начало

Марин Маринов е избран за председател на апелативния съд във Варна Марин Маринов е избран за председател на апелативния съд във Варна

ИМОТЕН РЕГИСТЪР

Казуси за недвижими имоти

ИМОТЕН РЕГИСТЪР

Мнениеот amidala » 25 Ное 2004, 23:26

Каква е процедурата и къде трябва да отида, за да направя справка по партидата на физическо лице дале има имоти на негово име.
А къде се проверява дали дадено лице има вписани ипотеки на негово име?
Моля ви за спешност......
Колко струва?
amidala

Re: ИМОТЕН РЕГИСТЪР

Мнениеот vagabon4o » 26 Ное 2004, 00:01

в службата по вписвания към вашия град
ако имат компютри по егн-то иначе по адреса на имота
за по стари имоти например трябва да знаеш кога е придобит имота
за ипотеки при съдията по вписванията в районния съд
но той изпраща информацията в службата по вписвания
Аватар
vagabon4o
Младши потребител

Мнениеот amidala » 26 Ное 2004, 00:26

а трябва ли да подавам някакво заявление или молба и колко е държавната такса? мога ли с едно заявление да мина едновременно за имоти и за ипотеки?
Имам предвид следното - дали определено ФЛ е ипотекарен кредитор на някого и на кого, за кой имот и отделно да ли има имот на негово име....
amidala

Мнениеот Гери » 26 Ное 2004, 02:29

в София всичко минава едновременно, но трябва да кажете изрично, че искате справка и за "придобил". Таксите са 1.55 (с преводната) за компютърна справка за ФЛ и 5 лв. (без преводната таксата) за ЮЛ. Общо ми вземат винаги 12 лв.

Във Варна справките носят различно име :) устна и писмена, в София са кръстени компютърна.

Молба не е необходима, на вносната бележка (на гърба) пишете трите имена и ЕГН на лицето, чийто имотна партида ще проверявате.
Гери

Мнениеот Върнат » 26 Ное 2004, 12:17

Вчера опитах да направя справка за една фирма какви имоти притежава. От службата по вписванията в София ми отказаха с аргумента, че такива справки не правят. Как мога да разбера какво имущество има фирмата, т.к. ще искам обезпечение на бъдещ иск, но трябва да посоча имота.
Върнат

Мнениеот boba » 26 Ное 2004, 12:35

Платихте ли такса за справка за фирмата, върху гърба на която да напишете името на фирмата и фирменото дело?
boba

Мнениеот Върнат » 26 Ное 2004, 14:40

Аз първо питах на гишето, дали правят такива справки и те ми казаха, че не правят.
Върнат

Мнениеот mechkov » 29 Ное 2004, 12:14

Данните от службата са публични, така че ако сте изпълнили всичко като трябва, не би трябвало да Ви връщат. Аз лично съм правил десетки пъти справки, вкючително съм се снабдявал с копия и преписи от нотариални актове, ипотеки и т.н., но не ми се е налагало в София.
Колкото и в различните градове практиката да се разминава, във всички случай не би следвало да Ви откажат информацията, която искате.
mechkov
Младши потребител

Назад към Имотни казуси