- Дата и час: 20 Ное 2024, 06:37 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Прехвърляне на имот
|
|
11 мнения
• Страница 1 от 1
Прехвърляне на имот
Колко струва изготвянето на необходимите документи от адвокат за прехвърляне на имот /средно/?
- Анита
Re: Прехвърляне на имот
Става въпрос за парцел на стойност около 1000 лв. Какви точно документи са необходими? Благодаря.
- Анита
Здравейте,
може да погледнете тук какъв е минималният размер на адвокатските възнаграждения: http://www.consult-bg.com/index.php?mode=readlaw&id=85
може да погледнете тук какъв е минималният размер на адвокатските възнаграждения: http://www.consult-bg.com/index.php?mode=readlaw&id=85
- Гери
Гери, благодаря, но съм запозната с Наредбата. Интересува ме като пакет колко реално ще излезе прехвърлянето /средно/. Освен нотариалния акт трябва и допълнителни документи, а и други действия.
- Anita_79
Това първо "адвокатско" прехвърляне ли Ви е ?
- blaw
- Нов потребител
Oт 100 до 200 лева всичко ! Приятен след обед и Ви желая само хубави емоции !!
- blaw
- Нов потребител
Освен документ за собственост - нотариален акт или други документи, ще е необходима скица на имота, не по стара от 6 месеца, данъчна оценка на имота и съответно лични документи на страните. Ако едната страна е фирма ще са необходими документи за регистрация на фирмата за актуално състояние и т.н. Преди сделката е необходимо да се внесе 2 % местен данък в съответната данъчна служба. При изготвяне на документите за сделката е необходимо да се попълнят и декларация по чл. 226 от ДПК в два екземпляра - за продавачите и декларация за гражданско и семейно състояние - взема се от нотариуса или по техен образец.
- si_di
- Младши потребител
Анита виждаш ли сред колко вълци си се събрала благодарение на адвокатската професия. Никой не иска нищо да ти каже. Занаята не се предава, той се краде!Ще допълня само "si_di" - мисля, че трябва и "описание на имота"- вади се от Общината. Не съм сигурен обаче дали се отнасяше за земеделските имоти или само за жилищните имоти.
- gogo-1
Първо не разбрах, че сте колега за което се и извинявам. Колегата сиІди е обяснил/а подробно. Само вмъквам удостоверението за липса на тежести и важно, ако имота е СИО трябва и двамата съпрузи да фигурират като продавачи.
Удостоверението за липса на тежести се вади от сл.Вписвания към съответният РС, мисля таксата за него беше 5 лв.
Аз примерно, за справка по партида на собственика в сл.Вписвания вземам 50 лв. В София е ад да се редиш на опашки в сл.Вписвания и губиш половин ден по гишетата :)
Удостоверението за липса на тежести се вади от сл.Вписвания към съответният РС, мисля таксата за него беше 5 лв.
Аз примерно, за справка по партида на собственика в сл.Вписвания вземам 50 лв. В София е ад да се редиш на опашки в сл.Вписвания и губиш половин ден по гишетата :)
- Гери
Благодаря на всички, положението поне малко ми се разясни! Наистина съветите ви са много полезни за мен.
- Анита
11 мнения
• Страница 1 от 1
|
|