Здравейте! Заедно със съпруга ми, трите ми деца и свекърва ми обитаваме тристайно общинско жилище, на чиято настанителна заповед, титуляр е свекърва ми. Като такава, тя счита, че ние трябва да й освободим апартамента и с всички средства се стреми да го постигне. Мъжът ми фигурира заедно със сестра си в настанителната заповед, а аз и децата сме дописани по-късно. От общината казват, че свекърва ми е все още в това жилище благодарение на нас, но тя продължава да се опитва да ни изгони и то с най-непочтенни и груби методи - почти ежедневно тя размества вещите ни, краде и още куп такива идиотщини, които никой здрав разум не може да приеме. Свекърва ми е пенсионирана по-болест с диагноза хипертония /коя ли жена на тази възраст я няма?!/, а пенсията и е около 74 лв т.е. тя ни е и във финансова тежест. Кмета на района каза "да стискаме зъби", по-натам ще ни дадат на нас двустаен, а на нея боксониера.
Въпросите ми са:
1.На какво основание семейство с три деца не може да обитава тристайно общинско жилище и кой тогава може? Още повече, че същатата тази община даде двустайно жилище преди една година на семейството на сестарата на мъжа ми, което с е дно дете и живееше в апартамент на нейната свекървата. Естествено там бяха раздадени доста подкупир но аз ако не искам да участвам в корупцията имам две алтернативи - да живея със свекърва ми, която ме краде постоянно и прави номера или да освободим апартамента, който сме ремонтирали и да се преместим в по-малък /ако доживея/!
2.Какво да правя с крадливата сврака докато все пак ни се налага да живеем заедно? Алкохолът е друг неин проблем, който се превръща естествено и в наш.
3.Какви са правата ми и към кого да се обърна за помощ?
Благодаря за търпението да прочетете всичко това и ако някой може да ми помогне, ще съм много признателна!
- Дата и час: 20 Ное 2024, 08:45 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
невероятен случай
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Re: невероятен случай
Трябва да й втълпите в лудия мозък, че ако вие се изнесете, ще я изгонят от апартамента - тя, когато е сама, няма право на такова голямо общинско жилище. Подайте молба за настаняване в друго общинско жилище, като нуждаещо се семейство (както ви е обещал кмета).
- zvezda
- Потребител
За съжаление, нищо не може да се втълпи в лудия й мозък. Тя ни обяснява, че щяла да си викне други хора да живеят при нея, за да й плащат сметките. От друга страна, е наясно, че с три деца, няма как да се изнесем на свободен наем.
- Яна
Запишете в жилището още двама -трима Ваши хора / не е нужно да живеят ,а да се водят там/
- младеж
Благодаря! Това е наистина една добра идея.
А има ли някакъв правилник за прилагане на Закона за общинската собственост и къде мога да го намеря. Т. е. те настаняват семейство с едно дете в двустаен апартамент, на нас ни казват, че не може да останем в тристаен апартамент с три деца. Това законно ли е?
А има ли някакъв правилник за прилагане на Закона за общинската собственост и къде мога да го намеря. Т. е. те настаняват семейство с едно дете в двустаен апартамент, на нас ни казват, че не може да останем в тристаен апартамент с три деца. Това законно ли е?
- Яна
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|