начало

Марин Маринов е избран за председател на апелативния съд във Варна Марин Маринов е избран за председател на апелативния съд във Варна

Продажба на имот преди по-малко от 3 г. от покупката

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Продажба на имот преди по-малко от 3 г. от покупката

Мнениеот deskata_meskata » 18 Май 2007, 15:02

Здравейте,

Дали ще може някой да ми каже дължа ли някакви допълнителни нотариални такси (или данъци) за това, че продавам имота си преди да са изтекли 3 години от покупката му.
Искам да уточня, че това не ми е "основно жилище" (с регистрация на друг адрес съм - имот отново моя собственост).
Според някои брокери дължа "наказателна нотариална такса", но аз никъде не намирам закон, в който да го пише.
Моля, помогнете ми...

Благодаря предварително
deskata_meskata
Нов потребител

Мнениеот amateur » 18 Май 2007, 18:06

ЗАКОН за данъците върху доходите на физическите лица в сила от 01.01.2007г.
Чл. 13. (1) Не са облагаеми:

1. доходите, придобити през данъчната година от продажба или замяна на:

а) един недвижим жилищен имот, независимо от датата на придобиване на имота;

б) до два недвижими имота, както и селскостопански и горски имоти независимо от броя им, ако между датата на придобиването и датата на продажбата или замяната са изминали повече от 5 години;

Колкото до допълнителните нотариални такси - такива няма предвидени.
amateur
Младши потребител

Мнениеот deskata_meskata » 08 Юни 2007, 11:42

много благодаря :lol:
deskata_meskata
Нов потребител

Назад към Данъчно право