начало

Марин Маринов е избран за председател на апелативния съд във Варна Марин Маринов е избран за председател на апелативния съд във Варна

Какво да правя?Моля за помощ!

Казуси за недвижими имоти

Какво да правя?Моля за помощ!

Мнениеот pravda » 27 Яну 2005, 22:03

Баща ми почина преди повече от 15 гдини.Наследници сме аз и брат ми.Баща ми се е развел с майка ми когато съм била на 4-5 години може би.По закон аз оставам при майка ми, а брат ми при баща ми.Никога не съм се интересувала от наследството на баща ми.Сега обаче научавам от брат ми,че има наследство - земи,гори,компенсатирни инструменти,наследство от дядо ми.Парцел в Рударци е продаден малко след смъртта на баща ми и при продажбата са ме разписали.Компесаторни инструменти,които сега може би са продадени пак без мое знание и подпис.Как да разбера дали това е така?Как да разбера имам ли наледство от баща ми?Какво да правя?Моля за помощ.
pravda
Нов потребител

Re: Какво да правя?Моля за помощ!

Мнениеот miss pravo » 27 Яну 2005, 22:09

ne mogat prosto taka bez vashe syglasie da se podpisvat. vie ste syshto nasldnik i imate zapazena 4ast. razwodyt na roditelite vi i tova pri kogo otivat dezata sled razvoda ne nakyrnyava naslestwenite vi prava.
miss pravo

Мнениеот pravda » 27 Яну 2005, 22:19

Факт е,че това е станало.Сега научавам от брат ми.В дъното на цялата тази история е чичо ми,брат на баща ми.Много съм объркана.
pravda
Нов потребител

Мнениеот донна2 » 27 Яну 2005, 22:21

Провери първо в службата по вписванията там по партидите ще разберете , все пак баща ви може да се е разпоредил с имуществото си още преди смърта ,може да има някое дарение ,дог. за изръжка и гледане ,фиктивна покупко продажба , току виж изкочи и някое завещание. малко ми се вярва някой да ви е разписал не ,че не е възможно .
За компенсаторките , пак трябва да се провери .
Без да си изясните нещата в действителност как стоят ,не би следвало да предприемете нищо .
донна2

Мнениеот miss pravo » 27 Яну 2005, 22:21

ako nasledstwoto vi interesuva i si zaslujava nai-dobre si namerete dobyr advokat. uspeh!
miss pravo

Мнениеот pravda » 27 Яну 2005, 22:27

Къде е тази служба по вписвания?Как мога да проверя дали това е вярно?
pravda
Нов потребител

Мнениеот донна2 » 27 Яну 2005, 22:33

Има я при всекий районен съд .
донна2

Мнениеот донна2 » 27 Яну 2005, 22:36

Ще проверите в службата по вписванията по местонахождение на имотите .
донна2

Мнениеот Be you » 28 Яну 2005, 07:58

Посочвате "земи, гори, компенсаторни инструменти".
Препоръчвам Ви да проверите и в съответната Общинска служба по земеделие и гори. Тук имотите ще се водят на името на дядо Ви /или прадядяо Ви/. Става въпрос за възстановени права на бившите собственици.
Относно имота в Рударци - "къщата". Трябва да проверите отношенията между наследниците на дядо Ви, т.е баща Ви и чичо Ви. Само те ли са ?
Въпросите са много, уредени в много различни закони.
Потърсете опитен адвокат!
Be you

Мнениеот dyody » 28 Яну 2005, 10:10

Къде е възможно да са ви подписали! Под отказ от наследство? Този документ може да се издири и да се подложи на експертиза. А Вие на колко години сте била тогава? Била ли сте пълнолетна? Документът трябва да е в кметството на последното местожителство на баща Ви.
Идете в данъчното подразделение по местонахождение на имота и проучете на чие име се води предполагаемият имот на баща Ви и откога. Жилищната сграда е "предекларирана" с документ, в който е вписано основанието за подаването на декларация в данъчното - наследник и др., при подаването на декларация от новия собственик е било представено и удостоверение за наследници или друг документ, удостоверяващ право на собственост, които трябва да са още там, приложени. Представете се с удостоверение за наследници. В кметството на последното местожителство на баща Ви, където издават удостоверения за наследниците му, може случайно да пазят копия или чернови на издавани вече удостоверения за наследници на баща Ви. Фигурира ли там името на чичо Ви? Важно е в кметството наистина да имат желание да Ви услужат с информация. Не ги настройвайте срещу себе си с протести и обвинения.
В службата по вписванията (към съответния районен съд) пък може да се проследи кой в какъв период е бил собственик на имота. По ЕГН на баща Ви може да се провери какво и кога е имало на негово име, както и чий е имотът днес.
Не съм юрист, но от 2-3 години се справям с имоти, които придобих по наследство, като получих голяма помощ от юристите в този форум, за което им благодаря. Опитвам се да бъда полезна с някоя идея от изминатия вече от мене път.
dyody

Мнениеот Mindo » 28 Яну 2005, 11:42

Какви са отношенията Ви с брат Ви? Не е ли достатъчно добър източник на информация?
Mindo

Назад към Имотни казуси