Колеги , прекратявам гражданско дружество.
Изготвих протокол за решението, което са взели по въпроса. Имам затруднения относно това дали следва някъде да го заявявам, регистрирам и пр. Гражданското дружество има булстат и данъчен номер, но си мисля, че това е от фискални съображения. Да го заявя в Агенцията по вписванията ("П. Волов" 2 ) май трябва??? На други места ??
Чувам от някои данъчни, че трябвало да дам срок за прекратяването, да уведомявам публично за да знаели кредиторите (евентуални) и пр., но не намирам арументи за това в нормативните актове.
Сори за въпроса, може да е елементарен или вече разискван, но счетитата имат разни мисли ..., а аз не съм сигурна дали данъчните не са си сътворили някакъв акт в тази насока.
Как мислите вие ?
- Дата и час: 20 Ное 2024, 09:32 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Дали данъчните имат някакви изисквания ?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Дали данъчните имат някакви изисквания ?
krem_karamel написа:Колеги , прекратявам гражданско дружество.
Чувам от някои данъчни...
Кои за тези "данъчни"? Има всякакви данъчни служители. "Вашите" "данъчни" най-вероятно визират чл. 15, 16 и 16а от ТЗ, но изобщо май не са наясно какво представлява търговското предприятие. Гражданското дружество подлежи единствно на данъчна регистрация (както правилно сте отбелязала-"от фискални съображения"), като единственият текст, на който могат да се се позовават от НАП, е чл. 9, ал. 2 от ДОПК. Така че регистрирайте си прекратяването на гражданското дружество в НАП и Регистър Булстат и си трайте. Ако имате публични задължения и изпълнително дело срещу вас в АДВ, уведомете ги и тях, тъй като чл. 9, ал. 2 визира всички производства по ДОПК.
- kalahan
- Потребител
kalahan написа:krem_karamel написа:Колеги , прекратявам гражданско дружество.
Чувам от някои данъчни...
Кои за тези "данъчни"? Има всякакви данъчни служители. "Вашите" "данъчни" най-вероятно визират чл. 15, 16 и 16а от ТЗ, но изобщо май не са наясно какво представлява търговското предприятие. Гражданското дружество подлежи единствно на данъчна регистрация (както правилно сте отбелязала-"от фискални съображения"), като единственият текст, на който могат да се се позовават от НАП, е чл. 9, ал. 2 от ДОПК. Така че регистрирайте си прекратяването на гражданското дружество в НАП и Регистър Булстат и си трайте. Ако имате публични задължения и изпълнително дело срещу вас в АДВ, уведомете ги и тях, тъй като чл. 9, ал. 2 визира всички производства по ДОПК.
Kalahan,
Много съм Ви признателна за отовора. При следващата среща бирата е от мен
Няма никакви задължения или изпълнителни дела. Имаше само едно МПС, което лятото се прехвърли на друго лице с цел лесно да се закрие гражданското дружество, което вече не прави нищо и няма никакви цели, които да може да осъществи.
Счетоводителката вече шести месец нищо не прави под предлог, че трябвало на някого си да даваме някакви срокове, което за мен е абсурд, но работя сама и нямам с кого да се консултирам.
Отново много Ви благодаря
- krem_karamel
- Потребител
Тръгнало е два пъти
Лек ден на всички
Лек ден на всички
- krem_karamel
- Потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|