Смешна работа. Досега инвалидите получаваха добавка от 16 лв. месечно за ПОДПОМАГАНЕ!! Не за компенсация !Защото като си купиш лекарствата се бръкваш с поне 40 лв. личниV сега Няма да дават ПОДПОМАГАНЕ за транспорт, ако го ползващ на ДРУГО основание т.е. имаш късмет че си жив и се над 68 год. Е да ,но ако искаш да ползващ гр.транспорт ще си купиш билетчето за 5 лв.месечно. А преди това беше безплатно. Но нали градския транспорт не е ДЪРЖАВЕН. По тази схема и ако инвалида е І група и ползва облекчения в таксите за телефон от БТК пак го режатV Нали и БТК не е държавно предприятие. А ми ако някоя частна фирма реши да ме подържа с 200 лв. месечно , ТО ТРЯБВА ЛИ ДА МИ СПРАТ ПЕНСИЯТА от 170 лв. Или ако децата ми месечно ме подпомаган НА ДРУГО основание с тези 200 лв ДА МЕ ЛИШАТ ОТ ПЕНСИЯТА . Е ако не стигат парите дайте да помислим!
Да съкратим М-во на бурите и наводненията. Те се случват и без това министерство и всеки се оправя както може. Или М-во на енергетиката- донесе ни само беди, закриване на блоковете,ощетиха сни с парното,тока и пр. Също М-во на отбаната. От кого се браним. Нали сме в НАТО. В случай на нужда мобилизирайте частните охранители. Ако не се получат 40000 човека , призовете феновете на ЦСК и ЛЕВСК и ще имате армията от 500000 навите бранители. Други измислени министерства: на Екологията по времето на бай Тошо го нямаше, но в несебър имаше дюниV М-во на администрацията т.е на к............ Да работят като келнерите на мин.раб. заплата. М-во на здравеопазването. Преди беше на НАРОДНОТО здраве3. Сега вече не е народно, както и републиката ни не е НАРОДНА. Ами да ги издържа този на когото служат! М-во на соц.грижи.-Тези грижи не са социални те са социалистически,начело с министъра. Да си ги издържа Партията И още много други. но оставям място и за други да се поитрудят.
И така с тези икономии ще скочи дохода. Всеки ще може да получава поне по 5000 евро! почти колкото стипендията на студент в великобритания .Е вземаме си парите и бегом в САЩ. Там ще ги харчим. Доъбър е курса на долара. Така ще помогнем и на БУШ и НАТО. Те пък ще ни пазят от бури,наводнения, удари/вкл.ядрени/ лоши приказки от роднини/съседи/ и какво ли още не! ЕХ, че живот ще бъде. ! Да се гордееш, да ти завиждат, че си БЪЛГАРЧЕ. Прочети Ив.Вазов ... .. да се наричам първа ...... е за мене!
- Дата и час: 20 Ное 2024, 07:45 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Инвалиди. Сракът изтича на 31.01.2007 г.
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
хм...
Знаеш ли, цялата система в България по отношение на хората с увреждения е сбъркана тотално-като се почне от психиката на българите, та се стигне до законодателство, подпомагане и т. н. Пиша това с моралното право на човек с увреждане, обиколила съм Европа и съм видяла какво правят хората! Ето ти и примери даже: хора с увреждане-с големи доходи, с имоти - е те пак реват за тая тъпа интеграционна добавка! Никъде по цивилизованите страни няма такова нещо като у нас-да влиза накой в държавна институция и вместо "добър ден" да започва с израза "аз съм инвалид"...Умирам от срам като пиша това, защото аз самата съм държавен служител и непрекъснато ми се случва това...Е, измислих си начин де-като се появи такъв пред мен, аз му казвам "Добър ден! И аз съм инвалид! Е кажете сега... "Колегите се стъписваха в началото, но пък точно с това им доподнох още повече. Нека погледнем истината в очите, нека бъдем честни към себе си! Колко злоупотреби с правото ни за коли има-и те стават с наше участие.Колко злоупотреби стават със синия стикер за паркиране-и това е с наше участие. Колко пари от бюджета отидоха за връщане на данъци заради дарение на инвалиди-и това е с наше участие.Просто не ми се пише...Такива са ни и организациите-смукалки на пари за заплатите си и никакви реални неща. И като погледнеш колко фондове изтичат-ами така е...Защото на всички се дава ей така-да се отчита някаква дейност...Ние самите не си помагаме...Трябва да си променим психиката, да имаме достойнство и гордост и да не забравяме че права не значи задължения и не бива да се продават!!!
- fey_01
- Младши потребител
Не разбрах искате ли да си харчем парите в САЩ, и така да подпомогнем НАТО. А за проблемите на идвалидите, то нама край на шир и длъж. Ето днес по Нова Тв Асан АЕгожв отново се обяви да не плащаме за тази Платена армия. Който иска такава да си плаща. Писах вече че има платена армия от охранители. Те са над 50 хиляди
Даже днес в НТ не извикаха сержант, а охранитер от СИКЮРИТИ, да ни покаже как се борави с КАЛАШНИК. Значи считам че съм прав, точен. Вече си имами тази платена армия. Защо да я дублираме. И да се утежняваме с плащане. Правилно каза днес Асен Агов - Добре направете тази армия , но кой ще плаща. Полковникът казва БЮДЖЕТА. Ама ние искаме от БЮДЖЕТА да ни направипенсията поне 2000 евро или колкото е в Великобритания.Моля, закриите всичкки тези излишни министерста. Преносочете средсвата към гражданите
Даже днес в НТ не извикаха сержант, а охранитер от СИКЮРИТИ, да ни покаже как се борави с КАЛАШНИК. Значи считам че съм прав, точен. Вече си имами тази платена армия. Защо да я дублираме. И да се утежняваме с плащане. Правилно каза днес Асен Агов - Добре направете тази армия , но кой ще плаща. Полковникът казва БЮДЖЕТА. Ама ние искаме от БЮДЖЕТА да ни направипенсията поне 2000 евро или колкото е в Великобритания.Моля, закриите всичкки тези излишни министерста. Преносочете средсвата към гражданите
- todorst
- Потребител
Хора...нещата които пишете са абсурдни!!Аз съм потресен от предложението ви за закриване на министерства.Истината е че законодателната и изпълнителната власт има ясна и точна стратегия относно хората с увреждания- заличаването им от планетата!!И как ще пренасочат средства от издръжката на министерества към наистина нуждаещите се, кой ще им купува джипове после? ми то и за мерцедеси няма да остане.Аз лично съм виждал народен представител в германския парламент да пристига пред сградата на парламента с колело!А вие български виждали ли сте???И защо всички реват срещу хората които симулират недъзи за да вземат карта за 5 лв.или безплатна винетка?Ами ония парламентарни свине с черните лимузини дето са всичките на фирми регистрирани...сещате ли сеза какви данъни заобиколки става въпрос???Само информативно на Cayene каското за една година е 11 000 лв., а еднократните такси при внос- ДДС и акциз са 20 000 е сещайте се колко лъжат народните представители та да обвиняват нещастните хора за по 100 лв.помощи
- nkl_vnv
- Нов потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|