начало

Марин Маринов е избран за председател на апелативния съд във Варна Марин Маринов е избран за председател на апелативния съд във Варна

майчинство и осигуровки-2008

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

майчинство и осигуровки-2008

Мнениеот gitsa » 20 Дек 2007, 12:57

ЗДРАВЕЙТЕ, ЗНАЕЩИ!

БРЕМЕННА СЪМ С ТЕРМИН 05.08.08.

ОТ 2008 Г. МАКС. ОСИГ. ПРАГ Е 2000 ЛВ.

ПО ОСНОВНИЯ МИ ТРУДОВ ДОГОВОР МЕ ОСИГУРЯВАТ ВЪРХУ 663 ЛВ. ТОВА ОЗНАЧАВА, ЧЕ МОГА ДА СКЛЮЧА ФИКТИВЕН ТР. ДОГОВОР ПО ЧЛ. 111 И ДА СЕ ОСИГ. ЗА РАЗЛИКАТА ДО 2000 ЛВ., ИЛИ 1337 ЛВ.

ВЪПРОСЪТ МИ Е ПРАВИЛНО ЛИ Е РАЗБИРАНЕТО МИ? КОГА НАЙ-КЪСНО МОЖЕ ДА СЕ ОЧАКВА ДА ИЗЛЕЗЕ ЗБДОО ЗА ДА МОГА ДА РАЗБЕРА КАКВА СУМА ЩЕ ТРЯБВА ДА ВНАСЯМ ЗА ТЕЗИ 1337 ЛВ. /ЩЕ ПЛАЩАМ И ЗА МОЯ СМЕТКА И ЗА С/КА НА РАБОТОД., РАЗБИРА СЕ/? БЪРЗАМ, ЗАЩОТО ЗА ТЕЗИ ОСИГУРОВКИ ЩЕ ТЕГЛЯ КРЕДИТ. ВСЕ СИ МИСЛЯ, ЧЕ КАКВИТО И ДА СА ПРОМЕНИТЕ ЩЕ ИМАМ ПОЛЗА. ПРАВА ЛИ СЪМ?

БЛАГОДАРЯ НА ОТЗОВАЛИТЕ СЕ!
gitsa
Младши потребител

Мнениеот prnedev » 20 Дек 2007, 13:36

Ами в момента се гласува... дори вчера трябваше да е гласувано, ама не смогнаха. Та се предполага, че днес ще го приемат.
При всички случаи ще е в сила от 1 януари.
Ефективно ще трябва да дадете парите на "фиктивния ви работодател" в началото на февруари или когато той плаща заплатите на своите служители.
prnedev
Активен потребител

Мнениеот gitsa » 20 Дек 2007, 14:44

БЛАГОДАРЯ ВИ! ТОКУ ЩО ГО ГЛАСУВАХА-ЧУХ ПО "ХОРИЗОНТ". ВТОРНИЧНИЯТ БРОЙ МАЙ ЩЕ ЧЕТА НА ДВ.
gitsa
Младши потребител

Мнениеот Travis » 31 Дек 2007, 11:42

Но това е измама :shock: :shock: :shock:

Аз на твое място бих се поинтересувал какво е наказанието ако те олепят... БГ е все пак, все някой ще ти завиди...

Убива ме че никой нищо не казва - това си е директна кражба от държавата. А ако можеш да променяш трудовия си договор след като си вече бременна и знаеш че ще вземаш пари - това е хем наивно, хем дрънчи.
Travis
Нов потребител

Мнениеот megan_1978 » 08 Яну 2008, 21:22

Не съм съгласна!
Момичето си внася осигуровките!!!
Защо да не може до получи по-добра сума като обещетение!
От никого нищо не краде и не мами - ЗАЩОТО СИ ПЛАЩА НА ДЪРЖАВАТА!!!
:idea:
megan_1978
Нов потребител

Мнениеот prnedev » 09 Яну 2008, 06:33

http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=122192.0

Дано да имате нервите да изчетете всичкото до края ;-)
prnedev
Активен потребител

Мнениеот kiki2 » 03 Апр 2008, 11:26

Последно това измама ли е или може да се направи?
Мога ли последните 6 м да изляза в неплатен отпуск от редовната си работа и да се водя на работа в частна фирма на роднина на 2000 лв?
kiki2
Нов потребител

Мнениеот tino76 » 03 Апр 2008, 12:12

успех
Последна промяна tino76 на 04 Апр 2008, 12:49, променена общо 1 път
Аватар
tino76
Потребител

Мнениеот prnedev » 03 Апр 2008, 15:12

Ами прав си Люти... Заобикаляне си е на закона... пък всеки си носи рисковете...
Но има и нещо друго :-)))

"Никой в тази страна не носи каквито и да са задължения, както морални, така и други да организира своите дела и своята собственост така, че данъчните служби да могат да му бръкнат в джоба по-дълбоко. Данъчните служби притежават всякакви възможности, предоставени им от данъчното законодателство, да изпразнят джоба на данъкоплатеца. И данъкоплатеца има също така право, оставайки в рамките на закона, да прояви съобразителност, за да предотврати опустошението на своя джоб от данъчните служби"

Лорд Клайд - съдия

Има нещо друго... от доста време се появиха и се подвизават "работодатели" на млади майки, като общо взето това им е бизнеса...
Това вече е неприятно.
prnedev
Активен потребител

Мнениеот prnedev » 03 Апр 2008, 15:43

Да, така си е ;-))) Но това вече е работа дето викаш на прокуратурата и НОИ естествено ;-)
prnedev
Активен потребител

Re: майчинство и осигуровки-2008

Мнениеот tany_ivanova » 11 Апр 2008, 13:19

gitsa написа:ЗДРАВЕЙТЕ, ЗНАЕЩИ!

БРЕМЕННА СЪМ С ТЕРМИН 05.08.08.

ОТ 2008 Г. МАКС. ОСИГ. ПРАГ Е 2000 ЛВ.

ПО ОСНОВНИЯ МИ ТРУДОВ ДОГОВОР МЕ ОСИГУРЯВАТ ВЪРХУ 663 ЛВ. ТОВА ОЗНАЧАВА, ЧЕ МОГА ДА СКЛЮЧА ФИКТИВЕН ТР. ДОГОВОР ПО ЧЛ. 111 И ДА СЕ ОСИГ. ЗА РАЗЛИКАТА ДО 2000 ЛВ., ИЛИ 1337 ЛВ.

ВЪПРОСЪТ МИ Е ПРАВИЛНО ЛИ Е РАЗБИРАНЕТО МИ? КОГА НАЙ-КЪСНО МОЖЕ ДА СЕ ОЧАКВА ДА ИЗЛЕЗЕ ЗБДОО ЗА ДА МОГА ДА РАЗБЕРА КАКВА СУМА ЩЕ ТРЯБВА ДА ВНАСЯМ ЗА ТЕЗИ 1337 ЛВ. /ЩЕ ПЛАЩАМ И ЗА МОЯ СМЕТКА И ЗА С/КА НА РАБОТОД., РАЗБИРА СЕ/? БЪРЗАМ, ЗАЩОТО ЗА ТЕЗИ ОСИГУРОВКИ ЩЕ ТЕГЛЯ КРЕДИТ. ВСЕ СИ МИСЛЯ, ЧЕ КАКВИТО И ДА СА ПРОМЕНИТЕ ЩЕ ИМАМ ПОЛЗА. ПРАВА ЛИ СЪМ?

БЛАГОДАРЯ НА ОТЗОВАЛИТЕ СЕ!

госпожо, ако сте започнали да внасяте осигуровки върху по-висока сума след като сте забременяли е много вероятно НОИ да не се съгласи да ви изплаща обещетението, което сте планирали. ако основният ви трудов договор е на 8 часа , е направо смешно да сключвате и друг фиктивен трудов договор с друг работодател - кога точно ще сте работили . ако работите повече от 40 часа седмично се изисква разрешение от Инспекцията по труда . в НОИ не пасат трева и няма да ви изплащат 2 години високо обещетение, за това че сте внасяли 7 месеца повече осигуровки .

рискувайте, но след това да не дойдете да плюете държавата.
tany_ivanova
Потребител

Мнениеот tania_gan » 20 Апр 2008, 08:31

Плаща се и върху двата трудови договора и не две години ,а само 315дни обезщетенията по чл.163 от КТ.90% от бруто заплатите на предхождащите 6 месеца,месеца в излизане в болнични за бременност и раждане,но не повече от чистата сума,която е получавало лицето. :D

Напълно съм съгласна,че това е източване на държавата.Платиш осигуровки 2000лв,а вземеш обезщетение 8000лв. :shock:
tania_gan
Младши потребител

Мнениеот tania_gan » 20 Апр 2008, 14:28

И защо не? :mrgreen:
tania_gan
Младши потребител

Мнениеот tania_gan » 21 Апр 2008, 13:44

"Ако съдиш хората, няма да ти остане време да ги обичаш. "
Майка Тереза

8)
tania_gan
Младши потребител

Мнениеот jojobba » 21 Апр 2008, 14:57

какво лошо правят младите майки? в другите държави ги осигуряват на нормални заплати и се вземат нормални обезщетения за деца, а тук се налага да шикалкавим! Аз също съм бременна и се осигурявам на 1 200 лв. и не виждам нищо лошо! плащам си вноските всеки месец - самоусигуряваща съм.
jojobba
Младши потребител

Мнениеот portokal » 21 Апр 2008, 16:13

А какво лошо прави циганинът, който работи нелегално (или краде) и същевременно подава молба за социални помощи? Нищо, нали? Същата работа. ;-) Ама ревем, че получавали масово социални помощи.
Последна промяна portokal на 21 Апр 2008, 16:22, променена общо 3 пъти
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот jojobba » 21 Апр 2008, 17:32

commander написа:
[И още малко повече - реализират документи с невярно съдържание...

Съгласна с Вас, относно съ4инените трудови договори!
Но защо преди бременността не ги осигуряват работодателите им на реалните пари? Вярвам, че не стоят на заплата 220 :-)
jojobba
Младши потребител

Мнениеот tania_gan » 21 Апр 2008, 21:29

Точно самоосигуряващите нарушават закона.
Първо, когато няма да им е необходимо за болнични и майчинство се осигуряват на по-нисък процент осигуровки,само на процентите за фонд"пенсии" и на минимален осиг.доход.Като усетят,че ще им са необходими болнични и ще излизат в майчинство,тогава си вдигат процента на осигуровките,за всички осиг.случаи и отиват на максималния осигурителен доход.Същото правят и когато им наближи да излезнат в пенсия.
Второ, като работодателисъщите тези самоосигуряващи се ,не осигуряват работниците си на това,което им дават,а на минималния осиг.доход за длъжността,а другите парички под масата.

"Нали Вие и аз не подписваме тези договори ?! "- написа commander

Да така е,но когато живееш в населено място с голяма безработица,не можеш да избираш и подписваш това,което са ти предложили.
И именно това кара младите майки от мизерните заплати,които получават да отделят от тях за да се осигурят по втори тр.договор,за да имат пари за отглеждане на детенцето си.Защото каквото иска детето на богатите,това го иска и детето на тези с мизерните заплати.
И това не могат и всички майки да си го позволят,за жалост.
Източването на държавата от тези,които могат да си позволят това,т.е. да си позволят да плащат осигуровки на по-висок осигурителен доход..... 8)
tania_gan
Младши потребител

Мнениеот prnedev » 21 Апр 2008, 22:11

tania_gan написа:Точно самоосигуряващите нарушават закона.
Първо, когато няма да им е необходимо за болнични и майчинство се осигуряват на по-нисък процент осигуровки,само на процентите за фонд"пенсии" и на минимален осиг.доход.Като усетят,че ще им са необходими болнични и ще излизат в майчинство,тогава си вдигат процента на осигуровките,за всички осиг.случаи и отиват на максималния осигурителен доход.Същото правят и когато им наближи да излезнат в пенсия.

Ако погледнете НООСЛБГРЧ, ще видите, че това вече е невъзможно Wink
Смяната на варианта за осигуряване с болнични или без болнични се извършва един път в годината, без значение осигуряването прекъсвано ли е или не е.
Колкото до размера на осигуровките, които се плащат, НОИ има достатъчна практика да не приеме по-високите осигуровки при положение че лицето няма доходи в същия размер.
prnedev
Активен потребител

Назад към Данъчно право