начало

Марин Маринов е избран за председател на апелативния съд във Варна Марин Маринов е избран за председател на апелативния съд във Варна

Относно пенсионирането и стажа от чужбина

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Относно пенсионирането и стажа от чужбина

Мнениеот minona » 26 Яну 2007, 14:59

Здравейте,
искам да попитам, дали ще се смята за стаж в България здравното ми осигуряване в Гърция? Там работя от 6 години легално, с всички необходими за това документи. Благодаря Ви предварително!
minona
Нов потребител

Мнениеот prnedev » 02 Фев 2007, 12:26

От българска организация ли сте пратени в Гърция да работите или се осигурявате по тяхното законодателство?
Между другото, здравното осигуряване няма връзка с пенсионното... Ако желаете, напишете малко по-подробно.
prnedev
Активен потребител

Мнениеот minona » 03 Фев 2007, 12:28

Не, не съм пратена от българската организация, а като болшинството българи отидох на частни начала и точно тогава излезна закона за легализиране на всички чужденци в Гърция. Аз имам всички необходими документи за пребиваване и работа там. Най-важните, от които са АД парамони и АД аргасия. Всяка година имам право на едномесечен годишен отпуск, който ако не се възползвам от него, по - законите на Гърция, ми се изплаща. Ползвам абсолютно безплатно здравните им услуги, защото всеки месец внасям здравна осигуровка в размер на 120 евро. Това е - ако можете да ми помогнете, след изложената информация, ще съм Ви благодарна.
minona
Нов потребител

здравей

Мнениеот lexyto13 » 09 Фев 2007, 16:26

В сайта на НОИ има една нова брошура за осигурителните права на БГ граждани живеещи работещи в Есъюз. Можеш да я прочетеш за да разбереш как ще ти се изчислява стажа един ден като се пенсионираш. Колкото и години да работиш извън БГ в страна от Е.съюз то от държавата в която си работила легално ще ти изплащат пенсия за съответните години като изчисляват това според минималната пенсия за страната.Така можеш да получаваш пенсия в твоят случай за 6 год. от Гърция за 5 от друга държава и за колкото имаш в БГ. Това означава в случаят, че ще си облагодетелствана защото ще имаш по-висока пенсия.
lexyto13
Младши потребител

Назад към Данъчно право