начало

Марин Маринов е избран за председател на апелативния съд във Варна Марин Маринов е избран за председател на апелативния съд във Варна

Прехвърляне на имот

Казуси за недвижими имоти

Прехвърляне на имот

Мнениеот Анита » 14 Сеп 2004, 12:16

Колко струва изготвянето на необходимите документи от адвокат за прехвърляне на имот /средно/?
Анита

Re: Прехвърляне на имот

Мнениеот Анита » 14 Сеп 2004, 12:52

Става въпрос за парцел на стойност около 1000 лв. Какви точно документи са необходими? Благодаря.
Анита

Мнениеот Гери » 14 Сеп 2004, 13:12

Здравейте,
може да погледнете тук какъв е минималният размер на адвокатските възнаграждения: http://www.consult-bg.com/index.php?mode=readlaw&id=85
Гери

Мнениеот Anita_79 » 14 Сеп 2004, 13:20

Гери, благодаря, но съм запозната с Наредбата. Интересува ме като пакет колко реално ще излезе прехвърлянето /средно/. Освен нотариалния акт трябва и допълнителни документи, а и други действия.
Anita_79

Мнениеот blaw » 14 Сеп 2004, 14:44

Това първо "адвокатско" прехвърляне ли Ви е ?
blaw
Нов потребител

Мнениеот Анита » 14 Сеп 2004, 14:51

да, изобщо е първо от всички първи неща
Анита

Мнениеот blaw » 14 Сеп 2004, 16:07

Oт 100 до 200 лева всичко ! Приятен след обед и Ви желая само хубави емоции !!
blaw
Нов потребител

Мнениеот si_di » 14 Сеп 2004, 16:26

Освен документ за собственост - нотариален акт или други документи, ще е необходима скица на имота, не по стара от 6 месеца, данъчна оценка на имота и съответно лични документи на страните. Ако едната страна е фирма ще са необходими документи за регистрация на фирмата за актуално състояние и т.н. Преди сделката е необходимо да се внесе 2 % местен данък в съответната данъчна служба. При изготвяне на документите за сделката е необходимо да се попълнят и декларация по чл. 226 от ДПК в два екземпляра - за продавачите и декларация за гражданско и семейно състояние - взема се от нотариуса или по техен образец.
si_di
Младши потребител

Мнениеот gogo-1 » 14 Сеп 2004, 23:56

Анита виждаш ли сред колко вълци си се събрала благодарение на адвокатската професия. Никой не иска нищо да ти каже. Занаята не се предава, той се краде!Ще допълня само "si_di" - мисля, че трябва и "описание на имота"- вади се от Общината. Не съм сигурен обаче дали се отнасяше за земеделските имоти или само за жилищните имоти.
gogo-1

Мнениеот Гери » 15 Сеп 2004, 00:08

Първо не разбрах, че сте колега за което се и извинявам. Колегата сиІди е обяснил/а подробно. Само вмъквам удостоверението за липса на тежести и важно, ако имота е СИО трябва и двамата съпрузи да фигурират като продавачи.
Удостоверението за липса на тежести се вади от сл.Вписвания към съответният РС, мисля таксата за него беше 5 лв.
Аз примерно, за справка по партида на собственика в сл.Вписвания вземам 50 лв. В София е ад да се редиш на опашки в сл.Вписвания и губиш половин ден по гишетата :)
Гери

Мнениеот Анита » 15 Сеп 2004, 09:00

Благодаря на всички, положението поне малко ми се разясни! Наистина съветите ви са много полезни за мен.
Анита

Назад към Имотни казуси