начало

Марин Маринов е избран за председател на апелативния съд във Варна Марин Маринов е избран за председател на апелативния съд във Варна

не получавам осигуровки

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

не получавам осигуровки

Мнениеот Диан » 09 Фев 2006, 15:40

През месец декември напуснах старата работа и започнах нова. На старата работа бях на трудов договор като се водех на минимална работна заплата според него. На сегашната ми работа не съм подписвал никакъв договор защото не искам да се обвързвам с това. Това е малка фирма, състояща се от 6 души, шефът ми каза, че от Януари месец 2006 ще се водя вече като редовен и ще ми плащат и осигуровки. Днес /09.02.2006/ след като в сайта на НОЙ в графата 'Допълнително задължително пенсионно осигуряване' извърших проверка какво е състоянието на внесените осигурителни вноски за всеки месец видях, че от месец Октомври включително нямям внесети никакви осигуровки.
Странен факт, е че след като направихме проверка според ЕГН-то на колега от фирмата, работил почти 2 години тук, се установи, че и той няма нищо внесено. И с ЕГН-то на шефа резултатът беше същият.

Дали работодателят има право да ги внася със закъснение или то се прави за всеки месец?
Сега водя ли се, че от 5 месеца съм безработен и, че не ми тече трудов стаж?
Работодателите ми в нарушение ли са?
Мога ли по законен път да си търся правата?
Диан

Мнениеот Гост » 09 Фев 2006, 15:50

работодателят има задългжение да внася осигурителни вноски от момента , в който е сключил трудов договор с Вас . трудовият договор подлежи на задължителна регистрация в НАП. ако не сте имал договор то и работодателя няма правно основание да Ви внася вноски.
Гост

Мнениеот Диан » 10 Фев 2006, 11:05

Работодателят ми като ме назначи ми поиска трудовата книжка, копие от личната карта и копие от дипломата ми. Каза ми, че това е достатъчно и от януари ще се водя редовен работещ в НОИ. След като не съм си поставил подписа някъде тогава възможно ли е да е така?
А това, че при старата ми работа намам за 3 месеца внесени осигуровки как се обяснява?
Трудовота ми книжка при работодателя ли ми трябва да стой или мога да си я взема? Мисля скоро да напускам, той може ли да напише нещо лошо за мен там при прекратяване на взаймоотношенията ни?
Диан

Мнениеот q » 10 Фев 2006, 15:33

trudovata knjka imate pravo da se pazi pri vas vednaga sled podpisvaneto na trud gdogovor sled nanasqneto na nazna4enieto vi, ILI da q ostavite na sahranenie pri rabotdatelq vi, spored men po uda4noe knijkata da si stoi v slujitelq makar 4e kogato napuska trqbva da se nanese v neq i rekratqvaneto na trudovoto otno6enie.
a dali moje da napi6e ne6to lo6?
razbira se -nakazanie, po koj 4len ste osvobodena - kojto moje da ne e mnogo polezen pri bade6toto vi tarsene na rabota - i drugi takiva
q

Мнениеот Гост » 13 Фев 2006, 18:51

Би трябвало от НАП да си го търсят за неплатени осигуровки.
Гост

Назад към Данъчно право