начало

Марин Маринов е избран за председател на апелативния съд във Варна Марин Маринов е избран за председател на апелативния съд във Варна

данък върху имот публ. държавна собственост???

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

данък върху имот публ. държавна собственост???

Мнениеот fester1 » 29 Окт 2007, 11:25

Закрито е държавно училище. Подава се декларация по чл. 14, ал. 1 ЗМДТ, за да се изготви данъчна оценка. Министерството е предоставило имота за управление на съответното ведомство. Предстои да се подаде декларация и по чл. 17, ал. 1 ЗМДТ. При подаването на първата декларация служителката ме поглежда въпросително и казва: "А данъка кога?", при което аз лееекичко се озадачавам. Нали за имоти публична държавна собственост не се дължи данък... :roll: :roll: :roll: Или може би бъркам нещо. :oops: Вярно, че имота е предоставен за управление, но на структура към министерството, която естествено също е държавна...
Данъчното ми е малко далечко от областта, в която работя, та затова искам да съм напълно сигурен, когато следващия път отида в общината.
fester1
Потребител

Мнениеот razli4na » 29 Окт 2007, 17:21

fester1, fester1, казах ти аз да не закриваш училището, ама ти ... от десет кладенеца вода изкара, да се оправдаеш, че нямало начин.
Да беше ме послушал, сега нямаше да имаш тези кахъри.
Не откривам темата отново, просто ми е малко мъчно, че България е с едно училище по- малко и не можех да не си го кажа.
Извинявай! Знам, че нямаш начин да не изпълниш служебни задължения. Но няма да ти помогна по тази тема.
razli4na
Активен потребител

Мнениеот fester1 » 29 Окт 2007, 18:34

Ами не ми помагай, само не говори неща, които едва ли си възприела непосредствено по начина, по който съм го направил аз. Предпочитам да имам сегашните си разрешими "кахъри", отколкото да препоръчвам на държавата да дава пари за празни сгради, с напукани стени и с няма и двайсетина деца... На мен ми е не по-малко мъчно да гледам пусти училища. А училищата не са само с едно по-малко, а със стотици по-малко и това не е просто "хрумка" на някой чиновник, а нещо неизбежно и никакви "кладенци" не са нужни, за да го види човек.
А сега ако някой има да каже нещо по темата, да каже. Ако не - не ми се четат нравоучения...
Мястото на подобни словесни жонглирания не е тук...
fester1
Потребител

Мнениеот novata » 30 Окт 2007, 16:27

fester1 написа:Ами не ми помагай, само не говори неща, които едва ли си възприела непосредствено по начина, по който съм го направил аз. Предпочитам да имам сегашните си разрешими "кахъри", отколкото да препоръчвам на държавата да дава пари за празни сгради, с напукани стени и с няма и двайсетина деца... На мен ми е не по-малко мъчно да гледам пусти училища. А училищата не са само с едно по-малко, а със стотици по-малко и това не е просто "хрумка" на някой чиновник, а нещо неизбежно и никакви "кладенци" не са нужни, за да го види човек.
А сега ако някой има да каже нещо по темата, да каже. Ако не - не ми се четат нравоучения...
Мястото на подобни словесни жонглирания не е тук...

Добра самокритика, fester1!
novata
Младши потребител

Мнениеот fester1 » 01 Ное 2007, 12:04

Не разбрах какво искаш да кажеш, но така или иначе си падам малко тъпичък... :lol: :lol: :lol:
Иначе виждам, че явно отговора е толкова очевиден, че се съдържа във въпроса ми, та затова никой не се включи по същество... :roll:
fester1
Потребител

Мнениеот zaharche » 01 Ное 2007, 16:07

Чл.24 от ЗМДТ
zaharche
Младши потребител

Мнениеот fester1 » 01 Ное 2007, 17:24

Ами да, и моята чуденка оттам идва. Там в ал. 1, т. 2 е казано "освен ако имотът е предоствен на друго лице и това лице не е освободено от данък". А "това лице" е държавно учреждение... :?
Следователно за какъв данък изобщо ми говорят? :shock: :shock: :shock:
Бях решил, че аз нещо не съм в час, а и в общината би трябвало да са големи "разбирачи"...
fester1
Потребител

Мнениеот rum_i » 02 Ное 2007, 17:43

Това, че имотът е освободен от данък не е обстоятелство освобождаващо от задължението за подаване на декларация, а се посочва в колона 7 за освобождаване от заплащане на данък (напр.8.2). А и съгласно повечето Общински наредби таксата битови отпадъци или поне част от нея се определя като промил върху декларираната отчетна стойност. Училищата съгласно пак същите наредби обикновено не са освободени от ТБО.
rum_i
Нов потребител

Мнениеот fester1 » 05 Ное 2007, 14:05

Че кой изобщо е казал, че данъчна декларация не бива да се подава? :shock: :shock: :shock:
Тя си е подадена вече със съответните указания за основанието за освобождаване от данък... :wink:
fester1
Потребител

Назад към Данъчно право