Най-вероятно Д.в. брой 77 от 2007 год. с Правилника за изменение и доп. на Правилника за съдебната администрация на районните окръжните,административните,военните и апелативните съдилища не е получен навреме в Благоевградски районен съд и председателят му поради натовареност не е запознат със законовото изменение относно правата на адвокатите. Затова най-строго в деловодството изискват пълномощни !!!
Моля всеки юрист, който има сърце да стори благо за държавата,да изпрати собствения си екземпляр от вестника на адрес: гр.Благоевград 2700, пл."Васил Левски" № 1,за Председателя на РС или на електронен адрес:
court@pirin.com
Ако колеги са установили,че и други съдилища се нуждаят от същата помощ - с удоволствие ще се помогне !
- Дата и час: 20 Ное 2024, 01:23 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Благоевградски районен съд ???
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
mitko6 написа:Какво е това изменение?
Eто препратка към текста:
http://lex.bg/laws/ldoc.php?IDNA=2135494418
Има нов член,който дава права на адвоката да получава книжа по делата от съда само срещу легитимиране с адвокатската карта.
Няма логика обаче да се получават книжа по дела,в които съответния адвокат не е ангажиран като процесуален представител и пълномощник.И може би за това на много места се изисква представянае на пълномощно,ако нявма такова приложено по делото.
- sarbijanac
- Активен потребител
Без да имам пряк интерес по темата, доколкото не съм адвокат, винаги съм мислела, че преди да поеме представителството по едно дело, би следвало колегата да се запознае с него предварително - щом става въпрос за дело "в движение". Убедена съм и в адвокатската етика, колкото и наивно да звучи. Мисля, че това изменение засяга нещо, което трябваше да стане отдавна.
- sunshine_75
- Потребител
sunshine_75 написа:Без да имам пряк интерес по темата, доколкото не съм адвокат, винаги съм мислела, че преди да поеме представителството по едно дело, би следвало колегата да се запознае с него предварително - щом става въпрос за дело "в движение". Убедена съм и в адвокатската етика, колкото и наивно да звучи. Мисля, че това изменение засяга нещо, което трябваше да стане отдавна.
За адвокатска етика по-добре да не приказваме......
А иначе бих искал да кажа за практиката на НПРС.
Когато адвокат, нямащ надлежно упълномощаване желае да се запознае и проучи делото,същото му се предава единствено ако присъства и страната.
Имало е случаи,когато са ме упълномощавали между съдебни заседания.И винаги съм си давал пълномощно с молба .
Когато съм си искал някакви справки по делата си съм забелязал,че служитгелките преди да дадат делото по навик поглеждат за надлежно упълномощаване
- sarbijanac
- Активен потребител
Чл. 60. (1) (Нова - ДВ, бр. 77 от 2007 г.) Адвокатът има свободен достъп и може да прави справки по дела, да получава копия от книжа и сведения с предимство в съда само въз основа на качеството си на адвокат, което удостоверява чрез представяне на адвокатска карта.
Да, това е достатъчно ясно, не е необходимо изрично упълномощаване!
- mitko6
- Потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|