- Дата и час: 20 Ное 2024, 07:19 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Отново здравни осигуровки!!!
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Отново здравни осигуровки!!!
И така,мога ли да бъда задължен да плащам здравни осигуровки?Не искам да плащам и според чл.52 ал1 от Конституцията здравното осигуряване е МОЕ ПРАВО ,НО НЕ И ЗАДЪЛЖЕНИЕ!!! Имаше и решение на Конституциония съд ,че здравното осигуряване е неотменимо право,НО НЕ СЕ КАЗВА,че е задължение!Молбата ми е такава,посаветвайте ме,как да се защитя и най- вече нека някой да ми даде сведение за това решение на Конституциония съд,кой номер е и от коя дата!Предварително благодаря!
- ivens
- Младши потребител
С конституционното решение в този момент не мога да ви помогна, но се налага да се уточни, че имате право на здравно осигуряване, което обаче се осъществява по ред определен със закон (Закона за здравното осигуряване). И понеже правото както казвате е конституционно никой не може да ви лиши от него, включително и вие самия .... вероятно за ваше съжаление. А за да можете да се ползвате от правото си на здравно осигуряване следва да се подчините на разпоредбите на споменатия по-горе закон за здравното осигуряване. Именно този закон (хубав, лош или по-лош) казва че за да ползвате конституционното си право на здравно осигуряване и достъпна медицинска помощ трябва да се внасят здравни осигуровки, които в определена част или изцяло са за ваша сметка. Да не говорим, че именно в Коституцията пише че въпросното здравеопазване се финансира включително и с личните ви вноски.
Оправдано и разбираемо е желанието ви да не внасяте осигурителни вноски, но честно казано имам съмнения че каузата ви е предварително обречена. SORRY
Оправдано и разбираемо е желанието ви да не внасяте осигурителни вноски, но честно казано имам съмнения че каузата ви е предварително обречена. SORRY
- rumi_r
- Потребител
А принципа,че правото не е задължение,защо трябва да бъда принуждаван да упражнявам правото си,нали затова то е право,но не е задължение,аз решавам дали да упражня правото си,нима не е така?!А Конституцията не стои ли в йерархията на нормативните актове над закона,ТЪЙ КАТО ТЯ ИМИННО Е ОСНОВНИЯ ЗАКОН!И имено в решението на Коституциония съд беше написано,че е неотминимо право,НО НЕ И ЧЕ Е НЕОТМИНИМО ЗАДЪЛЖЕНИЕ!Следователно,аз имам право,но не съм длъжен да плащам.Чакам още мнения по въпроса.
- ivens
- Младши потребител
Бъркаш правото на здравно осигуряване в смисъл на право да ползваш достъпна медицинска помощ със задължението за здравно осигуряване, а именно внасяне на здравноосигурителни вноски. Коституцията гороейки за ПРАВО НА ЗДРАВНО ОСИГУРЯВАНЕ има предвид правото ти да ползваш медицинска помощ по начина определен от закона. И правото ти на медицинска помощ е обвързано с реципрачно задължение за внасяне на вноски. Това не прави ПРАВОТО ТИ ЗАДЪЛЖЕНИЕ, а само свързва едно право с определено задължение свързано с него.
- rumi_r
- Потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|