- Дата и час: 20 Ное 2024, 07:35 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Осигуровки в края на годината
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Осигуровки в края на годината
Здравейте! Не знам дали въпросът ми е за тук,но ми трябва много бърз отговор.Значи работя в една фирма на ТД,работодателя обаче внася осигуровките на края на всяка календарна година.Студентка съм редовно и засега ме осигурява универитета.Трябвало обаче там да се подаде някаква декларация да спре да ме осигурява,защото работя.Въпроса ми е: ако университета спре да ме осигурява,а работодателя ми внася осигуровките в края на годината,ще бъда ли постоянно здравно осигурена или ще ме карат да си плащам здравата?И ако не подам такава декларация кой ще санкционират? Благодаря ви много!
- didinka
- Нов потребител
работодателя трябва да те осигурява ежемесечно а не в края на годината, имаш ли трудов договор който да е регистриран в НАП?
- pinkopanter
- Потребител
Ако сте страна по трудово правоотношение,вие следва да бъдете осигурявана от работодателя Ви за всички социални рискове по условията на чл.129 от КТ.
Размера на осигуровките и тяхното внасяне се извършва по Кодекса за социално осигуряване.
Размера на осигуровките и тяхното внасяне се извършва по Кодекса за социално осигуряване.
- gosho72
- Потребител
Да,имам.Но ме притеснява,че той внася осигуровките в края на годината,а аз често съм болнаработодателя трябва да те осигурява ежемесечно а не в края на годината, имаш ли трудов договор който да е регистриран в НАП?
- didinka
- Нов потребител
Щом имаш регистриран трудов договор няма значение - за теб, кога работодателят ще внася осигуровките /справката за теб ще е здравно осигурен/. Отговорността за закъснението при внасянето на вноските си е на работодателят.
- bimba
- Нов потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|