- Дата и час: 20 Ное 2024, 01:17 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Арестуваха двама прокурори, единият е от Варна
|
|
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
05.04.2007 17:06
Георги Манасиев - от Варненската прокуратура, е дал подкуп на колегата си от ВКП Боян Тошев
Двама прокурори - от Върховната касационна прокуратура и от Варна, са арестувани за даване на подкупи, съобщиха от прокуратурата. Боян Тошев е арестуваният прокурор от ВКП, а Георги Манасиев - от Варненската прокуратура. Тошев и Манасиев са задържани около 15 часа днес в София при специализирана акция. В момента двамата са в Националната следствена служба, съобщи говорителят на ВКП Маргарита Попова. Задържането е станало с използването на специални разузнавателни средства. То е в във връзка с обявения конкурс за председател на Районна прокуратура-Варна, за който се е кандидатирал Георги Манасиев. Манасиев е предложил подкуп на Боян Тошев, който прокурорът е приел. Попова не пожела да уточни каква е сумата, но по непотвърдена информация тя е в размер на 1500 евро. До 72 часа ще се изясни дали ще бъде искана мярка “задържане под стража” на прокурорите.
05.04.2007 17:06
Георги Манасиев - от Варненската прокуратура, е дал подкуп на колегата си от ВКП Боян Тошев
Двама прокурори - от Върховната касационна прокуратура и от Варна, са арестувани за даване на подкупи, съобщиха от прокуратурата. Боян Тошев е арестуваният прокурор от ВКП, а Георги Манасиев - от Варненската прокуратура. Тошев и Манасиев са задържани около 15 часа днес в София при специализирана акция. В момента двамата са в Националната следствена служба, съобщи говорителят на ВКП Маргарита Попова. Задържането е станало с използването на специални разузнавателни средства. То е в във връзка с обявения конкурс за председател на Районна прокуратура-Варна, за който се е кандидатирал Георги Манасиев. Манасиев е предложил подкуп на Боян Тошев, който прокурорът е приел. Попова не пожела да уточни каква е сумата, но по непотвърдена информация тя е в размер на 1500 евро. До 72 часа ще се изясни дали ще бъде искана мярка “задържане под стража” на прокурорите.
- martinelio
- Нов потребител
И как може така да опетняват репутацията на двама толкова съвестни служители?! И то за някакви си 1500 евро! Та това са си джобни пари за някои отговорни господа. Сигурен съм, че накрая ще излезе, че единия давал заем на другия съвсем по колегиално и приятелски.
Blessings upon the throne of tyranny
- dinev
- Потребител
dinev написа:И то за някакви си 1500 евро! Та това са си джобни пари за някои отговорни господа.
По- късно ще изскочи някоя и друга нуличка май ...
- zidaromazach
- Потребител
Смешно и жалко. И съвсем наистина. Ами така стават нещата, няма какво да се заблуждаваме. Само не мога да разбера, за да станеш магистрат тепърва ти искат 10 000 лв, пък за такъв пост, само 1500 евро, сигурно това е само капаро
Законът защитава зрящите, а не спящите.
- lidi07
- Младши потребител
Любопитното е следното: Единият, за който се твърди, че е получил подкупа, е извършвал проверката миналата година в СРП! Възможни отговори по въпроса "Защо точно този, който е трябвало да проверява дейността на подчинените му прокурори в СРП, е взел подпук и е участвал в наддаването за районен прокурор на Варна?" са следните:
1. Гл. прокурор не знае прокурорите, с които работи на един етаж, с какво се занимават.
2. На някои прокурори от ВКП не им пука от Гл. прокурор, защото смятат, че той е само медийна звезда, но няма волята да се справи с истинските проблеми на прокуратурата.
3. Някои прокурори от ВКП смятат, че няма да влязат в ПР акцията, насочена към замазване очите на Европейската комисия.
4. Някои прокурори от ВКП са толкова нагли, че продължават постарому след повея от вятъра на промяната, задухал откъм Гл. прокурор!
5. Гл. прокурор е твърде изненадан, че едно от "остриетата на пиката" е злоупотребил с неговото доверие и е решил да се възползва от него, като обещае нещо, което се е случвало при Филчев, но не и при новия Гл. прокурор!
6. ВКП е прогнила и е необходима радикална и бърза промяна в тази прокуратура, а също и в прокуратурата във Варна и пр. и пр.
7. Свърши периодът на ПР акциите на Гл. прокурор и добил обществена популярност и подкрепа, сега се заема със същинската работа.
Още въпроси има, въпросникът е отворен! , но на мен последният отговор ми се ще да е верният!
1. Гл. прокурор не знае прокурорите, с които работи на един етаж, с какво се занимават.
2. На някои прокурори от ВКП не им пука от Гл. прокурор, защото смятат, че той е само медийна звезда, но няма волята да се справи с истинските проблеми на прокуратурата.
3. Някои прокурори от ВКП смятат, че няма да влязат в ПР акцията, насочена към замазване очите на Европейската комисия.
4. Някои прокурори от ВКП са толкова нагли, че продължават постарому след повея от вятъра на промяната, задухал откъм Гл. прокурор!
5. Гл. прокурор е твърде изненадан, че едно от "остриетата на пиката" е злоупотребил с неговото доверие и е решил да се възползва от него, като обещае нещо, което се е случвало при Филчев, но не и при новия Гл. прокурор!
6. ВКП е прогнила и е необходима радикална и бърза промяна в тази прокуратура, а също и в прокуратурата във Варна и пр. и пр.
7. Свърши периодът на ПР акциите на Гл. прокурор и добил обществена популярност и подкрепа, сега се заема със същинската работа.
Още въпроси има, въпросникът е отворен! , но на мен последният отговор ми се ще да е верният!
- mitko6
- Потребител
И аз имам въпроси, ама понеже съм в леко деликатно положение, се чудя дали да ги задам... Питам се как е възможно изобщо да се случват такива идиотии в институцията, в която работя, как на тези хора явно изобщо не им пука от никого и от нищо и докъде ще стигна, опитвайки се да работя по правилата и да внуша на хората, че когато са ме потърсили и жалбата им е стигнала до моето бюро, ще дам всичко от себе си, за да им помогна в рамките на възможното... Чудя се как да общувам с колегите си. И се питам колко време трябва да мине, за да спре думата "прокурор" да звучи мръсно. Ей такива въпроси - за Разпети петък....
- sunshine_75
- Потребител
И сега да поставя най-резонният въпрос, след този криминален водевил, достоен за някоя долнопробна латиносапунка: "Как се става административен ръководител?" След като си дадем и самопонятния отговор, какъв извод следва от тук насетне - административните ръководители не трябва да бъдат назначавани от ВСС, а да бъдат избирани от общите събрания на съответните звена в магистратурата. Но да забелязахте нещо ново в проекта на ЗВС? Същият по дух, та дори и по законодателна техника! И защо ни е тогава нов ЗСВ??!? А отговорът е - поели сме такива ангажименти пред ЕК на ЕС! До края на май трябва да е приет подобен ЗСВ! Но явно не можем да заблуждаваме безкрай ЕК! Жалки сме!!!
Не трябва да имат квота "политиците" във ВСС! А и този ВСС трябва незабавно да бъде разпуснат! От него се извършиха назначенията на всички административни ръководители след изменението на КРБ през 2003 г. А след този скандал всички назначения на административни ръководители са компрометирани.
Не трябва да имат квота "политиците" във ВСС! А и този ВСС трябва незабавно да бъде разпуснат! От него се извършиха назначенията на всички административни ръководители след изменението на КРБ през 2003 г. А след този скандал всички назначения на административни ръководители са компрометирани.
- mitko6
- Потребител
Ех! Аз се чудя дали просто гущерът не си реже за последен път опашката. Не твърдя, че всички прокурори там са ала "Руско Карагогов", познавам и изключително свестни и скромни хора... Но ще кажа как винаги са се чувствували - като котки върху горещ, ламаринен покрив... : ))))
Абсолютно съм съгласен с точки 3,4 и 6!
Абсолютно съм съгласен с точки 3,4 и 6!
- ogi
- Младши потребител
Разбра ли, ogi, защо сме жалки - защото живеем с носталгията по "Татовото" време, а пред нас се изправят нови предизвикателства - космополитизмът! Ние вече сме в ЕС, а тази квази федерална държавна структура изисква да се прилагат определени правила, най-вече в своята периферия! Защо ли - простичко - ние сме граничният пункт, ние сме портата на ЕС към Азия и Русия, и всички всевъзможни государства и станства! В случай че премине контрабандна стока през българска граница, все едно е преминала през митническия пункт на аерогарата в Берлин! Ние тук можем да си играем на ченгета, на хитреци, но никой няма да ни позволи да напълним целия ЕС с контрабандни стоки и да съсипем европейския пазар. Ако не чможем да се справим сами, гранични полицаи и митничари ще бъдат португалци, испанци, ирландци, поляци, чехи и пр. Ние сме, за щастие, вече придатък на ЕС и надеждата е асимилационните процеси да протичат от периферията към ядрото по-бързо. Тогава не само ти, но и мнозинството българи няма да страдаят носталгично за "Татовото" минало. Но за тези естествени процеси все още малцина се замислят, защото българинът е поставен в ситуация не да мисли глобално, а за залъка си, да говори колко хубава е било по "Татово" и да не се вглежда в бъдещето. Така си мислят и мнозина политици и магистрати, но времената се менят и то с по-голяма интензивност, отколкото техните ограничени мозъци могат да осмислят! Оги, не позволявай отчаянието да те обгърне, светът се развива, ние няма да изостанем! Икономиката набира скорост, хората до 3-4 години ще живеят по-добре, ще мислят по-разкрепостено. И сега е моментът да се наложи предпазна клауза и след тези скандали неизбежното трябва да се случи. Това няма да е добре за държавата в краткосрочен план, но за гражданите в средносрочен и дългосрочен план - да!
- mitko6
- Потребител
Уфф, предпазната клауза по глава "Правосъдие" ще е свързана само с едно: съдебните актове няма да имат действие на територията на останалите страни-членки без да са преведени, легализирани и минали през техните процедури за валидизация. Нищо повече. Ако това би решило проблемите на системата, съм готова дори да инициирам подкрепа в този смисъл. Уви, след днешния ден, просто се моля тези, които ги "влече" да влизат пияни в зала, да вземат и дават пари или да правят каквито и да е идиотии, да вземат да ги направят, другите - да вземат да ги "хванат" и да се самопочисти картинката.
- sunshine_75
- Потребител
00
Излязоха и нулите...
http://news.netinfo.bg/?tid=40&oid=1028481
"Хванаха и бизнесмена, посредничил между прокурорите мошеници
У Владимир Марчев са намерени 30-те хиляди лв., които той трябвало да даде на Боян Тошев, за да ходатайства на Георги Манасиев"
http://news.netinfo.bg/?tid=40&oid=1028481
"Хванаха и бизнесмена, посредничил между прокурорите мошеници
У Владимир Марчев са намерени 30-те хиляди лв., които той трябвало да даде на Боян Тошев, за да ходатайства на Георги Манасиев"
- zidaromazach
- Потребител
sunshine_75 написа:Уфф, предпазната клауза по глава "Правосъдие" ще е свързана само с едно: съдебните актове няма да имат действие на територията на останалите страни-членки без да са преведени, легализирани и минали през техните процедури за валидизация. Нищо повече.
Нещо много повече - 1. Сигнал към всички и най-вече към инвеститорите - в България цари несигурност и пълен хаос между институциите 2. ЕС се гради на общите политики, а вътрешната сигурност е една от водещите, в третия "стълб", какво означава няма да се признават съдебните актове - много означава това! Съдебният акт разрешава спора със сила на пресъдено нещо. А СПН няма действие за ЕС, какво озночава това ли - ние сме провинциалисти, което си го знаем много добре, но някак ни е хубаво, нали?! 3. Ще бъде ограничен достъпа до информация от специалните служби на отделните страни членки на ЕС - е, какво от това, н ие и без друго нямаме волята да се борим с пресстъпността 4. Тази предпазна клауза ще повлече и други - в области, в които се очакват финансови постъпления - земеделие, правосъдие, инфраструктурни проекти (пътища, мостове, изграждане на съоръжения за производство на биоенергия и пр.) Това е най-големият проблем на управляващите - първо, защото ще ги отрежат от очакваната "хранилка" и второ, също много важно - ще загубят гласове от хората, които се занимават не само със земеделие, но и с производството на производни продукти! А България е предимно земеделска страна и мнозина се изхранват в този отрасъл и в леката промишленост, свързана с този отрасъл. И 5. и 6. и т. н. Разбрахте ли защо трябва да се разсъждава глобално????? В глобалния свят! Ние вече сме само една брънка от него и нашето бъдеще зависи от общото бъдеще на Европа. Арестите ще продължават, ако не можем в България да постановим осъдителни присъди, това ще се случи в Испания, Германия, Франция и пр. В ЕС България вече не е и не може да бъде оазис на престъпността! След изменението в КРБ през 2005 г. - чл. 25, ал. 4 КРБ. С предпазната клауза Европа ни казва и още нещо - "Опичайте си агъла, другари!"
- mitko6
- Потребител
n_ikito написа:То в съдебната система няма корупция.... Григоров всеки ден го повтаря
Da vzeme pak da izvadi kompromati. No poneze vaprosat ne go zasiaga li4no, niama interes. Ne 4e niakoga e imal de. A i ne mu stiska.
Blessings upon the throne of tyranny
- dinev
- Потребител
ПИШЕТЕ НА БЪЛГАРСКИ!dinev написа:Da vzeme pak da izvadi kompromati. No poneze vaprosat ne go zasiaga li4no, niama interes. Ne 4e niakoga e imal de. A i ne mu stiska.
Е какво сега, да тръгне Григоров с едни белезници и да залавя престъпници ли? Не му влиза в длъжностната характеристика това, функцията му е абсолютно друга.
Иначе това с компроматите за Филчев беше наистина тъпо.
Горното представлява потенциално грешно становище. Консултирайте адвокат, ако искате сигурност и юридическа отговорност при защитата на правата Ви.
- kontrol
- Активен потребител
Не тъпо, а повече от гнусно. Ако имаше капка достойноство, досега да беше подал оставката си, а не да говори за морал по тАлавизията!
- mitko6
- Потребител
Хе, все едно не знаем как се става магистрат - то и официални тарифи си има - по региони.
Интересно обаче дали тази акция ще подплаши някого? Аз мисля, че не, докато не продължат с успешните разследвания и влезли в сила присъди. Иначе да се разчита само на еднични случаи е вятър работа.
Интересно обаче дали тази акция ще подплаши някого? Аз мисля, че не, докато не продължат с успешните разследвания и влезли в сила присъди. Иначе да се разчита само на еднични случаи е вятър работа.
Meno Male! Scarpia.
- enigma
- Потребител
Сигурно си има тарифи, няма начин да няма просто. Но защо не съм чувал, да се дават пари за да станеш следовател???
Защото все още в следствието се размиват понятията МИЛИЦИОНЕРЩИНА и МАГИСТРАТЩИНА.....и някой началници на следствието мислят, че щом двете започват с М, значи е едно и също...))
Както казваше Петър Берон в зората на демокрацията - От тоталитарни джибри, демократична ракия не става...))
Нашия шеф все повтаря...Вие сте магистрати. Да ама не. Де юре магистрати, де факто - тъпи ченгета. Някакъв странен следователско - ченгеджийски хибрид сме в момента. Това ме вбесява и с риск да си навлека гнева на колегите следователи ще го напиша. Колко пъти съм обеснявал - не можем да сме полумагистрати - полученгета. Или едното, или другото. Нещата се преплитат и се объркват. Ръководителите - склерозирали дъртаци, работещите кадри - млади. Тирят се склерозите да разследват, /разбирай да получават заплата/, вместо да си поръчат кофчега за оня свят и да напишат докладна до господя, че са готови да му пристанат. Ами писна ми затова го написах...))
Защото все още в следствието се размиват понятията МИЛИЦИОНЕРЩИНА и МАГИСТРАТЩИНА.....и някой началници на следствието мислят, че щом двете започват с М, значи е едно и също...))
Както казваше Петър Берон в зората на демокрацията - От тоталитарни джибри, демократична ракия не става...))
Нашия шеф все повтаря...Вие сте магистрати. Да ама не. Де юре магистрати, де факто - тъпи ченгета. Някакъв странен следователско - ченгеджийски хибрид сме в момента. Това ме вбесява и с риск да си навлека гнева на колегите следователи ще го напиша. Колко пъти съм обеснявал - не можем да сме полумагистрати - полученгета. Или едното, или другото. Нещата се преплитат и се объркват. Ръководителите - склерозирали дъртаци, работещите кадри - млади. Тирят се склерозите да разследват, /разбирай да получават заплата/, вместо да си поръчат кофчега за оня свят и да напишат докладна до господя, че са готови да му пристанат. Ами писна ми затова го написах...))
- greshnik
- Нов потребител
От малко каре във вчерашния брой на 24 часа прочетох версията на прокурорите, възпроизведена от адвоката Марковски. Омерзена съм до дъното на душата си. Нещастници! Като юрист не приемам, че публикуваното до сега е абсолютната истина. Нямам пълна информация за фактите, няма влязъл в сила съд.акт и пр. Не оспорвам правото им на защита и пр., но подобни нелепи и глупави обяснения, дадени от хора с претенции, ми звучат гадно! Тръгнал от Варна за София да си купува кола с маса пари в джеба, защото във Варна колите се свършили и защото не сме в 21 век, когато за миг можеш да платиш огромни суми с един клик или с един подпис.
Или може би тези пари на кандидат адм.ръководител на РП - Варна са му джобни! Мисля, че с такива пари за джобни ходят само простаци, квази - "ентелегенти". Чудя се как ли изглеждат годишните му декларации на този кандидат.
Е, няма как да ни вярват хората! Смеят ни се и за съжаление аз не мисля, че мога да си позволя да кажа: Аз не съм същата. Аз съм различна. и пр., разчитайки че на челото ми е изписано същото и че трябва да ми повярват. Покрай тези простаци - жадни и гладни, думите загубиха смисъла си!!! Успешен ден на всички, все пак.
Или може би тези пари на кандидат адм.ръководител на РП - Варна са му джобни! Мисля, че с такива пари за джобни ходят само простаци, квази - "ентелегенти". Чудя се как ли изглеждат годишните му декларации на този кандидат.
Е, няма как да ни вярват хората! Смеят ни се и за съжаление аз не мисля, че мога да си позволя да кажа: Аз не съм същата. Аз съм различна. и пр., разчитайки че на челото ми е изписано същото и че трябва да ми повярват. Покрай тези простаци - жадни и гладни, думите загубиха смисъла си!!! Успешен ден на всички, все пак.
- vtora
- Младши потребител
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
|
|