начало

Марин Маринов е избран за председател на апелативния съд във Варна Марин Маринов е избран за председател на апелативния съд във Варна

издирване на документи

Казуси за недвижими имоти

издирване на документи

Мнениеот malkata » 08 Дек 2004, 14:40

Колеги, дали бихте могли да ми помогнете..? Къде мога да намеря документи, доказващи правото на собственост върху неземеделски земи - става вапрос за много ама много минало време. Правоприемника няма никакви документи но знае че земите са притежавани от негов пра пра пра пра пра родител.
malkata

Re: издирване на документи

Мнениеот донна2 » 08 Дек 2004, 14:52

е ами крепостните свидетелдства не са се вписвали ,писмените договори също ,през различните периоди има още най различни документи доказваши собственост /кажи поне кой е периода та да се светнем за какъв точно д-т става дума и в кой край на България щото и това има значение / и търси документа в някой близък/далечен роднина ,малка вероятност в държавния архив .....или недай си боже във виттрините на някой музей /щото и там съм виждала/

то и аз знам че има някакви земи още от турско в района от Габровско до към Разград ама .........не ставайте смешни да търся такова нещо щото по време на разните му там борби май са били отнети и т.н.

та за кой период става въпрос ,гледай да е след освобождението
донна2

Мнениеот malkata » 08 Дек 2004, 15:09

Донна2 благодаря ти за интереса към темата. За съжаление става въпрос за преди освобождението. Знае се че земите са били "дадени" за "вечно ползване" още от турско, района е Северна България/Русенско - Разградско/. С какви документи, кога точно и от кого сама разбираш няма данни. Изобщо не знам има ли някаква надежда, но ако дадете идея ще потърся.
malkata

Мнениеот донна2 » 08 Дек 2004, 15:25

Мисля ,че нямаш никакъв шанс ,то по тая логика можем да ги търсим и от времето на първата българска държава
донна2

Мнениеот .......... » 08 Дек 2004, 17:08

Сестрооо.... по- скоро чакай от умрял писмо.... То горе-долу и твоята е такава...
..........

Мнениеот vesselina taneva » 11 Дек 2004, 20:43

malkata написа:

> Колеги, дали бихте могли да ми помогнете..? Къде мога да намеря
> документи, доказващи правото на собственост върху неземеделски
> земи - става вапрос за много ама много минало време.
> Правоприемника няма никакви документи но знае че земите са
> притежавани от негов пра пра пра пра пра родител.
vesselina taneva

Назад към Имотни казуси