Здравейте,
Искам да открия малък магазин-сервиз за компютърна техника в град Велико Търново.
Та въпроса ми е какъв е патентния данък за такава дейност и какъв е начина той да бъде по малък?
Имали значение квадратурата на помещението?
Имали облекчения за новооткрита фирма?
Много ще се радвам ако някои ми отговори на тези въпроси!
Предварително благодаря!
- Дата и час: 20 Ное 2024, 07:28 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Питане за патентен данък?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Питане за патентен данък?
Последна промяна donchaz на 11 Юни 2008, 11:30, променена общо 2 пъти
- donchaz
- Младши потребител
Патентен данък - 10 лв на квадратен метър търговска площ (до 100 м2 търговска площ), при положение, че работите като ЕТ. Реално търговската ви площ е около 5 - 6 квадратни метра, ако магазина ви е тип "гараж" . Облекчения за новооткрита фирма няма, патентния данък се плаща непосредствено преди започването на дейността.
Във вашият случай имате две патентни дейности - продажба на компютри и ремонт на техника. За втората дейност патентния данък за Търново е 900 лв. Облекчението, което можете да ползвате е 50% ако вие извършвате лично тези ремонти.
Ако фирмата ви е ООД, ЕООД и т.н., няма патентен данък, облагането е по реда на ЗКПО.
Във вашият случай имате две патентни дейности - продажба на компютри и ремонт на техника. За втората дейност патентния данък за Търново е 900 лв. Облекчението, което можете да ползвате е 50% ако вие извършвате лично тези ремонти.
Ако фирмата ви е ООД, ЕООД и т.н., няма патентен данък, облагането е по реда на ЗКПО.
- prnedev
- Активен потребител
Искрено ви благодаря за отговора!Надявам се да ми помогнете и на следващия въпрос:
Имам регистрирана фирма или по точно ООД.
Искам да взема гараж и да го направя магазин за промишлени стоки.
Та въпроса ми е какви документи са необходими за регистрация на търговски обект.
Да поясня че гаража до преди месец е действал като магазина за текстилни облекла.
Благодаря на всички които помогнат!
Имам регистрирана фирма или по точно ООД.
Искам да взема гараж и да го направя магазин за промишлени стоки.
Та въпроса ми е какви документи са необходими за регистрация на търговски обект.
Да поясня че гаража до преди месец е действал като магазина за текстилни облекла.
Благодаря на всички които помогнат!
Последна промяна donchaz на 11 Юни 2008, 11:30, променена общо 2 пъти
- donchaz
- Младши потребител
Отивате в съвета "Информация"- сектор "Регионална икономика" - новата част на терасата, която я направиха преди година-две, ще ви дадат един дълъг списък с документи, които ще трябва да подготвите и да ги предадете там. Хората всичко са го описали. Между другото вземете си и от рекламните брошури, има ценова листа на всяко документче, та ще можете да се ориентирате за разходите ви.
- prnedev
- Активен потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|