Каква е процедурата и къде трябва да отида, за да направя справка по партидата на физическо лице дале има имоти на негово име.
А къде се проверява дали дадено лице има вписани ипотеки на негово име?
Моля ви за спешност......
Колко струва?
- Дата и час: 20 Ное 2024, 06:30 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
ИМОТЕН РЕГИСТЪР
|
|
8 мнения
• Страница 1 от 1
Re: ИМОТЕН РЕГИСТЪР
в службата по вписвания към вашия град
ако имат компютри по егн-то иначе по адреса на имота
за по стари имоти например трябва да знаеш кога е придобит имота
за ипотеки при съдията по вписванията в районния съд
но той изпраща информацията в службата по вписвания
ако имат компютри по егн-то иначе по адреса на имота
за по стари имоти например трябва да знаеш кога е придобит имота
за ипотеки при съдията по вписванията в районния съд
но той изпраща информацията в службата по вписвания
-
vagabon4o - Младши потребител
а трябва ли да подавам някакво заявление или молба и колко е държавната такса? мога ли с едно заявление да мина едновременно за имоти и за ипотеки?
Имам предвид следното - дали определено ФЛ е ипотекарен кредитор на някого и на кого, за кой имот и отделно да ли има имот на негово име....
Имам предвид следното - дали определено ФЛ е ипотекарен кредитор на някого и на кого, за кой имот и отделно да ли има имот на негово име....
- amidala
в София всичко минава едновременно, но трябва да кажете изрично, че искате справка и за "придобил". Таксите са 1.55 (с преводната) за компютърна справка за ФЛ и 5 лв. (без преводната таксата) за ЮЛ. Общо ми вземат винаги 12 лв.
Във Варна справките носят различно име :) устна и писмена, в София са кръстени компютърна.
Молба не е необходима, на вносната бележка (на гърба) пишете трите имена и ЕГН на лицето, чийто имотна партида ще проверявате.
Във Варна справките носят различно име :) устна и писмена, в София са кръстени компютърна.
Молба не е необходима, на вносната бележка (на гърба) пишете трите имена и ЕГН на лицето, чийто имотна партида ще проверявате.
- Гери
Вчера опитах да направя справка за една фирма какви имоти притежава. От службата по вписванията в София ми отказаха с аргумента, че такива справки не правят. Как мога да разбера какво имущество има фирмата, т.к. ще искам обезпечение на бъдещ иск, но трябва да посоча имота.
- Върнат
Платихте ли такса за справка за фирмата, върху гърба на която да напишете името на фирмата и фирменото дело?
- boba
Аз първо питах на гишето, дали правят такива справки и те ми казаха, че не правят.
- Върнат
Данните от службата са публични, така че ако сте изпълнили всичко като трябва, не би трябвало да Ви връщат. Аз лично съм правил десетки пъти справки, вкючително съм се снабдявал с копия и преписи от нотариални актове, ипотеки и т.н., но не ми се е налагало в София.
Колкото и в различните градове практиката да се разминава, във всички случай не би следвало да Ви откажат информацията, която искате.
Колкото и в различните градове практиката да се разминава, във всички случай не би следвало да Ви откажат информацията, която искате.
- mechkov
- Младши потребител
8 мнения
• Страница 1 от 1
|
|