начало

Марин Маринов е избран за председател на апелативния съд във Варна Марин Маринов е избран за председател на апелативния съд във Варна

Въпрос за данъци и осигуровки при граждански договор

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Въпрос за данъци и осигуровки при граждански договор

Мнениеот paro82 » 08 Юли 2007, 10:44

Здравейте!
Предстои ми да извърша една поръчка за университет. Това ще бъде по граждански договор за извършване на работа чрез личен труд. Чистата стойност на поръчката, която ще извърша е 750лв. За да получа цената за университета към нея трябва да добавя и данъците и осигуровките, които трябва да платя на държавата. Точно това е моя въпрос.
При такъв договор какви данъци и осигуровки се плащат? Също така как, къде и кога?
В същото време имам и постоянна работа по трудов договор. Предпочитам ако е възможно работодателят ми да не разбира за тази поръчка, или поне да разбере след известно време (например в началото на следващата година, когато се подават данъчните декларации).
Аз съм на 24г. ако това има значение.

Благодаря предварително за отговорите!
paro82
Нов потребител

Мнениеот prnedev » 08 Юли 2007, 19:18

886,10 лв. (осемстотин осемдесет и шест лева и 10 стотинки). С осигуровките няма какво да се занимавате. С данъците ще се занимавате догодина (до 30 април).
prnedev
Активен потребител

re

Мнениеот zaek13 » 10 Юли 2007, 17:14

Бихте ли дали съвет ,ако искам чистата сума за получаване по граждански договор да е 300 лв. примерно ,как да достигна до съответното брутно дъзнаграждение. Ето и едно изчисление съгл.сметка за изплатени суми :

сума 354,43
35% 124,05
остатък 230,38
10,15% 23,38
остатък 207,00
15% 31,05
ЧИСТО 300,00

Идеята ми е предварително да достигна до сумата от 354.43,която и да бъде отразена в гражданския ми договор.Това ми се налага,защото когато сключвам граждански договор не мога да предвидя точно удръжките и в крайна сметка се договарям за една сума , а се получава съвсем различна от тази,за която съм си оценил труда.

Дано да съм бил ясен.

Благодаря
zaek13
Младши потребител

Мнениеот prnedev » 16 Юли 2007, 21:12

Бате, въпроса ти е ясен и логичен, но просто не е за тук -
Имате два варианта - да попитате в Одит.инфо, като рискувате да ви теглят някоя благословия, но може и да ви отговорят.
Другия вариант е да изтеглите това файлче - Версия 1.2 на Сметки за изплатени суми за 2007 г. и да нагаждате числата. Аз лично имам софтуер за такива работи, но това ми е професията.
Това може да ви се предложи за момента. Специално ако питахте за трудови договори - как да се договорите, появиха се такива калкулатори - на Счетоводна къща К и К или калкулаторите на Нетинфо
prnedev
Активен потребител

re

Мнениеот zaek13 » 17 Юли 2007, 14:08

Благодаря Ви Пр.Недев за разбирането и информацията,която давате.

Все пак ще ми е от полза. :)
zaek13
Младши потребител

Назад към Данъчно право