начало

Марин Маринов е избран за председател на апелативния съд във Варна Марин Маринов е избран за председател на апелативния съд във Варна

пожизнено инвалидизиране

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

пожизнено инвалидизиране

Мнениеот qween » 12 Окт 2006, 16:59

майка ми е инвалид втора група преосвитетелствувана от ТЕЛК на 1.03.2001 г. със срок до 1.03.2003 г.Към момента на явяването за преосвидетелствуване е била на 79 г.навършени.Не се е явявала през 2003 г. за ново преосвидетелстуване,тъй като са й казали,че има разпоредба с която тя вече пожизнено е инвалид и не следва да се явява повече на ТЕЛК.Уточнявам че тя е освидетелствувана на ТЕЛК като инвалид първоначално през 1993 г., и е била пенсионер по стаж и възраст още от преди това.Моля, ако някой знае нормативния документ с който тя предвид възрастта е пожизнено инвалидизирана - имам предвид преди 2003 г. Имам в тази връзка проблем с НАП - отказват да ми възстановяв надвзет ДОД данък за направени от мен дарения за нея за три години назад, като се позововат на §2 ПЗР на Наредбата за медицинската експертиза на работоспособността - обн.ДВ бр.47 от 7.06.2005 г. Уточнявам майка ми освен пенсия за стаж и възраст получава и социална пенсия за инвалидност пожизнено.Моля за помощ и информация.
qween
Нов потребител

Мнениеот portokal » 12 Окт 2006, 17:07

Няма такъв преди 2003. Масово се бърка пожизненото отпускане на инвалидна пенсия с пожизнения срок на решението.
----------
На някаква друга пенсионерка по болест и били казали от ТЕЛК, като започне работа, да каже на работодателя да не и внася осигуровки, защото... те (ТЕЛК) ще и внасят. ;-)
Аватар
portokal
Старши потребител

Назад към Данъчно право