- Дата и час: 20 Ное 2024, 07:41 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Осигуряване в ООД
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
Осигуряване в ООД
Здравейте, имам следния въпрос. Има ли някаква пречка двамата управители на ООД-то (които го управляват и представляват) да бъдат назначени на трудов договор в същото и да бъдат осигурявани като работници, а не като управители (тъй като смятат да си работят те двамата). Благодаря Ви много предварително.
- niko_
- Младши потребител
Не е необходимо тези лица да бъдат назначавани на трудов договор за да могат да упражняват дейността си. Те, в качеството си на управители могат да извършват всяка една дейност от предмета на дейност на фирмата. В тази връзка те се осигуряват въз основа на полученото бр.тр. възнаграждение след приспадане на нормативно признатите разходи, но върху доход не по-малко от минималния осигурителен праг на икономическата дейност, която извършва търговското дружество.
Дори и да бъдат назначени на тр. договор, няма да отпадне задължението им за осигуряване като управители.
При положение, че управителите не работят през целия месец, осигурителния доход е правопропорционален на отработеното време.
УСПЕХ !
Дори и да бъдат назначени на тр. договор, няма да отпадне задължението им за осигуряване като управители.
При положение, че управителите не работят през целия месец, осигурителния доход е правопропорционален на отработеното време.
УСПЕХ !
"Divide еt impera" !
- monteskio
- Активен потребител
Благодаря Ви, колега. Само, че не ми стана много ясно за бр. тр. възнаграждение (нали са управители). Ако са управители и си работят във фирмата - ще могат ли да се осигуряват само на 220,00лв.
или не? Ако са сключили трудов договор и ООД-то ги осигурява като работници, задължителна ли е осигуряването им като управители?
Багодаря Ви още веднъж.
или не? Ако са сключили трудов договор и ООД-то ги осигурява като работници, задължителна ли е осигуряването им като управители?
Багодаря Ви още веднъж.
- niko_
- Младши потребител
Колега,
По-горе в изложението си, съм дал становище на въпросите ви, преди да ги бяхте задали. Моля ви, да прочетете отговорът ми отново.
УСПЕХ !
По-горе в изложението си, съм дал становище на въпросите ви, преди да ги бяхте задали. Моля ви, да прочетете отговорът ми отново.
УСПЕХ !
"Divide еt impera" !
- monteskio
- Активен потребител
Имам само още един въпрос. Нали когато едно лице е едноличен търговец и едноличен собственик и управител на едно ЕООД, той задължително се осигурява като ЕТ, а като управител в ЕООД-то само ако желае. Това имах предвид - няма ли, когато в случая двамата управители са с трудови договори, осигуровките им като управители да са само ако те желаят?
Простете ми, моля Ви моето невежество и моята упоритост.
Простете ми, моля Ви моето невежество и моята упоритост.
- niko_
- Младши потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|