар
Trapped
Потребител

Назад към Данъчно право