начало

Марин Маринов е избран за председател на апелативния съд във Варна Марин Маринов е избран за председател на апелативния съд във Варна

НАДВНЕСЕН НАЕМ

Казуси за недвижими имоти

НАДВНЕСЕН НАЕМ

Мнениеот NAEMATEL » 07 Сеп 2004, 10:42

СЛУЧАЯТ МИ Е СЛЕДНИЯТ: Наемател съм и в договора за наем е посочена цена на наема. Посочена е възможност наемодателя да увеличава наема, но всички промени по договора, съгласно текста му, се правят само в писмен вид и подписани от двете страни. Към момента несъм получавал официално писмено известие, че цената е увеличена, но в продължение на повече от година плащам по - висок наем, за което имам и фактури. Наемодателят иска в момента да напусна. Мога ли да си търся надвнесените суми и какув е начинът?
NAEMATEL

Re: НАДВНЕСЕН НАЕМ

Мнениеот hidalgo » 07 Сеп 2004, 11:47

Може - основанието е чл.55 ал.1 пр.І от ЗЗД.
hidalgo

Мнениеот чочо » 07 Сеп 2004, 12:27

съгласен съм!
чочо

Мнениеот miss pravo » 07 Сеп 2004, 21:01

i az mislya taka:)...
miss pravo

Мнениеот pete » 08 Сеп 2004, 17:50

Но все пак зависи какво пише във фактурата. Ако там е записана по-висока месечна цена и вие сте я плашал, значи сте приел увеличението.
pete

Мнениеот hidalgo » 09 Сеп 2004, 10:36

Не съм съгласен! Всичко зависи от договорните клаузи, а не от фактурата. Освен това плащането, само по себе си, не е равнозначно на воля за изменение на тези клаузи в определен смисъл.
hidalgo

Мнениеот pete » 09 Сеп 2004, 13:40

А подписа на наемателя върху фактурата и самото плащане не означава ли приемане на по-високата цена - това не може ли да се приеме за промяна в договора в писмен вид, каквато е и клаузата за промяна по д-ра за наем?
pete

Мнениеот hidalgo » 09 Сеп 2004, 15:28

Не, не значи. А и доколкото става ясно в случая, фактура не е издавана.
hidalgo

Мнениеот Deputy_Major » 09 Сеп 2004, 19:40

Мисля, че , pete е прав в случая . Все пак става дума за цяла година време, а не за еднократно плащане . Наемателят твърди, че плащанията са доказуеми т.е. дори и даняма фактури има писменни доказателства. В този смисъл, считам че сме пред хипотеза на приемане и то в писмен вид на увеличена наемна цена по договора за наем.
Deputy_Major

Назад към Имотни казуси