- Дата и час: 20 Ное 2024, 09:44 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
OOД в ликвидация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
OOД в ликвидация
Здравейте. Съдружник съм в ООД с 50%(2ма съдр. сме).От 5-6 години сме ООД в ликвидация.Ликвидатор е другият съдружник.Преди 5-6 год. започнахме да закриваме дружеството,но поради грешка на адвокатът ни,който пропуснал да прочете обявата в държавен вестник не успяхме да закрием дружеството.Бившият ми съдружник и ликвидатор замина за чужбина.Преди 1 месец си дойде за няколко дена и упълномощил адвокат да закрие дружеството и пак замина за чужбина.Но ликвидаторът трябвало да подпише някакви нулеви отчети и тнт. и сега пак заличаването е в застой.Имаме и друг проблем-трябвало да подаваме данъчни декларации независимо,че ще са нулеви и че сме в ликвидация.При минимална глоба 500 лв на година(дано греша,надявам се да ме опровергаете)за няколко години става солена сума.Научих тази година за декларациите,но по съвет на счетоводител не пуснахме и тази година да не подсещаме данъчните и ако можем да закрием дружеството "тихомълком".Според вас голяма каша ли е забъркана и има ли изход от нея?Моля да не ми отговаря господин ЛЮТИЯТ,тъй като и без него знам,че ми трябва адвокат и то доста "в час".Благодаря!
- klod
- Младши потребител
Здравейте!
Доколкото съм в час с тази процедура, знам, че И при заличаване на дружеството ще ви бъде необходимо удостоверение от НАП ( чл.87 ДОПК)- тогава предполагам ще излязат наяве задълженията Ви.
Доколкото съм в час с тази процедура, знам, че И при заличаване на дружеството ще ви бъде необходимо удостоверение от НАП ( чл.87 ДОПК)- тогава предполагам ще излязат наяве задълженията Ви.
-
atanaspetrovmeister - Потребител
Благодаря за отговора.А ако не закрием дружеството какви негативи може да има за менatanaspetrovmeister написа:Здравейте!
?Нали няма отговарям с лично имущество?
- klod
- Младши потребител
klod написа:1.А ако не закрием дружеството какви негативи може да има за мен?2.Нали няма отговарям с лично имущество?
Според мен( в качеството на учещ) :
1. Като негативи- продължавате да трупате задължения, не мисля, че има вариант за "опрощаване"! Евентуално на по-късен етап проблем със съдебните процедури по заличаване!
2. Затова вече масово се преминава масово към такава правна форма( визирам търговските дружества), т.к. Вашата отговорност е до размера на участието Ви в дружеството- т.е. 50% от капитала X.
Сега другият момент е, че ако кредиторът няма възможност да бъде удовлетворен, и се стигне до изпълнително производство, хора като колегата gudio имат грижата изпълнителният лист наистина да се "изпълни", та ако ще и с цената на личното имущество( и там си има специфика- не може да се взима току-така ). Освен всичко друго, ликвидаторът, както казвате, не сте Вие, а в процес на ликвидация той е органът, който е отговорен за всичко!
Според мен, колкото повече се отлага, разноските нарастват все повече - "помощта " става все по-трудна- нали се сещате!
Успех!
-
Насе, я понамали логото малко де. Какво си го изтупал и увеличил в размер 500% - все едно си завърши Право в Харвард. То бива, бива комплексарщини, ама чак пък до такваз степен?!?
- fixxxer
- Потребител
fixxxer написа:Насе, я понамали логото малко де. Какво си го изтупал и увеличил в размер 500% - все едно си завърши Право в Харвард. То бива, бива комплексарщини, ама чак пък до такваз степен?!?
И тебе ли те кефи! Няма нищо, някой ден, може и твоя ПУЦ( здрасти Clavdivs.) да си измисли лого! А за логото- да се знае, че "не съм завършил", а все още уча и не крия къде! А ти, приятелю, още ли те е срам да си кажеш къде учиш? Можем да продължим на Л.С. да не спамим в темата! А, имаш поздрави и от Пацо , нали се сещаш- adv.Nicolov все хубави неща говори за теб! Остани си със здраве!
-
Консултирах се с адвокат ама не беше много сигурен.Каза ми по памет,че по-добре да изчакам и след влизане в сила на търговския регистър след 3 год. ще го заличат служебно.atanaspetrovmeister написа:klod написа:1.А ако не закрием дружеството какви негативи може да има за мен?2.Нали няма отговарям с лично имущество?
Според мен( в качеството на учещ) :
1. Като негативи- продължавате да трупате задължения, не мисля, че има вариант за "опрощаване"! Евентуално на по-късен етап проблем със съдебните процедури по заличаване!
2. Затова вече масово се преминава масово към такава правна форма( визирам търговските дружества), т.к. Вашата отговорност е до размера на участието Ви в дружеството- т.е. 50% от капитала X.
Сега другият момент е, че ако кредиторът няма възможност да бъде удовлетворен, и се стигне до изпълнително производство, хора като колегата gudio имат грижата изпълнителният лист наистина да се "изпълни", та ако ще и с цената на личното имущество( и там си има специфика- не може да се взима току-така ). Освен всичко друго, ликвидаторът, както казвате, не сте Вие, а в процес на ликвидация той е органът, който е отговорен за всичко!
Според мен, колкото повече се отлага, разноските нарастват все повече - "помощта " става все по-трудна- нали се сещате!
Успех!
- klod
- Младши потребител
Ех ех ех
1. За задължения на дружеството не може да се изпълнява срещу имущество на съдружниците /за ООД /
2. За неподадена декларация, административна отговорност, понася лицето което не е изпулнило задължението си - управител или ликвидатор
3. След 3г. само ЕТ ще се заличи служебно.
2. За неподадена декларация, административна отговорност, понася лицето което не е изпулнило задължението си - управител или ликвидатор
- n_ikito
- Активен потребител
Re: Ех ех ех
Благодаря!А това ООД няма ли да го закрият "по някое време" служебно?n_ikito написа:1. За задължения на дружеството не може да се изпълнява срещу имущество на съдружниците /за ООД /
- klod
- Младши потребител
Има служебна ликвидация, ако това питате. Погледнете § 5 от ПЗР на ЗТР
- prnedev
- Активен потребител
Хм, предполагам, че Недев има друго предвид, та се замислих: В ЗТР е уреден въпроса как търговците да се пререгистрират, разписано е и какво става ако не се пререгистрират. Как стои въпросът с дружествата в ликвидация? Очевидно е, че и те подлежат на пререгистрация, съответно по тяхното дело (в електронна форма) ще могат да се вписват промени в обстоятелствата (удължаване срока на ликвидация, смяна на ликвидатор, възобновяване дейността, преобразуване и разбира се - заличаване). Смятам, че ако дружество в ликвидация не се пререгистрира, агенцията и в този случай следва да назначи служебно ликвидатор, който да приключи ликвидацията в 6 месечния срок от назначаването му, т.е. и за дружествата в ликвидация е приложим § 5, ал.2 – 5 ПЗР на ЗТР. Какво мислите?
- slu4aen_n
- Младши потребител
Благодаря за мнението!prnedev написа:Има служебна ликвидация, ако това питате. Погледнете § 5 от ПЗР на ЗТР
- klod
- Младши потребител
Благодаря и на Вас за мнението!slu4aen_n написа:Хм, предполагам, че Недев има друго предвид, та се замислих: В ЗТР е уреден въпроса как търговците да се пререгистрират, разписано е и какво става ако не се пререгистрират. Как стои въпросът с дружествата в ликвидация? Очевидно е, че и те подлежат на пререгистрация, съответно по тяхното дело (в електронна форма) ще могат да се вписват промени в обстоятелствата (удължаване срока на ликвидация, смяна на ликвидатор, възобновяване дейността, преобразуване и разбира се - заличаване). Смятам, че ако дружество в ликвидация не се пререгистрира, агенцията и в този случай следва да назначи служебно ликвидатор, който да приключи ликвидацията в 6 месечния срок от назначаването му, т.е. и за дружествата в ликвидация е приложим § 5, ал.2 – 5 ПЗР на ЗТР. Какво мислите?
- klod
- Младши потребител
Интересно-няма ли мнения.Аз не съм компетентнаslu4aen_n написа:Хм, предполагам, че Недев има друго предвид, та се замислих: В ЗТР е уреден въпроса как търговците да се пререгистрират, разписано е и какво става ако не се пререгистрират. Как стои въпросът с дружествата в ликвидация? Очевидно е, че и те подлежат на пререгистрация, съответно по тяхното дело (в електронна форма) ще могат да се вписват промени в обстоятелствата (удължаване срока на ликвидация, смяна на ликвидатор, възобновяване дейността, преобразуване и разбира се - заличаване). Смятам, че ако дружество в ликвидация не се пререгистрира, агенцията и в този случай следва да назначи служебно ликвидатор, който да приключи ликвидацията в 6 месечния срок от назначаването му, т.е. и за дружествата в ликвидация е приложим § 5, ал.2 – 5 ПЗР на ЗТР. Какво мислите?
- studentka86
- Младши потребител
Консултирах се с адвокат,който ми каза,че няма да ми искат нищо от НАП,тъй като вече сме преминали през процедурата"прекратяване", а при заличаването не се искало.prnedev написа:Има служебна ликвидация, ако това питате. Погледнете § 5 от ПЗР на ЗТР
Те са си в ликвидация. Служебно заличаване - само за ЕТ. Прекратяване и заличаване не е едно и също
- klod
- Младши потребител
ООД е ликвидация
Колеги, някой може ли да предложи превод на английски на израза "заличаване на търговско дружество"? Благодаря ви!
- mediapolis
- Нов потребител
[quote][/quote]
Хм, от всички изрази, за които се сещам, като че ли най-удачен конкретно за това ми се струва delisting. Поне аз него използвам.
Хм, от всички изрази, за които се сещам, като че ли най-удачен конкретно за това ми се струва delisting. Поне аз него използвам.
- yank
- Младши потребител
ДОПК:
Чл. 168. Публичното вземане се погасява:
...................
7. при заличаване на юридическото лице след прекратяване с производство по ликвидация, освен ако други лица отговарят за публичното задължение.
Чл. 168. Публичното вземане се погасява:
...................
7. при заличаване на юридическото лице след прекратяване с производство по ликвидация, освен ако други лица отговарят за публичното задължение.
"Страхливците умират много пъти преди смъртта си; смелият вкусва смъртта само веднъж"
(Шекспир-"Юлий Цезар")
(Шекспир-"Юлий Цезар")
- kalahan
- Потребител
Нека пожелаем успех днес на националите в Албания и късмет за нас в другите два мача от нашата група, иначе, ще ги пратим в "ликвидация" тези момчета
- fixxxer
- Потребител
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
|
|