начало

Марин Маринов е избран за председател на апелативния съд във Варна Марин Маринов е избран за председател на апелативния съд във Варна

Има ли съд и прокуратура ? НЯМА - ИМА ТЪРТЕИ !

Дискусии на тема съдебната власт в България

Има ли съд и прокуратура ? НЯМА - ИМА ТЪРТЕИ !

Мнениеот boyans » 18 Май 2007, 19:22

От собствен опит с прокуратура и съд мога да кажа че живеят от данъците отчасти (предполагам по-малката част) останалото е подкупи...

Така СИК, МИК, ВИК ще живеят вечно
И КАТО РЕЗУЛТАТ "България" = МУТРАФОНИЯ

Добре е че поне съдии и прокурори могат да виреат само на местна почва и ги спестяваме на цивилизацията !!!
boyans
Младши потребител

Мнениеот kontrol » 18 Май 2007, 19:49

От това, което описвате в другата тема излиза, че съдът със сигурност е постъпил правилно. Законодателят е предвидил процесуален ред, извън който съдът не може да действа.
Горното представлява потенциално грешно становище. Консултирайте адвокат, ако искате сигурност и юридическа отговорност при защитата на правата Ви.
kontrol
Активен потребител

Мнениеот boyans » 18 Май 2007, 20:33

Контрол,

Какви са тези процедури при които съдия произнася присъда без да има дело?
Ако искам мога да обвиня някого и ако не съм прав съда ще ми наложи наказание а не
ПРЕСТЪПНИКА ДА БУТНЕ НА СЪДИЯТА ИЛИ ПРОКУРОРА И ДА ОСТАНЕ НЕНАКАЗАН...

Това го има само в България = М У Т Р А Ф О Н И Я

В Германия където имам опит държавата има органи които защитават правата на гражданите...

Контрол ти юрист ли си изобщо ?
boyans
Младши потребител

Мнениеот alissa » 18 Май 2007, 21:32

Вместо да хулиш магистратите да беше се обърнал към адвокат, щото то само с четене на текстовете от НК юрист не се става.
В България има много достойни магистрати / съдии и прокурори / и е меко казано НАХАЛНО от твоя страна ти / дето нищо не разбираш от право / да ги квалифицираш!
Не може да има присъда без дело!
Очевидно заниманията ти са на светлинни години от правото, така, че следващия път като решиш, че имаш нужда от съдебни процедури се обърни към знаещите, в този форум не се гледа добре на такива като теб.
Вариант ІІ - ходи си в Германия, че от такива като теб държавата ни се задушава.
Пиша горното не от патриотизъм, а защото ми омръзна от философи дърдорковци дето все съда им е виновен.
alissa
Потребител

Мнениеот boyans » 18 Май 2007, 22:06

Не съм се обърнал към адвокат защото корупция е повсеместна.

КАКВО МИ ГАРАНТИРА ЧЕ ЕДИН АДВОКАТ ЩЕ ЗАЩИТАВА МОИТЕ ИНТЕРЕСИ ? КОРУПЦИЯТА Е НАВСЯКЪДЕ !

Сигурно има честни съдии, прокурори и адвокати но не съм сигурен каква е вероятноста да попаднеш на такъв?
Досега моя скромен опит ми дава процентно - Началник корумпиран, подчинен честен, магистрат корумпиран, още един магистрат корумпиран - 25%.

АКО ИМА ЕДИН ЧЕСТЕН ЮРИСТ НА ВСЕКИ ДЕСЕТ ПАК ИМАМ ШАНС...

Има едни изследвания за корупцията по света и кой магистрат колко струва...България не на първо място...ха, ха, ха
boyans
Младши потребител

Мнениеот tessa » 18 Май 2007, 23:13

Аман вече от хора, които не могат да схванат, че освен съдба и корупция, и какво ли още не, което да им е виновно, има и права и действия, които те самите трябва да използват и да извършат. По друг начин казано, не си знаят правата, а после плюят всички останали, че са им виновни.

Като толкова се възмущавате от всичко, заровете си главата в земята и готово!!! Никой не Ви вижда, аз поне - не. Виждам само един надупен щраус, а не човек, който като си счупи ръката, отива при лекар, вместо да се ядосва на корумпираните лекари....

Това май трябваше да е в темата противните клиенти, към които както и да подходиш, в момента след като вече сами са си надробили кашата, те просто не са виновни, а друг им е виновен, който друг във всеки патологичен случай е различен...

Учудвам се от себе си :shock:
Аватар
tessa
Потребител

Мнениеот boyans » 18 Май 2007, 23:26

В България всичко наред, и съдебната система е наред даже е идеална (за някои).

Но след като стана въпрос и за задни части, очевидно на някои хора им харесва да живеят като ги е грижа единствено за задните им части.
Да са честити...
boyans
Младши потребител

Мнениеот tessa » 19 Май 2007, 00:04

boyans написа:Да са честити...

Благодаря... :wink:

Искам да Ви кажа, че каквото повикало, такова се обадило... Така сте си поставили искането към съда, по това искане Ви е отговорено. Съдът не е сервитьор, на когото да му кажете обичам картофи и той да започне да Ви предлага най-различни ястия с картофи. В случая сте казали искам картофи соте, а съдът е казал: "Не предлагаме такива, потърсете ги в еди-кое-си заведение".
Т.е. вашите отношения са граждански и можете да търсите защита на правата си по граждански ред (в другото заведение), но както и да е... средностатистическият българин си мисли, че разбира и от селско стопанство, и от медицина, и от ядрени технологии, и .....
Аватар
tessa
Потребител

Мнениеот dizhel » 20 Май 2007, 15:53

boyans върви се лекувай в жълто заведение, "повсеместна корупция, световен заговор, долу глобализацията" :lol: :lol: :lol: Такива като тебе съм виждал, каквото и да им обясняваш все са измамени и излъгани и останалите са им виновни :twisted:
dizhel
Потребител

Мнениеот dask » 20 Май 2007, 16:17

Bojanq
antworten Sie bitte welche Kentnisse oder Erfahrungen haben Sie ind was wissen Sie ueber die Gerichtsbarkeiten in Deutschland.
Ihre Aussagen hier sind Bloedsinn. :evil:
dask
Потребител

грешка в капацитета

Мнениеот milenamilanova » 20 Май 2007, 17:10

Вие сте един много, много объркан човек.
Ние в България сме свикнали, сами да си оправяме бакиите, без да търсим помощ от хората, подготвени да се справят с проблема ни.
Това ни е присъщо, както и последващото поведение, което Вие проявявате с изказването си - сипете хули и голи обвинения.
Съветвам Ви да се успокоите и следващият път, когато проявите самоинициатива, да си спомните за този Ви провал и как се докарахте до него.
milenamilanova
Нов потребител

Мнениеот boyans » 22 Май 2007, 10:11

Ich habe mich nur gegen die Entscheidung eines Magistrats mit Erfolg durchgesclagen und das in Deutschland als Auslaender...
leider kann das hier nicht passieren weil das Rechtssystem überhaupt nicht funktioniert.
boyans
Младши потребител

Мнениеот boyans » 22 Май 2007, 10:36

Не съм и очаквал позитивни мнения.

Интересно, но колкотото повече съприкосновения имам със съдебната система и практика, все повече се убеждавам в наличието на корупция и ориенталщина...

Пътят ни към Европа минавал през Босфора казват.
boyans
Младши потребител

Мнениеот boyans » 22 Май 2007, 11:28

dizhel

що не ходиш да се гръмнеш, писна ми от 4км-тровци!
boyans
Младши потребител

Мнениеот s.penchev » 22 Май 2007, 11:44

Boyans, вече седма година съм магистрат и честно да ти кажа все още не съм видял някаква корупция в съдебната система. Не съм вземал подпкуп, а и никой не ми е предлага такъв. Може някъде /вероятно в най-големите ни градове - поне така се чува/ някой да взема нещо, но това според мен са изолирани случаи. Всичко останало е плод на фантазиите на такива като теб. И разбира се на медиите, които за жалост у нас съществуват в името на едно единствено нещо - да се печелят пари и да се манипулират хората /особено тези, дето си нямат горе каквото трябва/, но не и да информират.
s.penchev
Нов потребител

Мнениеот boyans » 22 Май 2007, 12:24

100% има честни хора, за съжаление техните усилия ще остават незабелязани при наличието на УЗАКОНЕНА ПРЕСТЪПНОСТ - има ли гражданин на България дето да не е "ужилен", да не говорим за по-тежки случаи на унищожени хора...

Вчера си говорихме с един потърпевш, чакащ съдията повече от един час за насрочено наказателно дело в СРС, и това което чух - вместо да съдел някой си, да бил го изкарал някъде на някоя поляна и да бил го оставил там без да си губи времето и парите по съдебните зали - оставям без коментар.
boyans
Младши потребител

Мнениеот alissa » 22 Май 2007, 15:32

boyans, кой даде идеята за поляната? Убедена съм, че не е магистрат..
От теб би излязъл добър журналист.
В съдебната система има проблеми, но те не се дължат на корупция, а на претовареност и липса на нормални условия за работа.
И повярвай ми, ако имаш проблеми най- добре се обърни към специалист. За съда ти е нужен адвокат или най- малкото юрист.
alissa
Потребител

Мнениеот Julyan » 04 Юни 2007, 09:47

boyans написа:dizhel

що не ходиш да се гръмнеш, писна ми от 4км-тровци!

Защо ти е писнало от такива хора? Ти от там ли идваш?
Нищо чудно в такъв случай и да ти е писнало.
Никой не ти е крив, като си се опитал да си помогнеш сам и си нагазил в материя, която не разбираш.
Julyan
Потребител

Мнениеот Sarkis_999 » 07 Юни 2007, 01:08

s.penchev написа:Boyans, вече седма година съм магистрат и честно да ти кажа все още не съм видял някаква корупция в съдебната система. Не съм вземал подпкуп, а и никой не ми е предлага такъв. Може някъде /вероятно в най-големите ни градове - поне така се чува/ някой да взема нещо, но това според мен са изолирани случаи. Всичко останало е плод на фантазиите на такива като теб. И разбира се на медиите, които за жалост у нас съществуват в името на едно единствено нещо - да се печелят пари и да се манипулират хората /особено тези, дето си нямат горе каквото трябва/, но не и да информират.
Точно така , гадните медии манипулират хората и им насаждат тези внушения. Когато бях 2 курс право бях на кафе с приятели и се заговори за някакъв проблем съвсем елементарен от вещен характер. Аз им казах :"защо човекът не ги съди тия", а те ми отговориха че нямало смисъл , защото имало корупция. А Аз им викам стига са ви промивали мозъка тия новини и вестници.
Sarkis_999
Потребител

Мнениеот Sarkis_999 » 07 Юни 2007, 11:37

АЗ ще дам един пример с медиите. ПО бтв една журналистка след дело казва:прокурорът се превърна в адвокат на обвиняемия, защото започнал да изтърва факти ,които били в негов интерес.И хората вярват , че прокурора е купен , защото маклко от тях знаят каква му е функцията и журналистите използват това и насаждат лъжлива дествителност. А човека просто си е вършел работата както си му е реда.
Sarkis_999
Потребител

Следваща

Назад към Съдебна власт