начало

Марин Маринов е избран за председател на апелативния съд във Варна Марин Маринов е избран за председател на апелативния съд във Варна

пенсия за инвалидност и болничен лист

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

пенсия за инвалидност и болничен лист

Мнениеот moni_d » 02 Мар 2007, 19:03

Здравейте колеги, не съм се занимавала с материята по която ми е въпросът и затова ви моля за помощ. Инвалид втора група-сърдечно заболяване, получава пенсия за инвалидност и работи по трудово правоотношение. Предстои му постъпване в болница за изследвания и евентуално след това би се пристъпило към медицинска интервенция-операция и нещо подобно. Съгл. разпоредбата на чл. 12 т.6 от НМЕР не се издава болничен лист за заболяване, за което ТЕЛК е определила намалената работоспособност, какъвто е настоящият случаи, освен ако е налице обективно обостряне. Въпросът ми е-следва ли да считам постъпването в болница като такова обостряне? Ако не-то тогава какъв документ се представя пред работодателя за оправдаване на отсъствието от работа и изплаща ли се някакво обезщетение за този период
moni_d
Потребител

Мнениеот moni_d » 06 Мар 2007, 15:00

Колеги, никой ли няма познания по темата. Моля, ако все пак някой работи с тази материя, да даде мнение.
moni_d
Потребител

Назад към Данъчно право