- Дата и час: 20 Ное 2024, 06:27 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
издирване на документи
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
издирване на документи
Колеги, дали бихте могли да ми помогнете..? Къде мога да намеря документи, доказващи правото на собственост върху неземеделски земи - става вапрос за много ама много минало време. Правоприемника няма никакви документи но знае че земите са притежавани от негов пра пра пра пра пра родител.
- malkata
Re: издирване на документи
е ами крепостните свидетелдства не са се вписвали ,писмените договори също ,през различните периоди има още най различни документи доказваши собственост /кажи поне кой е периода та да се светнем за какъв точно д-т става дума и в кой край на България щото и това има значение / и търси документа в някой близък/далечен роднина ,малка вероятност в държавния архив .....или недай си боже във виттрините на някой музей /щото и там съм виждала/
то и аз знам че има някакви земи още от турско в района от Габровско до към Разград ама .........не ставайте смешни да търся такова нещо щото по време на разните му там борби май са били отнети и т.н.
та за кой период става въпрос ,гледай да е след освобождението
то и аз знам че има някакви земи още от турско в района от Габровско до към Разград ама .........не ставайте смешни да търся такова нещо щото по време на разните му там борби май са били отнети и т.н.
та за кой период става въпрос ,гледай да е след освобождението
- донна2
Донна2 благодаря ти за интереса към темата. За съжаление става въпрос за преди освобождението. Знае се че земите са били "дадени" за "вечно ползване" още от турско, района е Северна България/Русенско - Разградско/. С какви документи, кога точно и от кого сама разбираш няма данни. Изобщо не знам има ли някаква надежда, но ако дадете идея ще потърся.
- malkata
Мисля ,че нямаш никакъв шанс ,то по тая логика можем да ги търсим и от времето на първата българска държава
- донна2
Сестрооо.... по- скоро чакай от умрял писмо.... То горе-долу и твоята е такава...
- ..........
malkata написа:
> Колеги, дали бихте могли да ми помогнете..? Къде мога да намеря
> документи, доказващи правото на собственост върху неземеделски
> земи - става вапрос за много ама много минало време.
> Правоприемника няма никакви документи но знае че земите са
> притежавани от негов пра пра пра пра пра родител.
> Колеги, дали бихте могли да ми помогнете..? Къде мога да намеря
> документи, доказващи правото на собственост върху неземеделски
> земи - става вапрос за много ама много минало време.
> Правоприемника няма никакви документи но знае че земите са
> притежавани от негов пра пра пра пра пра родител.
- vesselina taneva
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|